Novica Veličković: ''Ne foliram se!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.12.2016.
14:50
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Kapiten Partizana govorio za sajt ABA lige o dosadašnjem toku sezone.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Kada je ABA liga u pitanju, crno-beli imaju odličan učinak, u 13 odigranih mečeva ostvarili su 10 pobeda uz samo tri poraza i trenutno se nalaze na drugom mestu, iza još uvek neporažene Crvene zvezde mts.

Ipak, Veličković podseća da je ovaj učinak mogao da bude i bolji da, na primer, nije bilo poraza na domaćem terenu od Budućnosti i Cedevite.

“Ja nisam u potpunosti zadovoljan, jer mislim da smo ispustili dve utakmice. Sa druge strane, neke smo dobili koje smo bili u egalu. Da smo još dve dobili, bio bi to sjajan start. Možda ja nisam do kraja realan, jer je 10 pobeda u 13 kola ipak odličan rezultat'', ističe Veličković.

Kao najgori detalj iz dosadašnjeg toka sezone izdvojio je situaciju kada se primi trojka od tablu, pa još uz faul, što se crno-belima desilo protiv Budućnosti, i to u ključnim trenucima meča. Nešto slično bilo je i protiv Sasarija u FIBA Ligi šampiona...

“Porazi su najgori deo sezone. Recimo, kada primiš trojku o tablu i uz faul... Ali, ne bih ni jedan izdvajao. A najbolji deo su pobede. Koliko god se ja nervirao što to ne završimo ranije, svaka je bitna”, kaže Veličković.

On je oduvek imao, pre svega, sjajan odnos prema igri, a samom tim i sjajan odnos sa navijačima Partizana. Po tom pitanju se ništa nije promenilo.

''Ja igram onako kako osećam, igram sa emocijom, to me je uvek vodilo i publika to voli. Kada imam da kažem nešto saigračima, ja to i uradim. Ne volim da prećutim, da se foliram, uvek dam koliko god mogu i naravno da tada podrška znači”, dodaje Veličković, koji je sve aktivniji i na društvenim mrežama u poslednje vreme.

“Volim i da sa saigračima delim slike, sve te stvari za šta i služe društvene mreže. Nisam zavisnik od njih, ali sigurno da emocije treba iskazati. Naravno, na pravi način'', zaključio je Veličković i poručio da su mu očekivanja od nastavka sezone - najveća.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 14.12.2016
15:53

Bilo bi dobro da budemo drugi ili treci, a dva i tri su pet- trebaju nam 2, 3 i 5 da na kraju ne bismo bili peti:-) Razumem da imamo velika dugovanja, ali nismo mi bilo ko, Partizan uvek mora da ima najvise aspiracije i krajnje je vreme da dovedemo jos nekoga, a akutni problem je ta pozicija petice:)

avatar
marecareee
Wednesday, 14.12.2016
16:48

Bicete cetvrti, realno, ako vas Cibona ne pretekne a onda dole na kolena :-D

avatar
Wednesday, 14.12.2016
18:16
avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 14.12.2016
17:48

Ne znam kada nam se, i da li se ikada, pre desilo da u polusezoni dobijemo sve, da tako kažem, unapred dobijene utakmice u ABA. To nije mala stvar. Pritom su i porazi od Budućnost i Cedevite su bili tesni. Jedino nas je Zvezda izdominirala.