Noć drame, Peković najbolje u sezoni!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 09.02.2015.
08:06
Izvor: Sportske.net

Nekoliko mečeva rešeno u dramatičnoj završnici, derbi Memfisu, Peković vodio Minesotu do pobede. Šampion najgore u sezoni, Blejzersi udruženim snagama pobedili "Bradonju". "Grmelo" u Oklahomi!

Beta/AP Photo/Jim Mone
Beta/AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Vatromet u Oklahomi. Klipersi su objavili pre meča ne samo da Grifin neće igrati noćas u rodnom gradu već da će pauzirati duže vreme zbog infekcije lakta. On će danas biti operisan, a tačan datum povratka na teren znaće se posle Ol Star meča koji će propustiti.

Bez njega ide teško, pacifički šampion je doživeo ubedljiv poraz od Tandera. Durant je ubacio 29 poena, Vestbruk dodao 19, uz 10 skokova i 5 asistencija. Oklahoma je šutirala 52% i ponovo ima više pobeda nego poraza.

Istakao se i MekGeri, ruki koji je propustio veliki broj mečeva zbog povrede, odigrao je sjajnu utakmicu, ubacio 19 poena i imao 10 skokova, publika ga je nagradila ovacijama.

Clippers Thunder Basketball

Kod Klipsa, Pol 18 poena, 13 skokova, Kraford 21 poen, ali bez Grifina reket je problem, rival je imao 25 skokova više.

Lakers Cavaliers Basketball

Lejkersi su očekivano na matineu izgubili u Klivlendu. Kris Lov je ubacio 32 poena, najviše u sezoni, pa su se Kavsi posle neočekivanog poraza u Indijani vratili na staze uspeha, ovo je 13. pobeda za njih u poslednjih 14 utakmica. Lebron je dodao 22 poena, 10 skokova, 8 asistencija, Irving 28 poena, 10 asistencija, jasno slabašni gosti nisu imali odgovor.

Bulls Magic Basketball

Tesno na Floridi, Bulsi su ipak stigli do pobede posle preokreta u finišu. Pau Gasol je zakucavanjem popravio promašaj Rouza za pobedu gostiju. Predvodio ih je Batler sa 27 poena, Gasol je uz 25 imao 15 skokova. Čikago je vodio i sa +16, ali su u poslednja dva minuta imali minus od 6 poena. Ipak, uspeli su da okrenu, na kraju su Vučević, a onda iz Haris u poslednjoj sekundi propustili šansu da donesu pobedu Medžiku.

Vučević je meč završio sa 14 poena, 7 skokova, Mirotić je igrao svega 3 minuta, nije se upisao.

Pacers Hornets Basketball

Drama i u Šarlotu, gosti iz Indijane su odneli pobedu koševima Džordža Hila, ostalo je manje od pet sekundi do kraja. Hornetsi su ga ostavili samog na šutu, nije pogrešio. Odličan kod gostiju Skola sa 15 poena i 14 skokova, na drugoj strani Veliki Al Džeferson je brojao do 30, imao i 13 skokova i ostao praznih šaka.

Hawks Grizzlies Basketball

Derbi je pripao "Grizlijima", Atalanta je zaustavljena sa osam poena u finišu. Tako Houksi nisu uspeli da posle Voriorsa uzmu još jedan skalp vodećim timovima Zapada. Konli je ubacio 21 poen, Mark Gasol dodao 16, uz 10 skokova. U finišu, na 3 i po minuta pre kraja je trojkom Majka Skota gost stigao do izjednačenja, ali je usledila serija od 8:0 Memfisa koja je rešila pobednika. U poraz je lidera odveo loš šut. Skot i Šreder su ubacili zajedno 5 od 7 trojki, Atlanta je pogodila 12 od 30, Kerol, Milsap i Antić su šutirali 2 od 12. Memfis je imao još slabiji procenat od Atlante, ali "Grizliji" ne dobijaju šutem, oni su svoj posao odradili pod koševima, imaliu su 18 skokova više, napravili i manje grešaka od rivala.

Timberwolves Pistons Basketball

Probudili su se Timbervulvsi, povratak Rubija je označio dobru seriju, ovo im je treća pobeda u nizu. Savladali su Pistonse u gostima na krilima 29 poena Nikole Pekovića. Kevin Martin je dodao 24. Rubio nije igrao, štedeli su ga jer je rovit, večeras će na teren. Kod domaćih Dramond je pogodio svih 8 šuteva, završio sa 17 poena i 14 skokova, Pistonsi su jurili rezultat, spustili se na dva poseda početkom poslednje četvrtine, ali je trojka Viginsa označila početak nove serije kojom su gosti priveli posao kraju.

Za Pekovića ovo je najbolji meč sezone i rekordan broj koševa, do sada je najviše ubacio 19 poena u godini koju će pamtiti uglavnom po povredi, i svojoj i nekolicine saigrača.

Trail Blazers Rockets Basketball

Džejms Harden je ubacio 45 poena, imao 9 skokova i 8 asistencija, ali su Blejzersi udruženim snagama pobedili "Bradonju". Lilard je uz 23 poena imao po 5 skokova i asistencija. Ovoga puta Portland nije dozvolio da im se dogodi ono što su sebi dopustili u Dalasu kada su izgubili dobijeno. Uspeli su da ponovo izgube dvocifrenu prednost u jednom trenutku, ali su se prenuli i završili posao u finišu.

Toronto je uspeo da zaustavi Grega Popovića na putu kao 1000. pobedi. Reptorsi su srušili šampiona, Džejms Džonson je povratak u startnu postavu proslavio sa 20 poena, DeRozan je ubacio 18, a goste je u poraz odveo najgori šut u sezoni, svega 31%.

APTOPIX Suns Kings Basketball

Napeto je bilo u Kaliforniji, poeni Kazinsa sa zvukom sirene su presudili Sansima. Kazins je meč završio sa 28 poena, imao je 12 skokova, dosta sreće na poslednjem šutu, ali su Kingsi zaslužili trijumf. Ovo je zanimljivo četvrti poraz Sansa sa sirenom ove sezone, kao i Kazins, sreću su imali Grifin i Midlton protiv Feniksa ranije ove sezone. Oni su pogodili, nakon što se lopta premišljala i na kraju završila u košu.

Inače, gosti su se vratili sa -14, ali nisu uspeli da dotuku Sakramento koji je izgubio 11 od 12 poslednjih mečeva. Videćemo hoće li ova srećna pobeda pomoći Tajronu Korbinu, ili će, kako se šuška, legendarni Džordž Karl preuzeti tim posle Ol Star brejka.

Dragić je ubacio 13 poena i imao 5 asistencija za Sanse.

Rezultati:

Oklahoma - Klipersi 131:108
Klivlend - Lejkersi 120:106
Orlando - Čikago 97:98
Šarlot - Indijana 102:103
Memfis - Atlanta 94:88
Detroit - Minesota 101:112
Hjuston - Portland 98:109
Toronto - San Antonio 87:82
Sakramento - Feniks 85:83

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke