NOVA ERA - Počinje Zvezdina evropska priča!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.10.2016.
12:45
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts večeras započinju svoju četvrtu uzastopnu sezonu u najkvalitetnijem evropskom takmičenju koje je u međuvremenu promenilo format i proglasilo početak nove ere.

Sportske.net/kkcrvenazvezda.rs
Sportske.net/kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Šampion Srbije i regionalne košarkaške lige večeras u hali "Aleksandar Nikolić" započinje četvrtu uzastopnu sezonu u elitnom evropskom takmičenju. Čelnici Evrolige novu sezonu nazivaju početkom nove ere, a jedina epohalna promena tiče se novog formata koji je stupio na snagu.

Za razliku od prethodne tri sezone kada su izabranici Dejana Radonjića započinjali sezonu učešćem u grupnoj fazi Evrolige, sada se već nalaze među najboljih 16 timova Evrope i sve što treba da urade jeste da se kroz ligaški sistem takmičenja bore za što veći broj pobeda.

Sigurni smo da ste već upoznati sa tim da će svaki od učesnika novog formata Evrolige odigrati najmanje 30 utakmica, odnosno po dve sa svakim klubom koji je ušao u takmičenje, jednu na domaćem i jednu na gostujućem terenu.

Crvena zvezda mts svoju evropsku priču u sezoni 2016/2017 počinje duelom sa jednim od četiri turska predstavnika koji joj je bio rival u TOP 16 fazi prošlosezonskog izdanja Evrolige.

Darušafaka je pre godinu dana dobila ugovor na dve sezone od Evrolige, pošto naslovni sponzor istanbulskog kluba sponzoriše i Evroligu. Za razliku od prethodne sezone, ovaj turski klub ima mnogo veće ambicije što najbolje potvrđuje činjenica da je tokom leta angažovan Dejvid Blat.

Proslavljeni trener koji je u prethodnih godinu i po dana sedeo na klupi Klivlend Kavalirsa, a pre toga je sa Makabijem osvojio Evroligu, doveden je sa planom da Darušafaku učini klubom koji će konkurisati za najviše ciljeve.

Crvena zvezda mts teren
Foto: euroleague.net

Amerikancu koji poseduje i izraelski pasoš date su odrešene ruke u selektiranju tima i sastavljanju rostera za novu sezonu, a Dejvid Blat je od sredstava sa kojima je raspolagao ovog leta napravio respektabilnu ekipu.

Darušafaka se pojačala dovođenjem Dairisa Bertansa, Bredlija Vonamejkera i Džejmsa Andersona, a među onima koji su bili tu i prethodne sezone nalaze se kvalitetni pojedinci poput Semiha Erdena, Luka Harangodija, Markusa Slotera...

Jedinog srpskog predstavnika u Evroligi nije potrebno previše predstavljati jer smo sigurni da su ljubitelji košarke u našoj zemlji već upoznati sa dešavanjima u Crvenoj zvezdi mts koja je novu sezonu dočekuje u nešto slabijem sastavu nego prethodnu, premda se to ne bi moglo zaključiti na osnovu dosadašnjih rezultata u ABA ligi.

Šampion Srbije i regionalne lige počistio je sva četiri rivala na startu ABA lige iako je tokom leta angažovao samo Čarlsa Dženkinsa, Ognjena Kuzmića i Milka Bjelicu (prošlosezonskog člana Darušafake).

Večerašnji duel u hali "Aleksandar Nikolić" biće odlična prilika da izabranici Dejana Radonjića vide gde su trenutno u odnosu na neke od najkvalitetnijih evropskih klubova, a nema sumnje da će "Delije" i ove sezone igrati bitnu ulogu na utakmicama Evrolige jer njihova podrška predstavlja dodatnu prednost Crvene zvezde mts kada igra na domaćem terenu.

Početak utakmice 1. kola Evrolige između Crvene zvezde mts i Darušafake zakazan je za 21 čas, a direktan prenos je obezbeđen na prvom kanalu Sportkluba koji će od 19 časova početi sa emitovanjem emisije koja predstavlja uvod u meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Baltazar031
Thursday, 13.10.2016
14:11

Ooooo zgazi ih sveee!

avatar
nikola nikola1
Thursday, 13.10.2016
13:24

Zvezda moze da igra rastereceno jer niko ne ocekuje da urade nesto u evroligi, ali nasa je prednost uigranost ekipe I najbolji domaci teren u evroligi

avatar
kizito
Thursday, 13.10.2016
13:01

Koliko god kad se procitaju sastavi ucesnika deluje kao nemoguca misija Zvezdin plasman medju treba imati u vidu da ce u ovom sistemu biti dosta neocekivanih rezultata i oscilacija u formi,tako da tu Zvezda treba da trazi sansu.Uigranost je najveci kvalitet Zvezde,tu je i pakao Pionira,a uz jedno ili dva prava pojacanja moze se doci do 15-16 pobeda koliko je potrebno za plasman medju 8.Veceras ocekujem egal utakmicu i bezobzira na sva pojacanja Darusafaka nije apsolutni favorit.Mozda je vreme da i njih jednom Zvezda pobedi.

avatar
Thursday, 13.10.2016
14:42

Zvezda je njih prošle sezone pobedila u BG, a u turskoj izgubila iako je vodila do kraja treće četvrtine.

avatar
kizito
Thursday, 13.10.2016
17:18

Nije brate,znam,bio sam na utakmici,dobili nas u Areni 19 razlike i to kad smo bili favoriti,a sa tom pobedom trebali da overimo prolaz u 8.Baloni za slavlje bili spremni na krovu Arene,Bjelica nas razbio.

avatar
Thursday, 13.10.2016
15:53

zvezda ako bude imala max izmedju 5-9 pobeda sigurno ne moze dvocifren broj pobeda da ima..prosto slabi su za EL :D

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 13.10.2016
12:49

Понос Србије и српске кошарке.

avatar
Thursday, 13.10.2016
13:03

exexexexe dobar vic :D kakav crni ponos?

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 13.10.2016
13:28

Не црни, него црвено бели понос.