Novi blam Čikaga, osveta Grizlija, Baksi čekali deceniju!

Autor: Boris Jovanović
petak 30.01.2015.
08:06
Izvor: Sportske.net

U četiri noćas odigrana meča Bulsi pali u Holivudu, Memfis zaključao koš, Milvoki konačno dobio Orlando. Njujork ponovo najgori tim Istoka.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Pogađate, Bulsi su izgubili još jednom od autsajdera. Delili su lekcije vodećim timovima Zapada, preslišali i lidera, a onda su sinoć stigli u Holivud.

Posle dva produžetka Lejkersi su slavili i prekinuli niz od 9 poraza. Domaćin je junaka našao u Džordanu Hilu koji je uz 26 poena i 12 skokova pogodio ključni šut za novi produžetak i kome je domaćin stigao do pobede. Vejn Elington je dodao 23 poena, toliko je dao i ruku Džordan Klarkson.

Kod Bulsa Batler 35 poena, njegov tim se vratio sa -9 za 70 sekundi u regularnom delu, ali je na kraju pognute glave napustio teren. Za Lejkerse je ovo prvi trijumf još od 9. januara.

"Grizliji" nisu dopustili iznenađenje, bila je to pobeda u njihovom stilu. Zaledili su u Tenesiju na -30 Denver, dopustili su rivalu svega 69 poena. Po običaju Zek Rendolf je dominirao pod oba koša, na kraju 15 poena, 17 skokova. Ovaj meč je bio osveta za poraz u Koloradu prvih dana 2015. godine.

Nuggets Grizzlies Basketball

Nagetsi su šutirali 33%, trojke svega 8%, ubacili su 2 od 26 pokušaja. Denver je u prvoj četvrtini dao samo 11 poena, bilo je +15 na poluvremenu, ni u jednom trenutku nisu bili blizu.

Mark Gasol je 30. rođendan proslavio uz 10 poena i 7 skokova.

Milvoki je prekinuo niz od 17 poraza u Orlandu. Konačno su uspeli da savladaju Medžik u gostima, Brendon Najt je dirigovao sa 16 poena i 9 asistencije, Bejlis, Dadli i Kris Midlton bili enigma za domaćina. U redovima poraženog Nikola Vučević 17 poena i 14 skokova.

Bucks Magic Basketball

Sedam Baksa je bilo dvocifreno, sve vreme su imali prednost, šutirali preko 50% i ubacili 12 trojki iz 25 pokušaja.

Milvoki je poslednji put dobio u Orlandu još 2004. godine.

Knicks Pacers Basketball

Indijana je slavila protiv Njujorka, nisu baš dobro otvorili utakmicu, ali su u trećoj četvrtini zadržali Nikse na 12 poena. Tada je i napravljena odlučujuća razlika. Uspeli su da umire Entonija koji ih je izrešetao u prvom kvoteru, ali je u ostala tri dao svega još šest poena. U drugom poluvremenu Niksi su bili očajni, ubacili su 14 od 42 šuta, ovo je njihov 38.poraz u sezoni, ponovo su najgori tim Istoka, iza Filadelfije. Odličan kod Indijane Hibert sa 18 poena i 10 skokova.

Rezultati:

Lejkersi - Čikago 123:118
Memfis - Denver 99:69
Orlando - Milvoki 100:115
Indijana - Njujork 103:82

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke