Nova zebnja među ''Orlovima'', nekompletni i na ''Akropolis kupu''

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.08.2017.
11:29
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Tek što se pojavi neki znak ohrabrenja, usledi nova zabrinjavajuća vest...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Problemima nikad kraja za reprezentaciju Srbije kada su povrede u pitanju.

Najteži udarac ''Orlovi'' su doživeli odmah po osvajanju Superkupa u Nemačkoj, kada je postalo jasno da Miloš Teodosić ne može na Evropsko prvenstvo, pa je selektoru Đorđeviću na raspolaganju ostalo još 14 igrača.

Među njima je i Nemanja Nedović, u vezi koga je istog dana saopštena i dobra vest da će se priključiti ekipi u Grčkoj na ''Akropolis kupu'', pošto je dobio zeleno svetlo iz Malage gde je obavio nove lekarske preglede.

''Akropolis kup'' počinje sutra, naša reprezentacija igraće sa Italijom prvog dana turnira, ali Nemanje Nedovića ponovo neće biti na parketu.

''Oporavak ide željenim tokom, ali nisam 100 odsto spreman da bih igrao na 'Akropolis kupu'. Važno je da sam sa ekipom. Počeću lagano da radim, a želja mi je da se što pre vratim i pomognem'', izjavio je Nedović za ''Blic''.

Ostalo je još devet dana do početka Evropskog prvenstva, devet dana nade da bi Nedović ipak mogao da pomogne našem nacionalnom timu u borbi za novu medalju.

Ali, u kakvoj će formi biti s obzirom da nije odigrao nijedan od ovih najvažnijih pripremnih mečeva?
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 22.08.2017
17:17

Mislim da više nema dileme. Nedović verovatno jako želi, kao i Sale, ali bilo bi u najmanju ruku čudno da na prvenstvo ide čovek bez priprema i pripremnih utakmica, a da otpadne neko ko je spreman 100%. Po meni, to je loša vest i za Lazića, jer bez Tea i Nedovića smanjem je broj ofanzivnih opcija, pa bi bio prevelik luksuz voditi defanzivnog specijalistu i time dodatno smanjiti ofanzivne solucije. Jović, Micić, Bogdan, Gudurić, Milosavljević, Lučić, Kalinić, Birčević, Mačvan, Štimac, Kuzmić, Marjanović.

avatar
Red blood
Tuesday, 22.08.2017
18:34

Covece..uopste nisam razmisljao o tome..ali kad sam procitao tvoj sastav..ne deluje mi ohrabrujuce.U ovom momentu bih pristao i na bronzu..nZnam da nam je bukvalno cela petorka povredjena,ali nisam pratio bas pripreme i razmisljao o alternativama,ali ovo mi ne deluje kao top tim.Nadam se da ce kolektiv nositi ove momke..

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 22.08.2017
15:40

Ajde jedno realno pitanje. Jel iko verovao da će Lučić i Birčević ovako se dobro pokazati ? Lučić je neosporno talenat koga su uništile povrede al dečko igra ko preporodjen. Tu smo odmah dobilí plus i sa Kalinom lepo pokriveni. Još i Mačvan bogami lepo sipa i ako sam skeptik da će ići na kraju. Ja se nadam da će se Jović probuditi i odigrati na Evroligaškom nivou. Zabrinjava me samo tanka igra Lazića i Milosavljevića, dosta gubimo na odbrani njihovim bledim izdanjem za sada. Valjda će odigrati ovaj turnir muški i pokazati da nisu zalutali. Nedovića svakako treba sačekati

avatar
Tuesday, 22.08.2017
12:48

Ma da igra NEmanja na EP ovaj kup je manje bitan, tu da vidimo ko ce ici od ovih sto su trenutno.

avatar
Tuesday, 22.08.2017
12:04

Bas me zanima koga bi poveo ako bi Nemanja otpao...

avatar
Patrick Bateman
Tuesday, 22.08.2017
11:41

Molim Srbe da ne pljuju reprezentaciju ako ne osvojimo nijednu medalju jer ce to biti mnogo tesko s'obzirom na izostanak ovoliko glavnih igraca.

avatar
Tuesday, 22.08.2017
15:27

Па и да су сви ту, а да (НЕ ДАЈ БОЖЕ) не успемо ништа опет не би требало да их пљујемо јер су нас претходних година доста пута обрадовали!

avatar
Patrick Bateman
Tuesday, 22.08.2017
22:08

Ne bi trebalo sto ne znaci da necemo :D

avatar
3x3
Tuesday, 22.08.2017
11:33

Djordjevic bas ne veruje Micicu kad do poslednjeg casa ceka na Nedovica. Pozvao je igraca na pripreme, a ni malo poverenja u njega nema. Raduljica je tako otpao, ali na Nedovica bas ceka.

avatar
Algebra
Tuesday, 22.08.2017
11:46

Ni blizu slična situacija. Raduljica pored sebe ima 3 kvalitetna centra koji su iskusni i ranije su igrali za reprezentaciju i kvaliteta su sličnih kao i on, tako da nije veliki hendikep ukoliko pusti čoveka da odmori ovde godine; dok na pleju trenutno imamo 2 igrača (pored Nede) - Jovića i Micića, momka koji nije iskusan, kome je ovo drugo (ali možemo reći i prvo) reprezentativno iskustvo. Pored toga, razlika u kvalitetu između Vase i Nedovića je ogromna, za sada, tako da je sasvim logično da ga čeka do zadnjeg minuta. Na sve to, Nedović je neko ko ima poene u rukama, a nama to treba - Vasa nema poene u rukama. Nedović je tip plejmejkera koji je idealan parnjak Bogdanu u ovom našem sastavu, jer će Nedović biti neko ko će zasigurno, kada bude zdrav, donositi 12-15 poena, a Bogdan će biti zadužen za kreiranje napada, isto kao što je to radio cele sezone u Feneru. Dakle, Nedović bi Bogdanu u reprezentaciji glumio Diksona.

avatar
Bageri
Tuesday, 22.08.2017
12:33

Pre ce biti da ne veruje Milisavljevicu/Guduricu/Lazicu, posto Nedovic u nasoj reprezentaciji igra na poziciji 2.nPosle otkazivanja Tea, Micic verovatno sigurno ide, pa makar bio i 12 igrac koji ce dobiti minute jedino ako se neko povredi.

avatar
3x3
Tuesday, 22.08.2017
12:06

Slazem se ja to sve, ali sam nesto drugo mislio.