Noć rekorda, Pero najbolje u karijeri, vaistinu Vestbruk!

Autor: Boris Jovanović
subota 21.03.2015.
08:40
Izvor: Sportske.net

Bivši Zvezdaš postigao rekord karijere, ali naslovna opet pripada neverovatnom Raselu Vestbruku. Elfrid Pejton napravio novi tripl-dabl, prvi ruki u ovom veku kome je to pošlo za rukom. Lebron zakasnio kod sina u školu, ne i na utakmicu. Neverovatni Mirot

Beta/AP Photo/Alonzo Adams
Beta/AP Photo/Alonzo Adams

Povezane vesti

U noći u kojoj su saznali da je Kevin Durant najverovatnije završio sezonu, u Oklahomi su shvatili i da Rasel Vestbruk ne namerava da stane sa prolećnom eksplozijom. Napravio je novi tripl dabl, ubacio 17 od 36 poena u poslednjoj četvrtini, pa je Tander srušio lidera Istoka Atlantu. Neverovatni Ras je imao i 10 skokova i 14 asistencija. Ovo je njegov sedmi tripl-dabl posle Ol-Star pauze, a realizovao je i 17 bacanja, najviše ove sezone bez promašaja, u čitavoj ligi.

Tander je bio i bez Kantera, Dion Vejters je izjednačio svoj rekord sezone sa 26 poena, a na drugoj strani rekord karijere za Pera Antića, 22 poena. On je odigrao sjajno prvo poluvreme, njegov tim je šutirao 58% i bio na +7 posle prve dve četvrtin, vodili su +12 u drugom poluvremenu, ali se u poslednjoj četvrtini sve promenili. Entoni Morou je ispalio dve trojke u dva napada, u finišu je Oklahoma prelomila uz ovacije navijača. Atlanta ide kući, dobili su prve 3 od 4 utakmice na turneji, ali posle poraza u Ouklendu i Oklahomi, vraćaju se sa polovičnim učinkom u Džordžiju. Svejedno, ostaje im da jure Golden Stejt eventualno za prvo mesto u regularnom delu, a ostaće prvi na Istoku, osim ako ne verujete u čuda.

Knicks Warriors Basketball

Stef Kari se ispromašivao protiv Pelikansa, Klej Tompson nije ni igrao, ali Voriorsi nisu samo njih dvojica. Harison Barns je ubacio 22 poena pa je lider lige bez problema slavio protiv Nju Orleansa koji je bio bez povređenog Dejvisa.

Pelikansi su napravili 21 grešku, zbog toga i nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor domaćinu.

Hornets Kings Basketball

Sakramento je stigao do jedne od retkih pobeda, Kingsi bi mogli da budu dželat Hornetsa, dva puta su ih dobili ove sezone. Ako Šarlot ne uđe u plej-of verovatno će im ovi porazi, dva puta u deset dana od Sakramenta pasti na pamet. Rudi Gej je ubacio 33 poena i imao 9 skokova u trijumfu Kingsa koji su bili bez Kazinsa.

Sakramento je krenuo šut, iako su napravili veliki broj grešaka, imali su bolje procente, više skokova i prednosti koja je uglavnom bila dvocifrena.

Tako je Šarlot ispustio šansu da u noći u kojoj su rivali za osmu poziciju Boston i Indijana izgubili trijumfom preskoči pomenuti dvojac.

Celtics Spurs Basketball

Seltiksi su poraženi u San Antoniju, nijednog trenutka nisu vodili, Leonard je sa 22 poena predvodio šampiona. Bilo je +25 za Sparse u jednom trenutku, Boston je u finišu smanjio prednost San Antonija, ali odmah je Popović vratio na parket Leonarda i Parkera pa su stvari došle na svoje mesto.

Boston ostaje izjednačen na osmoj poziciji sa Indijanom koja je izgubila u Klivlendu. Lebron je brojao do 29, ovom pobedom Kavsi su i matematički u plej ofu. Inače to je njihov 15. trijumf u nizu do kuće. Nije bilo lako, ali "Kraljevih" 13 poena u poslednjoj četvrtini su presudili neugodnim Pejsersima.

Pacers Cavaliers Basketball

Lebron je bio bolestan, propustio je jutarnji trening, uspavao se i zakasnio na neki događaj u školi svog najmlađeg sina Brusa, ali je stigao na utakmicu, na nesreću Pejsersa.

Wizards Clippers Basketball

Kris Pol je ubacio 30 poena i imao 15 asistencija u pobedi Klipersa nad Vašingtonom. Dobio je duel sa Volom koji je uz 19 poena, imao 10 asistencija. Ovo je bio sudar timova koji su u top 3 kada je šut u pitanju, Klipersi su bili na svom nivou, ali su spustili Vizardse na 43% to je bio ključ. Ovo je i osveta za drugu nedelju decembra kada su Vizardsi posle mnogo godina slavili kod kuće protiv Klipersa.

Memfis je bio preveliki zalogaj za Dalas, kombinacija 36 poena Rendolfa i Gasola je donela trijumf "Grizlijima" u Teksasu. Oni su prelomili u trećoj četvrtini serijom 20:4, pa su prekinuli niz od tri poraza na strani. Na drugoj strani Novicki i Haris su ubacili po 16 poena.

Bucks Nets Basketball

U Bruklinu su se baš naigrali košarke, tri produžetka i na kraju pobeda Netsa nad Baksima. Domaćina je predvodio Bruk Lopez sa 32 poena i 18 skokova, ali za nas je rekorder Kris Midlton koji je odigrao 55 minuta! Njegov tim, Milvoki je imao 81 skok i šutirao 129 puta, najviše u obe kategorije ove sezone u NBA ligi. Ipak, Baksima nije pomoglo, izgubili su i peti meč u nizu. Ovo je i trenutak za istoriju, Milvoki i Bruklin su na istom mestu igrali tri produžetka i 19. novembra u uvodnim nedeljama sezone, završilo je pobedom gostiju.

Nuggets Heat Basketball

Majami je uz odličnu partiju Gorana Dragića savladao Denver. Slovenac je uz 18 poena, imao 8 skokova i 5 asistencija, ovo je treći trijumf za Hit u nizu. Posle vesti da je Milvoki izgubio u Bruklinu, osmesi na Floridi, sada su šesti, imaju pobedu i po prednosti nad Baksima. Vejd je ubacio 22 poena, treba odati priznanje Majamiju, dobro se nose sa prvom godinombez Lebrona i praktično Boša koji je zbog bolesti završio rano sezonu.

Kod Denvera, Nurkić se vratio u startnu postavu 16 poena, 7 skokova, Lovernj bez šanse, na terenu je proveo samo 84 sekunde.

Raptors Bulls Basketball

Čikago je slavio protiv Toronta, ponovo je sjajan bio Nikola Mirotić. Nastavio je sjajno proleće, ubacio 29 poena, imao 11 skokova, Bulsi su trijumfom preskočili Kanađane, sada su treći na Istoku. Reptorsi su u "Junajted centar" stigli bez povređenog Lovrija, to je bio preveliki hendikep.

Još malo o Mirotiću, svi su impresionirani, iskoračio je iz senke nakon povreda saigrača, prosečno u martu ubacuje oko 21 pon i ima nešto više od 8 skokova, impresivne brojke. Vratio se Gibson, prvi put posle povrede na startu februara, ali to nije uticalo na Mirotićeve minute.

Knicks 76ers Basketball

U Filadelfiji su se sastali očajnici, Siksersi su manje loši od Niksa, pokazali su to pobedom uz 23 poena Noela, rekord karijere za ovog rukija. Da vam ne trošimo vreme, Siksersi sada imaju tri pobede više od Niksa, 17:14 i Njujork je na pravom putu da završi kao najgori tim u ligi, mada ima još par kandidata na Zapadu, Minesota, pa i Lejkersi.

Magic Pacers Basketball

I na kraju, pad Portlanda na Floridi uz novu partiju karijere za rukija Elfrida Pejtona. On je ubacio 22 poena, imao po 10 skokova i asistencija, ovo je prva pobeda za Medžik nakon šest neuspeha u nizu. Vučević je takođe ubacio 22 poena, koliko i Oladipo, ova trojica mladih lavova Orlanda su srušila favorizovane goste. Pejtonu je ovo drugi tripl dabl u nizu, on je prvi igrač Medžika u istoriji kome je to pošlo za rukom i prvi ruki koji je to postigao od Antona Vokera u Seltiksima sada već davne 1997.

Trail Blazers Timberwolves Basketball

Kod Portlanda je Oldridž ubacio 31 poen, imao 10 skokova, ali posle Majamija u sredu, Blejzersi su izgubili još jedan meč na Floridi, ukupno treći u nizu. Gube tesne završnice, što može da bude kobno u trci za što bolju poziciju u plej ofu.

Oldridž će pamtiti meč u Orlandu po tome što je postao vodeći skakač u istoriji franšize, prošao je 5339 skokova, preskočio legendarnog Klajda Drekslera.

Rezultati:

Golden Stejt - Nju Orleans 112:96
Klipersi - Vašington 113:99
Sakramento - Šarlot 101:91
Dalas - Memfis 101:112
San Antonio - Boston 101:89
Klivlend - Indijana 95:92
Bruklin - Milvoki 129:127 pr.
Majami - Denver 108:91
Čikago - Toronto 108:92
Oklahoma - Atlanta 123:115
Filadelfija - Njujork 97:81
Orlando - Portland 111:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke