Novi Karijev šou, Irving glumio Lebrona, nemilosrdni Durant!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.03.2016.
08:48
Izvor: Sportske.net

Naših nije bilo na parketu, Bjelica posmatra u Tenesiju. Šampion imao šutersku kliniku, Kajri prelomio protiv žilavog Dalasa, Boston nemoćan pred Durantom koga želi da dovede narednog leta!

BETA/AP Photo/Michael Conroy
BETA/AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Festival trojki je nastavljen u Ouklendu, Golden Stejt je izrešetato Nikse. Stef Kari je ubacio osam trojki, ukupno 34 poena, njegov tim je sa pola gasa stigao do 50. uzastopne pobede u "Orakl Areni". Njegov košarkaški "brat", Klej Tompson je dodao 5, a 3 je postigao i Mariz Spejts, ukupno su ih ubacili 18 iz 37 pokušaja, nešto manje od 50% šuta. Kari je već 24. na večnoj listi, noćas je prestigao Majka Bibija.

Šampion u subotu ide u San Antonio, verovali li ne, tamo nisu pobedili u regularnoj sezoni dvadesetak godina, od kada je Tim Dankan u Sparsima.



Minesota se posle odlične prve četvrtine nije osvrtala u Memfisu, desetkovani Grizliji su se spustili tek u samom finišu na dva poseda, ali nije vredelo, Karl Entoni Tauns je sa četiri uzastopna poena razrešio dilemu. Junak pobede je Zak Lavin, ubacio je 28 poena, čak šest trojki, Riki Rubio imao 11 asistencija. Memfis je imao prevagu pod koševima, ali svejedno slaba prva četvrtina u kojoj su primili 42 poena je verovatno odlučila.

Nemanja Bjelica nije igrao u Tenesiju.

Klipersi su brzo, Redikovim trojkama stigli do prednosti protiv Hjustona, posle je sve bilo stvar tehnike. DeAndre Džordan je prizemljio "Rakete", ubacio je 23 poena, bez promašaja, doduše, od osam šuteva šest su bila zakucavanja. Klipersi su šutirali 57%, dovoljno za pobedu i pored 33 poena "Bradonje" Hardena.

Rajan Anderson obožava dvoranu u Sakramentu. Tu je prvi put igrao kada je njegova srednja škola osvojila lokalni šampionat. Momak iz grada se vratio sa Pelikansima, postigao je 21 od 29 poena u drugoj četvrtini i rastužio svoje "zemljake".

On je i studirao na obližnjem univerzitetu, a kao da ima pik na svoje, protiv Kingsa u proseku beleži 24.3 poena ove sezone. Entoni Dejvis je dodao 27 poena, imao 14 skokova, na drugoj strani Kazins 20, ali pokazalo se da njegov tim ne ume protiv Pelikansa. Nju Orleans ih je počistio ove sezone, dobio je sva četiri međusobna susreta.

Atlanta je u penal završnici dobila meč u Detroitu, Džef Tig je ubacio 22 poena, Horford 21, sada su Houksi na pola pobede od Majamija na jugoistoku. Pistonsi strepe, imaju skor 34-34, izjednačeni su sa Čikagom u borbi za poslednju kartu za plej of na Istoku.

Šarlot se brzo oporavio od poraza protiv Dalasa i nastavio sa odličnim partijama kod kuće. U Severnoj Karolini je pao Orlando, za promenu umesto Vokera, dirigent je bio Batum. Francuz je ubacio 26 poena, imao 9 asistencija i 7 skokova. Serija 16:0 u drugoj četvrtini je doprinela da se Hornetsi odlepe, na poluvremenu je bilo +18 i iako je Orlando uspeo da se vrati u poslednja dva minuta na 99:105, domaćin je bez problema priveo meč kraju. Vučević i dalje povređen, Hrvat Hezona je ubacio 11 poena, imao 4 skoka i 3 asistencije.

Čikago nemoćan u prestonici, Džon Vol je stigao do tripl-dabla, 29 poena, 12 asistencija i 10 skokova pa je Vašington sada uhvatio priključak u borbi za doigravanje. Bulsi su imali i Rouza i Batlera u timu , ovaj prvi je ubacio 17 poena, ali čini se da je Čikago u velikoj nevolji bez Gasola. Dele osmo mesto sa Detroitom, ali Vašington je u naletu, biće veoma zanimljiva završnica u borbi za plej of. Ali i da uđu, ovakvi Bulsi nijednoj ozbiljnoj ekipi nisu pretnja.

Kavsi su odmarali Lebrona, uspeli su da dobiju na mišiće Dalas, presudio je Kajri Irving. On je uz 33 poena odigrao odličnu odbranu u finišu i sačuvao pobedu u Ohaju. Izgledalo je da će biti lako, ali je onda Dalas uspeo da se sa -18 vrati u meč, imali su nekoliko šansi da okrenu, ali je Novicki promašio dva otvorena šuta, napravio grešku u poslednje tri sekunde i to je odlučilo. Doduše, Nemac smatra da je Kajrijeva krađa u napadu odluke bila faul. Irving je potom realizovao dva bacanja, doveo tim na +4, pa je trojka Derona Vilijamsa sa sirenom bila slaba uteha za goste iz Teksasa.

I na kraju, Oklahoma je delovala ubedljivo u Bostonu, naneli su Seltiksima treći poraz u nizu. Kevin Durant je ubacio 28 poena, imao 9 asistencija i 7 skokova za tri četvrtine, tada je sve bilo i rešeno. Oklahoma je kontrolisala meč u tihom TD Gardenu, Vestbruk je brojao do 24, a Kanter uz 17 poena imao 12 skokova. Na drugoj strani Tomas 29 poena, ali Seltiksima mnogo nedostaje top defanzivac Krauder, bez njega je u odbrani sve mnogo teže, videlo se to protiv Pola Džordža i Indijane, videlo se i noćas protiv Duranta.

Rezultati:

Boston - Oklahoma 109:130
Klivlend - Dalas 99:98
Vašington - Čikago 117:96
Šarlot - Orlando 107:99
Detroit - Atlanta 114:118
Memfis - Minesota 108:114
Hjuston - Klipers 106:122
Sakramento - Nju Orleans 108:123
Golden Stejt - Njujork 121:85

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AfricaLoF
Thursday, 17.03.2016
12:12

Gledao sam na internetu mec izmedju Klivlenda i Dalasa. nToliko napetosti na jednom mestu odavno nisam video. Rezultat dovoljno govori.