Novicki čeka leto kao slobodan agent!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.05.2016.
20:55
Izvor: Sportske.net

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki iskoristiće opciju da "izađe iz ugovora" sa Dalsom i kao slobodan igrač dočeka leto koje je pred nama.

BETA/AP Photo/Darren Abate
BETA/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Nemački internacionalac Dirk Novicki (37) odlučio je da posle dve godine od potpisivanja novog ugovora sa Dalasom iskoristi opciju "izlaska iz ugovora" i kao slobodan agent sačeka predstojeće leto.

Legendarni "Dirkenštajn" odlučio se za takav potez kako bi vlasnika Dalasa Marka Kjubana naterao na reakciju koja bi podrazumevala rekonstrukciju ekipe i vraćanje tima na pobedničke staze.

"Sešćemo sa Markom i tokom predstojećih nedelja pokušati da nađemo rešenje kako da ovu franšizu ponovo učinimo kompetitivnom. Od trenutka kada smo osvojili titulu stalno ispadamo u prvom kolu plej-ofa. Dobili smo svega nekoliko mečeva u plej-ofu" rekao je Novicki.

Nemac će kao slobodan agent imati mogućnost da potpiše ugovor sa Dalasom ili da promeni sredinu što bi bilo veliko iznenađenje jer Novicki od dolaska u NBA ligu brani boje Dalasa.

"Cilj mi je da u poslednjim godinama karijere igram na visikom nivou u klubu koji se bori za visoke ciljeve. Zbog toga se nadam da će ova moja odluka izazvati reakciju i da će Dalas ponovo biti konkurentan najjačim klubovima" zaključio je Novicki.

Dirk Novicki je član Dalasa od 1998. godine, a 2011. godine uspeo je da se okiti šampionskim prstenom sa "Mavsima", dok je 2007. godine imenovan za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone.

U tekućoj sezoni Dalas je eliminisan u prvoj rundi plej-ofa od Oklahome.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke