Nikola Lončar: ''Kragujevčani, računajte na nas!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 30.12.2015.
15:52
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Godina na izmaku označila je novi početak za kragujevačku košarku. Naš proslavljeni reprezentativac Nikola Lončar je odlučio je da sa Radničkim krene od nule i ovaj klub u narednim godinama dovede tamo gde i treba da bude - u vrh domaće i regionalne košar

kkkradnicki.com
kkkradnicki.com

Povezane vesti

Za sada, sve ide prema očekivanjima. Seniorski tim Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički ubedljivo vodi na tabeli Druge lige Zapad 2, sa svih 12 pobeda iz isto toliko mečeva, a ništa manje uspešne nisu ni mlađe kategorije.

S obzirom da smo na kraju godine, Nikola Lončar je podvukao crtu ispod onoga što je učinjeno u 2015. i najavio dalji razvoj i napredak Radničkog.

''Danas se klub nalazi tamo gde smo hteli da bude. U seniorskoj konkurenciji na prvom mestu u ligi, kadeti sa dobrim šansama da uđu u prve četiri ekipe u svojoj grupi, a juniori su završili prvi deo takmičenja bez poraza. To je ono gde smo rezultatski.

U organizacionom delu smo dosta napredovali, ali još uvek nismo na očekivanom nivou. Na tome ćemo najviše da poradimo do kraja tekuće sezone. Prijatno sam iznenađen angažovanjem uprave na svim nivoima, a imamo u planu širenje UO pristupom novih članova.

Saradnja UO sa trenerima, igračima, zaposlenima je besprekorna. Iako nije uživo pratio sve utakmice, s obzirom da živi u Madridu, ali uz par boravaka u Kragujevcu i postojeće snimke u prilici je da iznese sud - kakvu košarku igraju momci u dresu KKK Radnički'',
objašnjava Lončar u intervjuu za zvanični klupski sajt.

Pohvalio je i ponašanje igrača Radničkog, posvećenost obavezama.

''Koliko mi je poznato, nije bilo niti jedne zvanične primedbe tokom takmičenja, a igralo se žustro. Juniori su odradili odličan posao, ali očekujem od njih još bolje igre. Imali su, realno, slabije protivnike od njih. Biće zanimljivo da ispratimo nastavak nadmetanja u 2016. godini'', dodao je Lončar.

Prvi čovek Radničkog zadovoljan je i kako je novi početak Radničkog ispraćen u medijima.

''Sve je pozitivno, za sada. Svi su iznenađeni našom odlukom da krenemo od nule, ali im se veoma dopada. Kažu da smo hrabri. Ima ih koji baš prate, pa primećuju da naši prvotimci nisu prepustili bodove nikome, da su u taj skor 12-0 uneli osam "stotki", da su u polusezoni postigli najviše poena, a najmanje primili. Godi što smo praćeni, ali i obavezuje da stalno iznova opravdavamo pažnju koja nam se posvećuje'', ističe Lončar.

Navijači su posebna priča. Lončar je presrećan što su od samog starta prepoznali ciljeve kluba i pružili maksimalnu podršku Radničkom na putu ka najvišim rangovima takmičenja.

''Sugrađane smo od početka pozivali sloganom 'Gde god je Kragujevački Radnički - tu su Kragujevčani' - i stvarno je bilo tako, od prve utakmice u Jezeru do poslednje u Vrnjačkoj Banji. To što naš klub sprovodili u delo, animiranjem publike, saznajem da je intenzivnije nego na bilo kojem drugom sportskom događaju u hali Jezero.

Takva pažnja zaljubljenika u košarku samo nam pojačava podstrek da budemo još bolji. Iako mlad klub, prihvaćeni smo i van sportskog borilišta.

Moram da naglasim da smo imali par poseta institucijama u gradu odakle nosimo najpozitivnije utiske, zaključno sa boravkom u Gerontološkom centru, kojem se i lično zahvaljujem na gostoprimstvu. Kragujevčani mogu uvek da računaju na naš klub. U skladu sa našim mogućnostima, spremni smo da izađemo u susret kada je potrebna pomoć'',
zaključio je Lončar.

foto: kkkradnicki.com/Zoran Đorđević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke