NOVA POVREDA - Ni Mačvan ne igra u Beogradu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.06.2016.
23:35
Izvor: Sportske.net

Nakon povrede Nemanje Bjelice i neočekivanih otakaza Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova selektor košarkaške reprezentacije Srbije ostao je bez još jedne opcije na unutrašnjim pozicijama.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je još jedan težak udarac uoči početka kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, pošto se nakon Nemanje Bjelice povredio i Milan Mačvan!

Prvotimac Armanija doživeo je povredu prsta samo dan nakon što je selektor Saša Đorđević okupio reprezentativce i neće moći da igra na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, javlja "TV Arena Sport".

Pomenuti izvor javlja da se Milan Mačvan povredio kod kuće i da će "Orlovi" bez njega napasti olimpijsku vizu na turniru u Beogradu.

Ovakva vest nikako nije dobra za nacionalni tim koji se suočio sa neočekivanim otkazima Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova, a problem je napravila i povreda Nemanje Bjelice.

Selektor Aleksandar Đorđević tako ostaje bez četvorice igrača koje je uvrstio na spisak od 16 imena koji je objavio desetak dana uoči okupljanja reprezentacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 18.06.2016
12:29

Sad već stvarno fali četvorka. Jokić igra i to, ali, praktično je samo Birčević, naknadno pozvan, igrač koji igra tu poziciju. A u modernoj košarci se često igra sa dve četvorke u timu. Erceg, Novica, Labović, Savanović... ne znam da li je neko od njih takođe povređen, ali to su igrači koji imaju kvalitet i za prvu petorku, a ne za 12 ili širi spisak. Mislim da bi bilo pametno da Sale pozove još jednu četvorku...

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
12:54

Novica sigurno nije povredjen, bar ne nesto ozbiljnije, igrao je u ovom finalu, ali njega Djordjevic sigurno nece zvati isto kao i npr. Micova, te stvari se tesko izgladjuju isto kao sto ni Vujosevic sigurno vise nikada nece saradjivati sa Miljenovicem, vec smo pisali o tome nekoliko puta. Uslov za poziv je da su na spisku od 24, a Erceg nije bio ni tu sto moze samo da bude za pohvalu jer citave sezone nije imao klub. Ima igraca koji mogu da se spuste i na cetvorku, Lucic, Kalinic, Simonovic to mogu, Bjelica ce igrati kad se vrati, nama je poprilican problem i to nisko krilo, mozda ne bas poprilican, ali jeste malo problem, a svi pricaju o cetvorci.

avatar
magister
Saturday, 18.06.2016
14:22

Bogdanović može da pokrije pozicije i 2 i 3 (pa i 1) i u odbrani i u napadu, a skoro da isto može i Nedović. Od prisutnih Zagorac, Simonović, Kalinić - izvorno igraju poziciju 3. Mislim da je važno imati igrače koji omogućavaju veći broj taktičkih varijanti. Recimo igranje s dve četvorke, što je vrlo često. Štimac je ok, ali možda bi bilo zgodnije imati umesto njega veličkovića, a računati na Jokića i Raduljicu kao na petice. To bi bio brži tim i pogodniji za taktičko prilagođavanje. A verovatno bi najbolja varijanta bila da Zagorca zameni ta četvorka, npr. Veličković, a da i Štimac kao opcija za centra ostane.

avatar
Gigi Datome
Saturday, 18.06.2016
13:44

Ne da nam fali cetvorka nego je prakticno vise nemamo u ovom sastavu. Jeste, moze Simonovic(ali Simonovic sa velikom minutazom nije ozbiljno resenje). Moze da odigra i Kalinic, ali ko ce onda na trojku, Dangubic? Dangubic i Kalinic zajedno u petorci opet nisu resenje jer je to ozbiljan nedostatak suta na 2 pozicije. Ako igra Jokic, onda igramo sa twin towersima, a to je ozbiljan problem u odbrani od tranzicije. Treba biti pametan, pozvati Ercega ako je u pristojnom stanju, ako ne, pozvati Jelovca(takodje ima domet u sutu za 3). Ako ne, onda hiper smallball, sa 3 beka, pa ko moze da nam ubaci vise, svaka cast(a u ovim kvalifikacijama, ne moze niko)

avatar
Nikola Domazet
Saturday, 18.06.2016
11:22

Teo, markovic, jovic, nedovic, bogdanovic, zagorac, simonovic, kalinic, bircevic, jokic, raduljica i stimac, za kvalifikacije dovoljno!

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
09:29

I pokazes. Dokazes i pokazes...

avatar
Kalinari
Saturday, 18.06.2016
09:20

Da nije i trepavicu povredio?

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
08:27

E, moj Milane, sad kad si trebao da dokazes selektoru da je gresio, ti ovako postupis. Nije te valjda zaboleo prst tek nakon pocetka priprema, sta je to?!

avatar
Grunf Returns
Saturday, 18.06.2016
12:26

Ma kod njega nikad nisam ni video neku preteranu zelju da igra. Ne zelim da gresim dusu, mozda je zaista neka povreda. Ali sa druge strane, imamo Tea ili Krleta koji su i povredjeni znali biti citave pripreme uz ekipu. U svakom slucaju bolje je i ovako nego da bude po fudbalskom principu, dodji da budes vidjen da kao igras za reprezentaciju.

avatar
Grunf Returns
Saturday, 18.06.2016
13:05

Ja nesto preterano i nisam razocaran. Ekipa koja je igrala poslednja dva takmicenja je igrala jako dobru kosarku, imala je jako dobru atmosferu i jedino sto me malo brine je izostanak Bjelice. Ali koliko vidim, ne bi trebalo da budu OI pod znakom pitanja, a k valifikacije i bez njega bi morali proci. Jaci smo za Jokica, vidim da je naostren da se dokaze i u reprezentaciji, Teo je konacno uzeo Evroligu i ocekujem da puca od samopuzdanja, dosta igraca je individualno napredovalo u zadnjih godinu dana a ocekujem i od klinaca da budu osvezenje. Koliko vidim, ostali su samo oni sto su naostreni da izginu na terenu i samo neka ne bude nekih povreda, ova ekipa je sigurno individualno bolja nego proslih godina. Za Macvanom, Bobijem itd itd i ne zalim, nisu ni pre igrali, nismo nista ni izgubili.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
12:49

Ne znam da li sam i sam video preteranu zelju kod Macvana, ali sam se svakako nadao da ce biti tako i da (nam) barem on nece biti pod znakom pitanja. Malo je reci da sam duboko razocaran.

avatar
England
Saturday, 18.06.2016
00:19
avatar
Povratak kraljaXXXIX
Saturday, 18.06.2016
00:19

Pozovi Tejića i rešen problem.

avatar
Chella_ynwa
Saturday, 18.06.2016
00:04
avatar
Nikola Nikola
Saturday, 18.06.2016
00:00

Zbog prsta da ne igra 3 nedelje? Ovo se ili neko sprda, ili se Miki ''revanšira'' Đorđeviću zbog nekih ''duhova prošlosti''. Jednostavno povrede prsta su najbezazlenije povrede u sportu. Neretko se dešava da igrač najnormalnije igra utakmice i sa slomljenim, doduše pritegnutim uz onaj do njega. Čak i da ga je odsekao, tj. totalno fizički odvojio od ostatka šake (ili stopala), on bi ponovo, bez problema, mogao da igra za 3 nedelje.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 18.06.2016
12:09

Bertans je najbolji dokaz:-D Znas i sam da tu zapravo ne postoj dilema, MM mu se samo revansirao za prethodne godine, problem je sto nije jedini koji je ispalio selektora, a zapravo samo svoju drzavu, svi su me (neki manje, neki vise) svojski razocarali...

avatar
kizito
Friday, 17.06.2016
23:51

Dobro,ni ovo nije problem za kvalifikacije.Bitno je da povrede zaobidju Tea,Bogdana,Jokica, Raduljicu,Bjelica mora da se oporavi do Rija.To su po meni nezamenjivi i izostanak jednog od njih mnogo bi nam umanjio sanse za medalju.

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 18.06.2016
00:51

Znaci Jokara mora da igra 4 u kombinaciji sa Kalinom ili Simketom , realno Bircevic nije ni do kolena Macvanu.

avatar
vozd87
Saturday, 18.06.2016
01:32

Ај фала Богу један паметан коментар.Не разумем како неко може да пати за нпр Мачваном или Марјановићем?Они нит су играли у полуфиналу ЕП нити у финалу СП.Тако да реално без њих се може.Ал без ових горе поменутих тешко.