Nove snage - Francuzi oformili tim za budućnost!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.04.2017.
13:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaški savez Francuske predstavio je u sredu novi projekat koji je napravljen sa ciljem da reprezentacija ostvari što bolji plasman na naredna tri međunarodna takmičenja.

Epa/Mark R. Cristino
Epa/Mark R. Cristino

Povezane vesti

Francuski košarkaški savez predstavio je u sredu projekat pod nazivom "Francuski nacionalni tim" koji je oformljen sa ciljem da reprezentacija ostvari što bolje rezultate na nastupajućim međunarodnim takmičenjima.

Predsednik Saveza Žan-Pjer Sjutat, tehnički direktor reprezentacije Patrik Bisli i selektor Vensan Kole obratili su se novinarima i predočili planove vezane za nacionalni tim za period do 2020. godine.

Zbog promena u kalendaru takmičenja Svetsko prvenstvo za košarkaše biće održano 2019. godine u Kini, a godinu dana kasnije uslediće i Olimpijske igre u Tokiju.

Da bi se takmičili u Kini i Japanu Francuzi će najpre morati da se kvalifikuju za Mundobasket i Olimpijske igre, a upravo je zbog toga napravljena baza od 37 igrača koji će biti deo projekta "Francuski nacionalni tim".

Uoči Evropskog prvenstva napravljena je smena generacija i među pomenutih 37 košarkaša nema Tonija Parkera, Borisa Dijaoa, Florana Pjetrusa i Mikaela Želabala, ali uz nacionalni tim ostaju Nikola Batum, Nando De Kolo i Toma Ertel.

Plan je da grupa igrača o kojoj se govori iznese teret obaveza koje slede u naredne tri godine i da reprezentacija Francuske zadrži visok plasman na FIBA rang listi ili da ga još poboljša.

Francuska trenutno zauzima četvrto mesto na FIBA rang listi iza SAD, Španije i Srbije, a na predstojećem Evropskom prvenstvu igraće u Grupi A sa selekcijama Finske, Grčke, Poljske, Slovenije i Islanda.

Evo i spiska od 37 imena koji će u buduće konkurisati za nastup u reprezentaciji Francuske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MultiMagic
Wednesday, 26.04.2017
15:28

Boris Dijao je na spisku. Medju cetvortkama 2. u redu.

avatar
Rastkoole
Wednesday, 26.04.2017
15:13

Ili sam ja slep ili vi,ali pise Boris Dijao na spisku

avatar
Burazer
Wednesday, 26.04.2017
14:32

Ee, treci smo na svetu u kosarci, a u fudbalu smo oko 50. mesta. A u medijima se ne potencira to sto smo treci, nego da li smo u fudbalu pretekli Burkinu Faso. Da zajebemo fudbal kad ne znamo da ga igramo.

avatar
Wednesday, 26.04.2017
14:52

Fudbal je ipak daleko vazniji popularniji sport i kod nas, uspeh u kosarci se za nas podrazumeva, Burkina Faso je egzoticna zemlja ili bar (veoma) zanimljiva za sprdacinu, u kosarci vise necemo moci da budemo prvi na OI i SP jer oni koje treba da svrgnemo isuvise beze svojoj konkurenciji u koju spadamo i mi dok u fudbalu bas nemas tako dominantnu selekciju.

avatar
Wednesday, 26.04.2017
14:06

Ovako treba i mi da uradimo u fudbalu.