Nikola, poslušaj najiskreniji savet Darka Miličića!

Autor: Milovan Longinov
petak 10.02.2017.
10:58
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Ako neko najbolje zna kako je to uzleteti visoko u NBA ligi, onda je to Darko Miličić.

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Nikola Jokić blista u dresu Denvera zbog čega je glavna tema u našim, a i u američkim medijima.

Darko Miličić je verovatno najbolja moguća osoba koja može da savetuje Nikolu Jokića da ne uči na njegovim greškama.

Miličić je 2004. godine osvojio titulu sa Detroitom, ali kasnije nije ostavio dublji trag u NBA ligi.

On se nada da njegov prijatelj, koga poznaje jako dugo, neće ponoviti nijednu njegovu grešku.

''Džonija gledam na televiziji i u novinama kada napravi nešto veliko. Dugo nisam video igrača koji je toliko dobar u svim segmentima igre. Nisam ga dugo video uživo, ali kad gledam na televiziji... asistencija, pregled igre, šut... Sjajno je šta radi. Znajući njegova dva burazera, koji su veoma snažni fizički, uveren sam da i Nikola ima tu snagu'', rekao je Miličić, a prenosi Informer.

On se potom prisetio perioda kada je on bio u NBA ligi i kako je napravio velike greške u karijeri.

''Nikome ne želim da mu se desi ono što se meni desilo. Nikoli se sve potrefilo, odlična ekipa, dobar trener koji mnogo očekuje od njega... Trenutno ne vidim Nikoline granice, može da bude najbolji srpski košarkaš koji je ikad igrao u NBA. Možda, ali kažem možda, malo me brine taj ritam utakmica, pošto je NBA zahtevna, nije šala i moraš biti robot. Tu ima 82 utakmice, plus plej-of, može da bude i više od 100 utakmica u sezoni. Treba to izdržati'', iskren je Miličić i dodaje:

''Pričam i sinu da ga ponašanje kao moje neće nigde odvesti. Celog života sam ispravljao krive Drine. S obzirom na to da sam bio drugi pik na draftu, u karijeri nisam postigao ništa. Bilo je situacija i okruženja gde nisam hteo da igram, ali i onih gde sam hteo i odigrao sam dobro. Nikola je pametan dečko, verujem da neće za*ebati i da će tek igrati fenomenalno '
', zaključio je Darko Miličić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Buccanero
Saturday, 11.02.2017
11:08

jel to onaj isti darko sto nije igrao za reprezentaciju zbog vozackog ispita??
sacuvaj svoje savete za nekog drugog!!!

avatar
crni bombarderos
Friday, 10.02.2017
20:57

Samo da mu Bog da zdravlja,Jokić će biti najbolji srpski igrač ikada a možda i evropski!

avatar
Samo Barsa1
Friday, 10.02.2017
18:26

Darko je legenda, bas sinoc sam ga gledo, mnogo voli Baju malog Knindzu kao i ja. Velika legenda. Sinoc u svojoj kuci pravio zurku, Baja pjevo.

avatar
riquelme
Friday, 10.02.2017
16:09

Sve je to super. I svaka cast Jokicu za njegove partije. Samo treba napomenuti i to da igra u krs ekipi sto je odlicno za pocetak karijere u NBA. A Darko je dosao u ekipu u kojoj nije mogao ni da sanja da ce da igra vise od minut po utakmici posto je cuvao peskire centarskom dublu zvanom Rasid i Ben Valas... A posle je vec druga prica sta mu se izdesavalo. Nema to puno veze sa glavom na pocetku, vec ekipa koja tr dragtuje stvarno i racuna na tebe. Slicno je i sa Bjelicom. Da je mogao da bira da ode u Filadelfiju kao Dario Saric vec bi imao 20 poena po utakmici. Nikola je imao srece kao i neospornog talenta i spremnosti da trenira kao lud. Veliki plus za Srbiju ako ga uopste puste da igra posto ce im biti glavni igrac u buduce. Nesto poput brace Gasola sto su bili...

avatar
vozd87
Friday, 10.02.2017
18:02

Е овако друже мој.Једно обавештење да кажем из прве руке.Пошто ми је Чабаркапа рођак,баш сам га на једном породичном слављу питао за то,дал играчима бране или не бране да играју за своје земље.Одговор је да никад и никоме нису бранили,само се овим слабије котираним играчима саветује да играју летње лиге да би се доказали,али не бране.Он је човек рекао да су и њему конкретно саветовали да остане,али је он ипак играо.Али није добио отказ због тога.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 10.02.2017
14:34

Dve potpuno drugacije licnosti,Darko se cimao oko milion stvari,a najmanje oko kosarke,dok sa druge strane kada gledam Jokica on igra sa takvim bolom u hm. I tako bi i igrao da su sa druge strane Majkl,LBJ,Kobi,Sek i Dankan u istoj ekipi,bas zbog toga mislim da ce uspeti. Ko sto je Bodiroga uzeo onaj peskir tako isto i Jokica gledam,kakav crni respekt prema ikom

avatar
Mangus
Friday, 10.02.2017
15:38

To je sportska drskost. Ako igrac zeli da uspe u svom sportu, mora je imati. Ok je postovati protivnika, ali neki strah, da mu popustis, nikako. Ako mozes da zakucas preko LeBrona, kucas preko LeBrona. Ne plasis se. Ako mozes Nesti da proturis kroz noge loptu, radis to. nNikola to i radi, zato je i uzivanje gledati ga. Kao da nije u areni, sa najjacim igracima sveta, i da ga ne gledaju milioni.

avatar
Dragan Stjepanovic
Friday, 10.02.2017
14:19

Ne trebaju Jokicu savjeti. Dobio je sansu, iskoristio je u potpunosti. To vec samo od sebe nesto govori. Ima konstantu u igri. Dobio je povjerenje trenera koji je uvidio da ne moze bez njega a sto je najvaznije ima respket saigraca. Univerzalan je igrac to mu je najveci plus. Time nadoknadjuje neke fizicke nedostatke koje ce vremenom unaprijediti. Suta za tri, sa poludistance, asisitira, trci kontru, prevodi loptu, polu horog, horog , flouter..svjedno mu je. On je igrac kome se daje lopta ako ode u tim gdje ce biti 5-6 napadacka opcija to ce mu biti ogromna greska. Mora da popravi malo dobranu i bice medju najboljim centrima lige u buducusnoti.

avatar
HEJ PJANO21
Friday, 10.02.2017
14:16

Da si se vratio u Evropu posle isteka prvog NBA ugovora, mogao si biti najbolji evropski centar, ali bio si svojeglav. Protraćio si ogroman talenat!

avatar
Mangus
Friday, 10.02.2017
15:38

Ali je zato zaradio silne milione.

avatar
Friday, 10.02.2017
13:10

Немој само он да га саветује било шта...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 10.02.2017
14:58

Najbolji savet mu upravo Darko moze dati, da mu ukaze na sve ono sto treba da izbegne, da mu pokaze kako je on uprskao i da to ne ponovi.. Uvek se na greskama uci, jos bolje je ako se uci na tudjim jer si u debeloj prednosti na taj nacin!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 11.02.2017
10:26

Па није баш све у глави! Јокићу је једина конкуренција Нуркић а Дарко је имао Рашида и Валаса..

avatar
Friday, 10.02.2017
15:07

Дарко јесте кроз све то прошао, само сумњам да се у глави и дан данас променио, а то је најбитније!

avatar
fabricka greska
Friday, 10.02.2017
12:17

Glava, Darko, glava je najbitnija. A Nikolina glava je susta suprotnost od tvoje. I sam si negde rekao da su tebi izlasci i napijanja bili ispred kosarke, zato i nisi ostvario ono sto se od tebe i tvog potencijala ocekivalo. Verujem da Nikola ima drugacije prioritete i da ce ostaviti dosta dublji trag. Za sad je na odlicnom putu.