Niksi koriste priliku, "Supermen" opet leti, "Grizliji" po oprobanom receptu!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 20.12.2015.
09:21
Izvor: Sportske.net

Pet mečeva u noći između subote i nedelje, Oklahoma preslišala Lejkerse, derbi Hjustonu, slavili Njujork, Vašington i Memfis...

BETA/AP Photo/Eric Christian Smith
BETA/AP Photo/Eric Christian Smith

Povezane vesti

Njujork je iskoristio sve nevolje Čikaga. Niksi su stigli do pobede protiv iscrpljenih Bulsa koji su prethodno veče igrali četiri produžetka. Uz to Gasol nije ni doputovao u MSG, a kako je meč odmicao Čikago je bio sve umorniji.

Melo Entoni je ugradio 27 poena u četvrtu uzastopnu pobedu svog tima, domaćin je šutirao 50%, rezerve su na startu poslednjeg perioda serijom poena odveli Nikse do bezbedne prednosti, Bulsi jednostavno nisu imali energije ni za ozbiljniji pokušaj da se vrate u meč.

Dobio je i Memfis, iako forsiraju nisu postavu, "Grizliji" dobro znaju da je odbrana jedini način na koji mogu da pobeđuju. Spustili su Indijanu na 39% šuta, gosti su napravili i 17 grešaka, pa smo videli očekivani ishod. Mark Gasol je ubacio 19 poena, imao 12 skokova i 6 asistencija, na drugoj strani Pol Džordž 29 poena, ali ne i dobar procenat šuta. Pejsersi su najefikasniji tim Istoka, ali su bili ispod prosečnih statističkih kategorija ove sezone i to ih je odvelo u poraz u poslednjoj četvrtini.

Hjuston je mnogo lakše nego što se očekivalo savladao Kliperse. Dvajt Hauard je odigrao jednog od najboljih partija sezone, ubacio je 22 poena i imao 14 skokova. Roketsi su napravili +21 u prvoj četvrtini i iako je njihova prednost prepolovljena do odmora, održali su je i početkom poslednje četvrtine ponovo imali plus 18, kada je sve bilo gotovo. Harden je dodao 18 poena i 11 asistencija, Ariza je ubacio 17 u večeri u kojoj je Klipersima malo toga polazilo za rukom. Ako ovako budu igrali sutra u Oklahomi, loše im se piše.

Kada smo kod Tandera, oni su lako prošli Lejkerse. Pobeda favorita protiv slabih gostiju nije dolazila u pitanje, Brajant zbog povrede ramena nije igrao, ali to ne bi promenilo ništa. Durant je ubacio 22 poena, Vestbruk 13, uz 11 asistencija, nije bilo potrebe da forsiraju. Istakao se Enes Kanter sa 19 poena i 14 skokova, ovo je osmi trijumf u nizu kod kuće za Oklahomu. Odmorili su ključne igrače (i KD i Ras Vestbruk su igrali po manje od pola sata) što i jeste bio cilj.

Džon Vol je bio ključ pobede Vašingtona nad Šarlotom. Ubacio je 27 poena, imao 12 asistencija, pa je ovo bila osveta Vizardsa za novembarski poraz od Hornetsa. Tada su ubacili 6 poena u poslednjoj četvrtini. Šarlot je napravio noćas 17 grešaka, previše za tim koji gubi najmanje lopti u proseku u NBA ligi. Oporavljeni Batum je ubacio 14 poena, Voker 18, gosti i dalje bez Ala Džefersona koji je bio pozitivan na doping testu i kažnjen je pet mečeva, ovo je bio treći u kome nije imao pravo nastupa.

Rezultati:

Njujork - Čikago 107:91
Hjuston - Klipersi 107:97
Memfis - Indijana 96:84
Oklahoma - Lejkersi 118:78
Vašington - Šarlot 109:101


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke