Nikola Kalinić - I "Kralj" i "kraljeubica"

Autor: Boban Filipović
subota 20.05.2017.
14:43
Izvor: Sportske.net

Baš mu leži Real, kao da protiv 'Kraljevskog kluba' ima ekstramotiv i suprmoći. Sinoć je bio fenomenalan u polufinalu, izgledao je kao "beli Lebron".

Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Povezane vesti

Videli ste sve, videli ste košarku kliniku Nikole Kalinića protiv Real Madrida.

Imao je repretentativac Srbije sjajne brojke (12 peona, 6 skokova, 4 asistencije, 4 krađe, jedna rampa) mada kada je igrač kao on u pitanju one nisu najbolji pokazatelj, jer posao koji on radi na terenu, pre svega u denazivi, ne može da se konvertuje u brojeve.

Najbolji pokazatelj je Dončićev indeks 'minus 5'.

Kalina je stavio u džep jednog od najtalentnovanijih igrača Evrope, koji bi na narednom NBA draftu mogao da bude i prvi pik.


Dončićevih NULA poena dovoljno govori, pored Kalinića Realov vundekrind nije mogao ništa da učini, promašio je svih šest šuteva iz igre i dobio jednu rampu za TV špice.

No, no, no. Not today. ☝️ #F4GLORY #7DAYSMagicMoment

A post shared by Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) on May 19, 2017 at 1:20pm PDT


Uz Ekpea Judoa, koji je flertovao sa tripl-dablom (18 pts, 12 sk, 8 as), Nikola Kalinić je definitivno najzaslužniji što se Fenerbahče drugu sezonu za redom plasirao u finale, gde će se "pobiti" za titulu sa Olimpijakosom.

Zanimljivo, Kalinić je posebno inspirisan protiv Reala.

Setimo se da je prošle godine u plej-ofu, u borbi za fajnal for, kada je Fener počistio Real "metlom", Nikola Kalinić bio Žocov "zec iz rukava". Jan Veseli je tada bio povređen, a Kalina uskočio u petorku kao "lažna četvorka" i pokidao. Obradović je tada "small ball" postavom uništio 'Los Blankose', a naše krilo je bio faktor iznenađenja.

I u regularnom delu ove sezone Kalinić je bio odličan protiv Reala. U tesnoj pobedi Fenera kod kuće početkom decembra prošle godine (78:77), Nikola Kalinić je sudelovao sa 10 poena, 7 skokova i dve asistencije.

Stiče se utisak da kada ide na megdan 'Kraljevskom klubu' Nikola Kalinić ima moć da se pretvori u 'Kralja' Džejmsa. Njegove all around partije nam daju za pravo da pravimo ovakva poređenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Leonida
Saturday, 20.05.2017
14:51

Uporedi Kalinica koji igra na 3 ponekad cetvorka a jedva covek ima 2 metra pa sa npr krilima u Nba koji su gromade za ovog ovaj moze da igra samo u evropi

avatar
CZYNWA
Saturday, 20.05.2017
15:56

Naravno da ne moze da igra u NBA, jer je tamo bitno samo da si gromada, jak, visok i ne treba ti nista vise. U Evropi ima dosta manje takvih igraca, jer svi odu u NBA, zato se u Evropi igra dosta inteligentnija kosarka. Meni licno je zanimljivije gledati 'pametnu' kosarku, takticke postavke, odbranu, neke asistencije 'a la Teo'... nego trku po terenu i brutalna zakucavanja, mada vecina ne dijeli moje misljenje.