Novajlija u ABA ligi sve jači, stigla dvojica Amerikanaca!

Autor: Beta Beta
sreda 07.09.2016.
12:24
Izvor: Beta

Košarkaški klub Karpoš sokoli doveo je dvojicu američkih košarkaša, beka Kendrika Perija i krilo Lamonta Meka, kako bi se pojačao za novu sezonu u kojoj će igrati u regionalnoj Jadranskoj ligi.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Krilni igrač Lamont Mek (201 centimetar) ima višegodišnje evropsko iskustvo i, prema lokalnim sportskim medijima, taj dvadesetdevetogodišnjak važi za "košgetera".

Njegov poslednji klub bio je francuski prvoligaš Avr, gde je došao iz rumunskog tima "Rovinari". Nastupao je i za bugarski Lukoil, grčki AEK, italijanski Skavolini i španski Valjadolid.

Kendrik Peri (183 centimetra) ima jednogodišnje evropsko iskustvo jer je igrao u mađarskom prvoligašu Kormend. Ovaj 23-godišnji košarkaš nastupao je i u NBA-u za Orlando u letnjoj ligi 2014. godine, a nakon toga je odigrao jednu sezonu u Australiji za tim Sidnej kings.

Dolaskom te dvojice Amerikanaca trener Karpoš sokola Siniša Matić je, ocenjuje se, osetno pojačao tim za narednu sezonu u kojoj će makedonski vicešampion igrati u regionalnoj Jadranskoj ligi i Balkanskoj ligi (BIBL).

Prethodno su "Karpoš sokoli" angažovali sprske košarkaše Dragana Labovića, Dragana Zekovića i Uroša Duvnjaka.

Lamont Mek



Kendrik Peri

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Wednesday, 07.09.2016
16:07

Sacuvaj me boze!!!nKada je Labovic igrao u fmp-u Raduljica je bio pozajmljen Borcu iz Cacka!nLabovic,Stefanovic,Frimen,Kimani frend,Cvetkovic,Rasic,Krstovic,Bojan Popovic,Zigeranovic,Savanovic...

avatar
mosala1983
Wednesday, 07.09.2016
23:27

Zato sto je godinu mladji od Labovica. Mislim da ti u ovoj ekipi nedostaje Teodosic. Inace se ni Labovic nije naigrao mnogo Savanovic I Erceg su tu bili. Tek odlaskom Ercega Laba postaje startni krilni centar. Cudna je ekipa bila FMP najtalentovanija deca a najlosije iskoriscena vecina postala poluproizvodi nazalost I Labovic zbog Covketove filozofije grejanja klupe. Bolje da su igrala u svojim sredinama nego sto su grejala klupu u FMP. Mnogo propalih talenata Labovic, Jeremic, Stefanovic, Miljenovic, Musli koji je kod Djurovica bio treci centar Raduljici i Samardziskom.... neka neko nastavi niz. Macvan se spasio bio je maloletan bez profi ugovora I na vreme prebegao u Hemofarm inace bi I on grejao klupu kao treci igrac u rotaciji iz Ercega I Labe. Na kraju nezaobilazan Filip sa 18 leta vedri I oblaci u fmp tj. Propusta kaljenje u Cacku a poredjenja radi Teo Jeremic I kompanija od 19. God. Posle kaljenja igraju za FMP jedan vise drugi malo nazalost po Srbiju jer bi u Jeremicu imala vrh beka mozda I boljeg od Bogdanovica. Zato ne volim Covketa napravio je mnogo poluproizvoda I unistio mnogo mladih nada za razlilu od Miska recimo. Iako sam navijac zvezde. Bilo bi zanimljivo da portal napravi analizu igraca Fmp kao sto je napravio analizu dosta dobru za mlade fudbalere prvake sveta. Tj. Ko je uspeo a ko nije. Al sam se raspiso ko nikad.

avatar
bojanb
Thursday, 08.09.2016
11:59

Po filizofiji coravog,bolje da on sve uzme u da greju klupu(kad su mu pare vec pale s neba)nego da dodju u Partizan i postanu vrhunski igraci