Noć crnih rekorda, Bobi zaklonio Sunce!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.04.2016.
08:45
Izvor: Sportske.net

Memfis i Boston će pokušati da zaborave prethodnu noć, ali istorija neće. Bobi Marjanović izazvao nevericu kod Mata Barnsa!

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Ista priča i u drugoj utakmici u Teksasu. San Antonio je lako dobio Memfis, ovoga puta zaustavili su ih na 68 poena, nijednog trenutka se Sparsi nisu osvrtali.

Popović je odmarao Oldridža, Leonarda i Parkera u poslednjoj četvrtini, stvari su bile poznate mnogo pre kraja meča.

Jasno da "Grizliji" u ova dva meča ruše negativne rekorde u plej ofu, ali je i jasno da bez Gasola i Konlija teško da su se nečem nadali u ovoj seriji.

LaMarkus Oldridž je ubacio 10 poena, najefikasniji Pati Mils, Australijanac je brojao do 16, Leonard ubacio 13.

Marjanović je dobio šansu. za nešto manje od 7 minuta ubacio je 4 poena i imao 2 uhvaćene lopte. U jednoj situaciji branio je napad "Grizlija", Mat Barns je trebalo da izvede loptu, kada se ispred njega pojavio gigantski Marjanović, košarkaš Memfisa se u neverici nasmejao.

Na kraju nije bilo osmeha kod gostiju, ovo je bio najteži poraz "Grizlija" u plej ofu, tačnije postigli su najmanji broj poena, prethodni crni rekord držao je tim iz 2004. Tada ih je, nije iznenaneđenje, San Antoni zaustavio na 70 poena. Iz tog tima u današnjim Sparsima su i dalje Parker, Đinobili i Dankan.

U drugom meču još jedan negativan rekord. Napravili su ga Seltiksi koji su u prvoj četvrtini meča sa Atlantom postigli svega 7 poena! Od ere sata, tačnije 1954. godine niko nije imao tako lošu četvrtinu u doigravanju.Srušili su rekord Jute iz 1988. tada su Džezeri protiv Lejkersa ubacili 8 poena, a ponovilo se i početkom ove decenije Dalasu protiv San Antonija.

Kajl Korver je nakon prve košmarne utakmice pogodio četiri trojke na startu, Atlanta je otišla na +21 i držala prednost do kraja.

Čitave večeri Boston je promašivao, Ajseja Tomas bio na 4 o 15, Markus Smarta koji je trebalo da zameni povređenog Bredlija je ubacio 1 od 10 lopti. Sa mizernim procentom šuta od 32% nisu imali nikakvu šansu.

Sada gube sa 2:0 pod velikim pritiskom su pred treći meč, serija se seli u Boston u petak.

Recimo i to da je Atlanta postavila rekord, ali u broju rampi, 15 ukupno, Horford je imao 5, Milsap 4...

Rezultati:

Atlanta - Boston 89:72 (2:0)
San Antonio - Memfis 94:68 (2:0)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke