Nova pobeda Metalca, trojka preko celog terena za utehu gostima

Autor: Darko Mitrović
subota 26.12.2015.
19:01
Izvor: Sportske.net

U prvoj utakmici 17. kola ABA lige, Metalac je na svom terenu savladao Sutjesku i tako značajno odmakao od začelja tabele.

Metalac Farmakom/Foto studio Art
Metalac Farmakom/Foto studio Art

Povezane vesti

Posle Igokee, Valjevci su večeras savladali još jednog ''davljenika'' u ABA ligi. Pred oko 500 svojih navijača, ekipa Metalca je u 17. kolu savladala poslednjeplasiranu Sutjesku rezultatom 84-78.

Neizvesna borba viđena je tokom najvećeg dela ovog meča. Domaći su bolje počeli, stekli blagu prednost, a Sutjeska je uzvratila početkom druge četvrtine, kada je trojkom Pavbličevića povela sa 22-19.

Ipak, do kraja prvog poluvremena, ekipa Vladimira Đokića je ponovo vratila prednost, povela sa 41-33, a na odmor se otišlo rezultatom 44-39 u korist Valjevaca.

Tokom drugog poluvremena domaći nisu ispuštali vođstvo, koje je iznosilo i jedanaest poena razlike (71-60) i na kraju zasluženo trijumfovali.

Ekipu Metalca su do sedme pobede u sezoni predvodili Kutlešić sa 19 poena i Rakićević sa 18, uz tri skoka, tri asistencije, ali i jednom fenomenalnom blokadom koju ste mogli da vidite OVDE.

U ekipi Sutjeske najbolji su bili Spasojević sa 22 i Pavličević sa 14 poena, ali nisu uspeli da spreče 12. poraz svog tima u 17 odigranih kola.

Ako je gostima za utehu, iz ovog meča pamtiće se i ova Pavličevićeva trojka preko celog terena na kraju prve četvrtine. Pogledajte...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke