Nikola Kalinić opet ''razbija''! Evo i zbog čega!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.04.2016.
15:56
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Kako se aktuelna sezona bliži kraju, naš reprezentativac Nikola Kalinić ima sve važniju ulogu u ekipi Obradovićevog Fenerbahčea.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

S obzirom da u većem delu sezone nije uspevao da dođe do punog izražaja u Fenerbahčeu, mnogi su čak počeli da sumnjaju da je ove sezone Nikola Kalinić stagnirao posle odlaska iz Zvezde.

Međutim, popularni Kalina je potvrdio da je najbolji kada je najteže i najvažnije, pogotovo posle povrede Jana Veselog, od kada je dobio mnogo značajniju ulogu u ekipi.

Ukazanu priliku od strane trenera Željka Obradovića je na najbolji način iskoristio, a u intervjuu za ''Danas'', Kalinić je otkrio da je Fener u brojnim medijima bio unapred ''prežaljen'' pred četvrtfinalnu seriju Evrolige i duelima sa Real Madridom.

Na terenu se dogodilo suprotno - Real je deklasiran sa 3:0 u pobedama, Nikola Kalinić je blistao, a Fenerbahče izborio plasman na fajnal-for.

''Još sam u Zvezdi voleo te bitne utakmice kada adrenalin počne da ti teče venama, kada je borbena gotovost na visokom nivou. Mislim da sam protiv Reala poverenje trenera Obradovića stekao igrama u odbrani.

U napadu me je pustio da igram, dao mi je slobodu, vratio veru u sopstvene kvalitete...

Iskoristio sam šansu nakon povrede Veselog '', objašnjava Kalinić.

Na fajnal-foru će mu jedan od rivala biti Jaka Blažič, njegov bivši saigrač iz Zvezde, a koji je ove sezone potvrdio kvalitet u španskoj Laboral Kući.

Naravno, jedna od tema razgovora bila je i Zvezda, a Kalinić žali što crveno-beli nisu zagorčali život favorizovanim Moskovljanima u četvrtfinalu.

''Zvezda je plasmanom u četvrtfinale Evrolige napravila sjajan rezultat, ipak nije trebalo da se zadovolje postignutim. Šteta je što nisu iskoristili domaći teren u seriji sa CSKA, da još više zagorčaju život Moskovljanima i otežaju im plasman na fajnal-for. Falilo im je malo više sreće i iskustva'',
zaključio je Kalinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kizito
Saturday, 23.04.2016
16:28

Verujem da ce Kalina nastaviti ovim putem i da je Zoc uspeo pedagoski da utice na njega da se u potpunosti fokusira na kosarku.Secate se sta mu je Djordjevic zamerao posle EP na kom nije blistao ? Drustvene mreze itd.