Novi Vestbrukov šou, klizanje lidera, Vučević je sila!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 23.02.2015.
08:41
Izvor: Sportske.net

Rasel Vestbruk vuče Oklahomu na leđima posle povrede Duranta, njegove brojke su zastrašujuće. Voriorsi ne mogu bez Karija, Nikola Vučević pokazao Siksersima šta su izgubili kada su ga trejdovali...

Beta/AP Photo/Willie J. Allen Jr.
Beta/AP Photo/Willie J. Allen Jr.

Povezane vesti

Ne ide bez Stefa Karija. Voriorsi su se bez svog lidera okliznuli u Indijanapolisu. Domaći Pejsersi su posle lošeg starta, predvođeni odličnim Stakijem srušili lidera. Klej Tompson je brojao do 39, nije mogao sam, na drugoj strani Staki 30 poena, u finišu je digao serijom poena oko 18 000 ljudi u "Bankers Lajf Fildhausu" na noge.

Voriorsi su šutirali oko 38%, to ih je odvelo u poraz, posle +12 u prvoj četvrtini.

Inače klupa Indijane je ubacila 61 poen, drugu utakmicu u nizu. Pejsersi imaju treću najefikasniju rezervnu postavu u ligi.

Warriors Pacers Basketball

Matine u MSG je doneo laku pobedu Kavsa nad Niksima. Lebron je u svojoj omiljenoj dvoani ubacio 18 poena, imao po 7 skokova i asistencija, Lov je uz 16 poena, uhvatio isto toliko lopti. U Njujork su se vratili Džej Ar Smit i Iman Šampert, bili su posebno motivisani protiv bivšeg tima koji je jedan od najgorih u ligi. Prava borba je izostala, gosti iz Ohaja su bili i na +30, razlika u klasi prevelika da bi Njujork i pomislio na iznenađenje.

Hawks Bucks Basketball

Atlanta je izbegla seriju od tri poraza, slavili su protiv Baksa, uz 23 poena i 16 skokova Pola Milsapa. Kouč Budenholcer je prikazivao neumorno Houksima film iz poraza za Torontom, te kasne noćne analize su dale rezultat. Kajl Korver je ubacio tri trojke u poslednjoj četvrtini, Atlanta je kontrolisala meč i na kraju stigla do trijumfa bez problema. Pero Antić je ubacio 3 poena, i imao isto toliko skokova. Kod Baksa, Antetokumpo i Kris Midlton su ubacili po 19 poena.

Wizards Pistons Basketball

Posle teškog poraza od Klivlenda, Vašington je izgubio i u Detroitu. Redži Džekson je debitovao za Pistonse, pod utiskom je promašio prvih osam šuteva, a onda je počeo da pogađa. Završio je sa 17 poena, po 5 skokova i asistencija. Pomoć je imao od Kandvel-Poupa koji je brojao do 26, Dramond i Monro su po običaju dabl-dablovima olakšali posao u reketu. Vizardsi su delovali očajno u drugom delu, ubacili su svega 37 poena. Gortat najbolji sa 24 i 10 skokova, Vol je imao 12 asistencija.

Knicks Magic Basketball

U sudaru očajnika Orlando je savladao Filadelfiju. Ovo je treća pobeda za Medžik, ponovo u glavnoj ulozi Vučević sa 31 poenom i 14 skokova. Zanimljivo, on je draftovan baš od Siksersa 2011. i debitovao je u ligi upravo u dresu ovog tima.

Amari Stodemajer je pokazao da može da bude od koristi Mavsima, ubacio je 11 poena za 14 minuta. Biće dobra alternativa za Tajsona Čendlera, Dalas je savladao noćas Šarlot, uz 23 poena Monte Elisa. On je 15 postigao u poslednjih sedam minuta, kada su Teksašani prelomili meč. Domaćin bez Čandlera Parsonsa, veteran Ričard Džeferson je odigrao solidan meč, ubacio tri trojke za ukupno 10 poena.

Nuggets Thunder Basketball

Kevin Durant će biti van terena još najmanje par nedelja, stvar je u svoje ruke preuzeo Rasel Vestbruk. Ovoga puta je, protiv Denvera, uz 21 poen, imao čak 17 asistencija. On je sada ključ Tandera, bez "Durantule" je Oklahoma dobila pet od poslednjih šest mečeva.

Vestbrukov prosek u tim pobedama? Imao je 30 poena, 9.3 asistencije, i 6.7 skokova, neverovatne brojke.

Kod Nagetsa Louson 17 poena, Nurkić je dao 10, uz 7 skokova.

Grizzlies Trail Blazers Basketball

Memfis je posle velikog preokreta slavio u Portlandu. "Grizliji" su bili na -13 u poslednjem periodu, videlo se da su odmorniji od rivala. Na kraju krajeva zbog Ol-Star pauze nisu igrali deset dana. Inače, skor 40-14 je najbolji u istoriji franšize iz Tenesija.  Mark Gasol je ubacio 21 poen, ključne kada se rezultat lomio, na drugoj strani Batum 17 poena, 10 skokova, 5 asistencija. Kod Portlanda nije bilo Oldridža koji ima problem sa prstom, ali povreda nije ozbiljna.

Celtics Lakers Basketball

I na kraju košarkaški klasik koji već par godina ne odlučuje o bilo čemu, Lejkersi protiv Bostona. Domaćin je na Pacifiku prekinuo seriju od 7 poraza u produžetku, Džeremi Lin je ubacio 25 poena u najboljoj partiji u sezoni. Kod Bostona je debitovao Ajseja Tomas, pojačanje iz Sansa, ubacio je 21 poen, ali je i isključen pet minuta pre kraja regularnog dela. Podsetimo, ovo su dva najveća tima lige, zajedno imaju 33 šampionata, a igrali su jedni protiv drugih u čak 12 finala, poslednje 2010. godine, u ovom veku igrali su i 2008.

Rezultati:

Njujork - Klivlend 83:101
Milvoki - Atlanta 86:97
Detroit - Vašington 106:89
Orlando - Filadelfija 103:98
Indijana - Golden Stejt 104:98
Dalas - Šarlot 92:81
Oklahoma - Denver 119:94
Lejkersi - Boston 118:111 pr.
Portland - Memfis 92:98

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke