Noć produžetaka, favoritima se žuri!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 24.04.2015.
08:15
Izvor: Sportske.net

Gosti odneli sve tri pobede u noćašnjim mečevima i približili se polufinalu. Veče obeležili oni najbolji Lebron, Rouz i Stef Kari!

Beta/AP Photo/Charles Krupa
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Lebron i Džej-Ar Smit su došli ranije u dvoranu od svih. Kako je trener Blat objasnio, žurilo im se da što pre osete parket u Bostonu.

Izgleda da im se žuri i u polufinale iskombinovali su 46 poena u trijumfu Kavsa koji sada vode sa 3:0.

Lebron je brojao do 31, Kevin Lov je ubacio dve ključne trojke u finišu kada je Boston uspeo da se spusti na jedan posed. Nedostajao im je pravi Ajsija Tomas, gosti su ga dobro pritisli, ubacio je samo 5 poena. Kod Seltiksa najbolji Tarner sa 19 i Bredli sa poenom manje.

Ovo je inače bila prva Lebronova utakmica u plej ofu u Bostonu od onog čuvenog meča iz 2012. kada je ubacio 45 poena, a Majami izjednačio na 3:3. Posle su dobili majstoricu na Floridi, a onda se i protiv Oklahome u velikom finalu okitio svojom prvom titulom.

Cavaliers Celtics Basketball

Naredni meč je u nedelju, videćemo mogu li gosti iz Ohaja da počiste Seltikse i završe sav posao već u Bostonu.

Uzbudljivo je bilo u Nju Orleansu, Pelikansima je pobeda iscurela kroz prste, imali su veliku prednost, ali i pali posle produžetka.

Warriors Pelicans Basketball

Junak pobede Voriorsa bio je, ko drugi, Stef Kari. Ubacio je 40 poena, 7 trojki, njegov tim je bio na -20 posle tri četvrtine. Kari je i doneo produžetak, promašio je za izjednačenje, ali se Mariz Spejts dokopao lopte, ponovo vratio Kariju koji, jasno, neće promašiti dva puta.

Posle je na startu produžetka odmah pogodio trojku, na kraju je Entoni Dejvis probao da produži neizvesnost u dodatnih pet minuta, ali nije pogodio preko Boguta, pa je pobeda pripala najboljem timu ligu koji vodi sa velikih 3:0 i može već da vidi polufinale.

Pelicans Warriors Basketball

Entoni Dejvis je ubacio 29 poena, imao 15 skokova, njegov tim je izgubio dobijeno, bolje su šutirali od Voriorsa, ali nije vredelo, jasno je da će teško ugroziti mnogo kvalitetnijeg rivala.

Čak dva produžetka videli smo u Viksonsinu i još jednu pobedu gostiju. Rouz je ubacio 34 poena, Čikago slavio pa i Bulsi imaju veliku prednost.

Bulls Bucks Basketball

U drugom produžetku je seriju od 8:0 otvorio Batler zakucavanje posle ukradene lopte, Baksi su ih izgubili čak četiri u drugom produžetku što ih je odvelo u poraz. Batler koji se razigrao kada se odlučivalo ubacio je 24 poena, na drugoj strani Antetokumpo 25, uz 12 skokova.

Bulls Bucks Basketball

Ipak ključ svega je bio Rouz, ponovo je odigrao kao u najboljim danima, pogodio više od 50% šuteva, imao 8 asistencija i 5 skokova. Uz to, odigrao je 48 minuta, to znači daga koleno ne boli. Doduše, mogao je sve da reši četiri sekunde pre kraja regularnog dela kada je promašio slobodno bacanje kod nerešenog rezultata, ali je Baksima sve naplatio u produžetku.

Milvoki je imao +18 u finišu prvog poluvremena, ali je usledila serija od 18-4 gostiju koji su do odmora uhvatili priključak.

Nikola Mirotić je predsedo meč na klupi, ima problem sa kolenom...

Rezultati:

Nju Orleans - Golden Stejt 119:123 pr.
Milvoki - Čikago 106:113 pr.
Boston - Klivlend  95:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke