Novi trener MZT-a najavio naporan rad igrača i bolje igre

Autor: Beta Beta
ponedeljak 21.11.2016.
21:38
Izvor: Beta

Novi trener MZT Skoplja Ante Nazor ocenio je da njegov tim ima izuzetne košarkaše i za početak najavio borbu za sredinu tabele Jadranske lige.

MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski
MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski

Povezane vesti

"S obzirom na to da je posao u Evrokupu već završen posle niza poraza, za početak moramo stvoriti sve da krenemo ka sredini tabele ABA lige. Ali, ako se desi napredak koji očekujem, tada ekipu gledam mnogo visoko na svim drugim frontovima”, rekao je on za klupski sajt.

Nazor je istakao da su mu prava dva treninga potvrdila da na raspolaganju ima izuzetne pojedince, kojima ipak nedostaje hemija, ali i odredjena doza požrtvovanosti i discipline.

"Te stvari sam odmah ukazao igračima i napomenuo im da ćemo u sledećem periodu raditi naporno na njihovm popravljanju sa ciljem što brže sve ovo pretočimo u timski kvalitet", rekao je novi trener skopskog MTZ.

"Sigurno je da dosadašnji rezultati nisu pravi odraz kapaciteta kojim raspolaže sastav makedonskog šampiona. Moja filozofija je jednostavna – kako trenirate, tako ćete i da igrate. Ako se na treninzima vučete kao babe, tada ćete i da igrate kao babe, ali ako trenirate inzenzivno, u duelu i sa takmičarskim duhom tada ćete tako da se odnosite i na utakmicama", rekao je Nazor. 

On je rekao "da je kao splitsko dete gledao šampionski generaciju Jugoplastike i iz prve ruke upijao kodeks rada legendarnog Aleksandra Nikolića", koji je tada bio pomoćnik Božidaru Maljkoviću.

"To je kasnije ostala moja trenerska lična karta. Jednostavno, ja drugačije ne znam", rekao je novi trener MZT Skoplja.

Novi šef stručnog štaba skopskog tima će debi imati sledeće nedelje kada MZT gostuje kod Igokee, a tri dana kasnije ima meč protiv Cedevite u Zagrebu.Skopski klub se nalazi na 11. mestu ABA lige sa sedam poraza i tri pobede.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke