Noć iz bajke Kleja Tompsona!

Autor: Boris Jovanović
subota 24.01.2015.
09:04
Izvor: Sportske.net

Ono što je bek Golden Stejta noćas napravio za četvrtinu nikome nikada nije pošlo za rukom. Ovo nije samo rekord NBA lige, ovo je za Ginisa!

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Ukupno 19 658 srećnika u "Orakl Areni" bili su svedoci istorije. Klej Tompson je pogađao, saigrači su ga hranili loptama, na kraju četvrtina iz snova, kao u filmu, 37 poena za 12 minuta, ubacio je 7 trojki 6 šuteva za 2 i par bacanja. Niko nikad pre njega nije postigao toliko poena za jednu četvrtinu. Na kraju i kao bonus za sjajnog beka Golden Stejta, rekord karijere završio je mečl sa 52 koša. Lider je inače posle sporog starta preslišao Kingse, i oni su u istoriji kao dekor za zvezdanu noć beka Golden Stejta.





San Antonio nije imao milosti za desetkovane Lejkerse, spustili su ih na 85 poena, gosti bez Kobija koji bi mogao da završi sezonu. Toni Parker je sa 17 poena predvodio Sparse koji su vodili od prve do poslednje sekunde. Inače, Lejkersi su u decembru šokirali San Antonio u onoj pobedi posle produžetka u Teksasu, ali ovoga puta nisu mogli ni da pomisle na nešto slično.

Džejms Harden je pogodio sa sirenom pa je Hjuston odneo pobedu iz Arizone. "Bradonja" je ubacio 33 poena, ponovo nosio "Roketse" na leđima nakon povrede Hauarda. "Supermen" je povredio zglob u prvom periodu, nije se vraćao na teren. Gosti su izgubili veliku prednost u poslednjoj četvrtini, ali je najbolji strelac lige pogodio za pobedu. Dragić je protiv bivšeg kluba odigrao loše, samo dva poena, Slovenac nervozan, dobio je i tehničku zbog rasprave sa sudijama.

Boston je posle Portlanda slavio u Denveru. U naperoj završnici Ejvori Bredli je nanizao pet poena, na kraju je pobeda otišla iz Kolorada. Brandon Bas je ubacio 17 poena, imao 9 skokova i 5 asistencija, DžejDžej Hikson kod domaćina 15 poena, 14 skokova. Nurkić opet starter, 6 poena, 8 skokova.



Pelikansi ponovo imaju više od 50% uspešnosti nakon pobede u Minesoti. Entoni Dejvis je ubacio 21 poena i imao 12 skokova, Erik Gordon dodao 20 poena, pa je Nju Orleans prošao Minesotu. Kod Tumbervulvsa Peković 13 poena, 9 skokova, Raduljica nije opet igrao. Minesota je ostala tim sa najmanje pobeda u ligi, samo 7, pošto je Njujork savladao Orlando. Za Nikse to je druga pobeda u nizu, imaju 8 pobeda, stigli su Filadelfiju, i fenjer ostavili Minesoti. Melo Entoni je ubacio 25 poena, pomoć je imao u Džejsonu Smitu koji je dodao 19, pa se Medison Skver Garden za promenu radovao. Nikola Vučević sjajan, 34 poena, 18 skokova, ali bez pravih saradnika osuđen na poraze. Crnogorac je napravio 36 dabl-dabl, vodi u ligi u toj kategoriji.

Bulls Mavericks Basketball

Čikago je dobio u Dalasu. Rouz je promašio u samom finišu, ali i uhvatio loptu, Dalas nije uspeo da napravi faul praktično do samog kraja kada su poslali Gasola na liniju bacanja. Španac je pogodio oba i dotukao Maverikse. Domaćin je odigrao užasnu završnicu pet minuta u finišu nisu dali koš iz igre, tada su Bulsi prelomili. Džimi Batler i Rouz su dali po 20 poena za pobednika, na drugoj strani Novicki je ubacio 24, ali je njegov trener Rik Karlajl ostao bez 600. pobede u karijeri.

Toronto je u finišu stigao Filadelfiju i odneo pobedu iz Amerike. Mirisalo je na poraz Reptorsa, a onda je Kajl Lovri ubacio 17 poena u poslednjoj četvrtini i okrenuo rezultat.

Thunder Hawks Basketball

Nema leka za Atlantu, njihova 15. pobeda u nizu, rekord franšize. Houksi su arhivirali pred rasprodatom dvoranom Oklahomu, Milsap je ubacio 22 poena, Tig 17, skor Atlante je 36-8, dobili su 27 od poslednjih 29 mečeva, zastrašujuće. Odlepili su se u poslednjoj četvrtini, Nemac Šreder je dao veliki doprinos sa klupe, ubacio je u poslednjem periodu ključne poene, završio sa 13 koševa i 5 asistencija. Tander je zaustavljen nakon četiri pobede, pali su na deveto mesto Zapada. Vestbruk je ubacio 22 poena, Durant 21, Ibaka 13, samo su njih trojica bili dvocifreni kod gostiju. Na drugoj strani Pero Antić 8 poena, 4 skoka, 2 asistencije.

Majami je preživeo kod kuće protiv Indijane, veteran Luol Deng iako rovit od bolesti ubacio je 23 poena, Boš dodao 19. Vejd je ubacio 13, i sam bolestan od migrene koja ga muči već godinama. Na kraju ih je izlečila tesna pobeda, Pejsersi su imali dva šuta za overtajm ili čak pobedu, nisu pogodili, SiDžej Votson je promašio onaj poslednji sa sirenom.

Hornets Cavaliers Basketball

Klivlend je razbio Šarlot, Lebron je ubacio 25 poena, imao 9 asistencija i 6 skokova, na poluvremenu je bio +35, 75:40. Do poslednje četvrtine je prednost iznosila i 49 poena, na kraju su sklonili malo nogu sa gasa. Hornetsima baš ne ide protiv Kavsa, u utakmici sredinom decembra izgubili su nakon što je Klivlend poveo sa 21:0. I sada su u prvoj četvrtini Lebron i ekipa napravili odlučujuću prednost. Još malo statistike, Lebron je dobio 20 uzastopnih mečeva protiv Hornetsa.

Rezultati:

Klivlend - Šarlot 129:90
Majami - Indijana 89:87
Njujork - Orlando 113:106
Atlanta - Oklahoma 103:93
Filadelfija - Toronto 86:91
San Antonio - Lejkersi 99:85
Dalas - Čikago 98:102
Minesota - Nju Orleans 84:92
Denver - Boston 99:100
Feniks - Hjuston 111:113
Golden Stejt - Sakramento 126:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke