Noć čudnih rezultata, još samo Voriorsi neporaženi!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 09.11.2014.
09:03
Izvor: Sportske.net

Uvrnuto veče, izgubili San Antonio i Čikago kod kuće, Memfis pao u Milvokiju. Derbi neporaženih u Hjustonu pripao gostima iz Kalifornije. "Pekmen" odličan u porazu na Floridi, bolesni Grifin izdržao ceo meč, nagrađen pobedom protiv Portlanda.

Beta/AP Photo/Pat Sullivan
Beta/AP Photo/Pat Sullivan

Povezane vesti

Klipersi su konačno ličili na sebe. Odlična partija u nastavku protiv Portlanda im je donela tesnu, ali zasluženu pobedu.

U prvi plan je izbio Džej-Džej Redik sa 30 poena, dok je bolesni Grifin dodao 23. Kris Pol je stao na 22 i 11 asistencija, u drugom delu je domaćin boljom igrom okrenuo rezultat, mada su iz Blejzersi zahvaljujući Lilardu (25 p.) stalno pritiskali.

Kouč Rivers je želeo da izvede Grifina, ali je ovaj iako bolestan odbio da odsedi meč do kraja, pogodio je nekoliko bitnih poena u poslednjem periodu.

Klipersi će u ponedeljak ugostiti šampiona, Sparse koji su doživeli neočekivani poraz od Pelikansa kod kuće. Prvaku je presudio Entoni Dejvis u finišu, meč je završio sa 27 poena i 11 skokova.

San Antonio je jurio rezultat,  oni su mnogo ovakvih utakmica dobili. Činilo se da će to biti slučaj i ovoga puta, ali je Dejvis promenio scenario. Ubacio je poene pored Arona Bejnsa, Leonard je imao dve šanse za pobedu domaćih u poslednjih 6 sekundi, ali je pobeda ipak otišla iz Teksasa. Parker najefikasniji kod San Antonija sa 28 poena, ali je njegov tim došao nadomak pobede bez Francuza i Dankana u finišu. Ipak, poraženi su drugi put u nizu i sada šampion ima negativni rekord 2-3.

Derbi u Hjustonu završen je pobedom Golden Stejta čiji igrači sada mogu da sanjaju velike stvari. Stiven Kari je ubacio 34 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija u pobedi Voriorsa u Teksasu. Ovo je njihov peti trijumf, ostaju jedina neporažena ekipa u ligi, Roketsi su doživeli prvi poraz u sezoni.

Posao im je olakšalo to što "Supermen" Hauard nije leteo zbog bolesti, Stiv Ker i njegov tim su to iskoristili, iako su napravili 26 grešaka i preživeli. Ovo je najbolji start Golden Stejta u poslednjih 20 godina.

U prvom poluvremenu delovalo je kao da će sami sebe pobediti, nikako nisu uspevali da uđu u ritam, ali je onda usledila serija 22:4 u nastavku i stvari su došle na svoje mesto. Bogut je u odsustvu Hauarda dominirao sa 18 skokova, on je napravio razliku pod koševima.

Iznenađenje i u Milvokiju, Brendon Najt je srušio "Grizlije". Ubacio je poene i realizovao slobodno bacanje sekundu pre kraja, to je bilo dovoljno. Memfis je svoje šanse propustio, na poen razlike je Konli ubacio samo jedno bacanje. U poslednjem napadu Baksa, gosti poznati po granitnoj odbrani su očekivali loptu na O-Džej Meja, i to je ste bila prva opcija Milvokija. Ali, lopta je stigla do Najta koji je kako kaže ostvario dečačke snove, da šutira bacanje za pobedu. Pretvorio ga je u neočekivani trijumf Baksa koji sada imaju skor 3-4.

Noć čudnih ishoda zaokružio je Boston pobedom u Čikagu. Domaći su bili bez Rouza, ali kod Seltiksa je izostao njihov lider Rondo. Tarner je dobio šansu od početka kod gostiju, sa 19 poena je predvodio sedam "dvocifrenih" u redovima Bostona. Na drugoj strani Aron Bruks je ubacio 26, Gasol 19 poena. Čikago se vratio  u nastavku posle -15 na poluvremenu, spustili su se na jedan posed, ali je preokret izostao.

Odlična partija Nikole Pekovića, 19 poena i 11 skokova nije bila dovoljna za Minesotu. Ostali su veče pre bez Rubija za koga se ne zna koliko će odsustvovati, možda pod tim utiskom nisu imali šansu na Floridi. Vejd i Boš su kombinovali 49 poena za Hit, umalo prokockali 20 poena prednosti, ali su na kraju ipak stigli do 4. pobede u 6 mečeva.

"Vukovi" će odmoriti jedan dan na Floridi, a onda idu u Meksiko, gde će u sredu igrati protiv Hjustona, to je naravno još jedna akcija namenjena globalnoj popularnosti NBA.

Kajl Korver je ubacio 6 trojki, ukupno 27 poena, Atlanta je Niksima nanela četvrti poraz u nizu. Antić je igrao nešto više od 17 minuta, ostao bez poena iz igre, realizovao dva bacanja i uhvatio isto toliko lopti.

Vašington je savladao Indijanu, video se umor na oba tima, igrali su četvrti put u pet večeri, uz to i jedni i drugi su pre tri dana igrali produžetak. Vol i Nene su odskočili kod Vizardsa sa 18, odnosno 17 poena, Brazilac je dominirao na startu, kada je Vašington poveo sa 32:14.

U finišu se povredio Roj Hibert, nevolja više za Pejserse, dobio je udarac u koleno, još se ne zna koliko će odsustvovati.

Rezultati:

Čikago - Boston 101:106
Hjuston - Golden Stejt 87:98
San Antonio - Nju Orleans 99:100
Milvoki - Memfis 93:92
Indijana - Vašington 90:97
Atlanta - Njujork 103:96
Majami - Minesota 102:92
Klipersi - Portland 106:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke