Nova nestvarna pobeda Darušafake - Od "minus 17" do pobede!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.04.2017.
20:28
Izvor: Sportske.net

Izabranici Dejvida Blata postali su sinonim za velike preokrete ove sezone.

EPA/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Najpre su na startu Evrolige, u prvom kolu, gubili od Crvene zvezde mts u Beogradu i sa 16 poena razlike, da bi se u poslednjih 15 minuta utakmice vratili, pred kraj i preokrenuli i na samom kraju slavili.

Ta utakmica kao da je diktirala tok sezone za klub iz "Folksvagen arene", kako su od "pokojnika" u EL, u poslednjem kolu pobedom upravo nad Zvezdom uspeli da izbore i plasman u Top 8.

Nedavno su gubili od BB Istanbula sa 21 razlike, da bi se do kraja vratili i pobedili ekipu za koju nastupaju Đorđe Gagić i Jaka Klobučar.

Sada su u 26. kolu turske Super lige napravili novi podvig, kako su od Karšijake gubili sa čak 17 poena razlike sredinom treće deonice, da bi do kraja tu prednost istopili i slavili. Konačan rezultat bio je 90-95 za Blatove pulene.

Dačka je bolje otvorila meč, ali je Karšijaka uspela da serijom od 9-0 okrene rezultat i dođe do sedam poena viška pred drugih 10 minuta.

Nastavio je domaćin iz Izmira sa dobrom igrom i u drugoj deonici, stigli su i do plus 18, da bi na poluvreme otišli sa 13 poena suficita.

Ni treća četvrtina nije nagoveštavala povratak Blatovih košarkaša, nisu upevali da spuste prednost Karšijake na jednocifren broj poena, te se činilo da je u Izmiru sve gotovo.

Ipak, gosti nisu tako misli, dodali su gas i iz minuta u minut topli 11 poena prednosti, sa koliko je ekipa Nenada Markovića ušla u odlučujući kvartal.

Na oko dva minuta do kraja su došli do preokreta da bi do poslednjeg zvuka sirene stigli i do komotnih pet poena prednosti.

Blistao je Bred Vonamejker sa 28 poena i sedam asistencija, pratio ga je u stopu Skoti Vilbekin sa 27 postignutih poena, dok je odličan bio i Džejms Anderson sa 14 poena i 11 skokova.

U poraženom sastavu izuzetno raspoložen je bio Majkl Grin koji je meč završio sa 33 poena, 24 je dodao Dehuan Samers, dok se na 15 zaustavio Muhamed Bajgul.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke