Novicki razmišlja o Evrobasketu!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 19.01.2015.
16:55
Izvor: Sportske.net

Iako ga nije bilo u nacionalnom timu Nemačke od 2011. godine, najbolji stranac u istoriji NBA lige ne isključuje mogućnost da ovog leta brani boje svoje domovine na smorti najboljih na starom kontinentu.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

U intevju koji je dao oficijelnom sajtu FIBA, Dirk Novicki je istakao da mu je osvnovni cilj novi prsten sa Dalas Maveriksima, te da će njegovo učešće na Evrobasketu u mnogome zavisiti od toga koliko se 'istroši' u toku sezone.

"Više nisam mlad, moje telo ne može da izdrži napor kao što je nekada moglo.

Moja karijera se bliži kraju i možda nije baš prikladno da se tako izrazim, ali moram da se štedim. Ipak, raduje me što sam i dalje u dobroj forimi." rekao je iskusni Nemac, a onda se osvrnuo i na situaciju u svom klubu u kome prvodovi već 17. sezonu.

"Zadovoljan sam kako teku stvari ove sezone, naročito u ofanzivi. Imamo dobar tim, koji se osetno promeno u odnosu na prošlu sezonu, mada mislim da ako popravimo neke stvari u defanzivi možemo da napravimo dobar rezultat. Nastojimo da zauzemo što bolju poziciju pred plej of, a onda ćemo pokušati da idemo do kraja." kaže sedmi strelac NBA lige svih vremena.

Kings Mavericks Basketball

Nezaobilazna tema bila je i reprezentacija i predstojeći Evrobasket, naročito iz razloga što se mečevi u okviru grupe B igraju u Berlinu. U toj grupi se pored Nemačke nalaze još Srbija, Španija, Turska, Italija i Island.

"Nemačka košarka napreduje, o tome svedoči i učešće dva kluba u Evroligi (Alba i Bajern). Bundesliga je sve jača, a nadam se da će se to odraziti i na reprezentaciju.

Grupa je veoma teška, o snazi Španije ne treba troštiti reči, Srbija je u usponu, Turska i Italija su takođe veoma ozbiljne ekipe. Island je autsajder, ali sigurno da se ni oni neće tek tako predati pred protivnicima." veli popularni Dirkenštajn.

Odmah je usledilo i pitanje oko njegovog povratka u nacionalni tim i njegovog učešća na Evrobasketu 2015.

"I dalje je rano da govorim o tome. Sve zavisi od toga koliko budem bio fizički spreman. Sledećeg leta punim 37 godina. Naravno da ću biti u kontaktu sa savezom, ali moj fokus je usmeren isključivo na Dalas.

Patriotizam i ljubav prema zemlji su u meni veoma živi i izraženi, ali još uvek je rano da se donose bilo kakvi zaključci na tu temu." zaključio je Dirk Novicki.

Verovatno najbolji stranac koji je ikada igrao u NBA ligi sa Nemačkom ima jednu medalju na Everoskim prvenstvima, srebro iz Beograda 2005. godine kada je bio i MVP.

dirkenstajn

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke