Novi problemi za Tandere, još jedan igrač bi mogao da "iskopira" Durenta!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.07.2016.
14:22
Izvor: Sportske.net

Odavno je poznato da će na kraju ove sezone Rasel Vestbruk izaći na "pijacu", a mediji su nekako zaturili informaciju, da bi još jedan igrač Oklahome mogao da uradi isto.

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Rasel Vestbruk ima par opcija, jedna je da potpiše novi dvogodišnji ugovor sa Oklahomom, i tako na makar godinu dana odloži priče oko odlaska na "pijacu".

Tom opcijom bi Vestrbuk inkasirao više novca, kako bi u nastupajućoj sezoni zarađivao 26,5 miliona dolara, u odnosu na trenutnih 17,8 miliona američkih novčanica.

Ukoliko potpiše dvogodišnji ugovor, u sezoni 2017/18, Vestbruk bi zarađivao 28,5 miliona dolara, dok bi ukoliko se okuša na "pijaci" dobio ugovor težak nešto više od 30 miliona dolara.

Suma sumarum, finansijski će bolje proći ukoliko odmah potpiše produžetak saradnje sa Tanderima, ali i Durent bi više novca inkasirao da je ostao, a svi znamo kako se ta priča završila.

vestbruk
Screenshot: espn.com

Sada GM Tandera Sem Presti, nailazi na novu prepreku.

U pitanju je ugovor koji ima Viktor Oladipo, sjajni košarkaš koji je u razmeni sa Orlandom stigao u Oklahomu.

Od Oladipa se očekuje da donekle nadomesti odlazak Kevina Durenta, a neverovatan je podatak da bi i on mogao da završi među slobodnim agentima na kraju predstojeće sezone!

On je naime prema navodima Zeka Louva, novinara uglednog "ESPN-a", izjavio da će po isteku sezone pred nama potražiti maksimalan ugovor.

Kako se "seleri kep" naredne sezone pomera na 102 miliona dolara, Oladipo bi mogao da "izboksuje" ugovor težak i do 24 miliona dolara.

Bulls Magic Basketball
Foto: Beta/AP Photo/Kathy Willens

Oklahoma je u velikim problemima, ovakve stvari su im se i ranije dešavale, ali su ih rešavali trejdovima.

Slična priča je bila i sa Džejmsom Hardenom koji je 2012. zbog problema sa produžavanjem ugovora trejdovan u Hjuston Roketse u zamenu za Kevina Martina, Džeremija Lemba i nekoliko budućih pikova.

Takođe je i Redži Džekson iz sličnih razloga trejdovan u Detroit, a pretpostavlja se da je zbog "kočenja" oko produžetka ugovora i Ibaka napustio klub (otišao u Orlando u zamenu za Iljasovu, Oladipa i Sabonisa).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mc_nabb
Thursday, 28.07.2016
15:30

Ako oladipo razbije ovu sezonu ,neka mu daju max ugovor. Ako igra kao do sada toplo-hladno onda bolje neka ide. Od njega su i u orlandu ocekivali mnogo pa su ga trejdovali

avatar
Madridista
Wednesday, 27.07.2016
14:56

E steta za OKC, izgleda da ce krenuti silaznom putanjom, ali opet cu ja za njih navijati, jeste da sam poceo zbog onog izdajice i Vesbruka za njih da navijam ali sam ih zgotivio bas tako i da svi odu opet sam za njih

avatar
nekros77
Wednesday, 27.07.2016
20:00

A sto je izdajica?! Zato sto je presao u drugi klub?! SVASTA!

avatar
Madridista
Wednesday, 27.07.2016
23:47
avatar
Madridista
Wednesday, 27.07.2016
23:47

Idi gledaj bagminton bracala.

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 27.07.2016
14:47

Kad ja kazem da igrac moze da produzi ugovor u NBA-u,kosarkaski strucnjaci odmah napadaju da to nije fudbal! Zato se sada i ne javljaju!