Nikola Jokić - Umalo završio u Barseloni!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 15.04.2016.
10:18
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić je govorio za veoma popularni američki portal, evo šta je sve otkrio čitaocima.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je jedan od najboljih rukija ove sezone, po mnogima među tri najbolja. Upravo zbog toga je u žiži javnosti, a za jedan od najčuvenijih portala, "The players tribune", govorio je o sebi i svojim počecima u Srbiji.

"Sve se vrtelo oko konja za mene. Oduvek sam voleo košarku, ali kada sam imao 13 i 14 godina išao sam na konjske trke, košarku nisam čak ni toliko trenirao.

Išao sam u štale, radio sam u njima. To je bio moj život, trkao sam se, ali amaterski. Bio mi je to zanimljiv hobi."


"Svakodnevno sam počeo da treniram košarku u Somboru, ali samo godinu dana pre nego što sam ga napustio. Tada sam shvatio da mogu da živim od košarke, da to može da mi bude i posao i ljubav u isto vreme. Znao sam da mogu da budem dobar, ali nisam znao da ću baš dogurati do NBA lige.

"Kao mali, gledao sam reprezentaciju koja je cilj svakog dečaka u Srbiji. Nisam toliko pratio NBA ligu zbog činjenice da su mečevi počinjali u 3 ili 4 ujutru, ali sam gledao na "Jutjubu". Gledao sam Medžika zbog njegovih dodavanja, Hakima zbog njegovih pokreta, i Džordana jer je Džordan", rekao je Jokić.

On je napomenuo da je sa svojim braćama često igrao košarku i da je dosađivao komšijama koje su se žalile njegovim roditeljima, a zanimljivo da su svi živeli u malom stanu sa dve sobe, kuhinjom i kupatilom. Tu su živeli njegova baka, otac i majka, kao i dva brata, pored, naravno, Nikole.

Pričao je i o Zvezdinim i Partizanovim navijačima, kako je kod nas neverovatna ludnica, a pomenuo je i finale Kupa Radivoja Koraća protiv Crvene zvezde dok je igrao za Megu.

"Promašio sam šut za pobedu. Bio sam malo slomljen, ali sam se oporavio posle te noći. Ubaciću sledeći put."


Istakao je da nije razmišljao o NBA ligi, već da je mislio da će makar dve sezone odigrati u Evropi, pa onda možda u najjače takmičenje na svetu.

Kontakti sa Nagetsima su se pojavili na samom kraju prošle sezone, a nakon saznanja da su ga draftovali, nije ni pomislio da će odmah u NBA.

"Kada je Barselona došla da me gleda odigrao sam jednu od svojih najgorih utakmica u karijeri. Dao sam možda 4 poena i to mi je bio znak da Evropa nije za mene. Na kraju sezone Denver me je pozvao i obavestio da me želi u timu",
rekao je Nikola.

Sve se tada za njega promenilo, ali jedna stvar nije, a to je strast prema igri.

"Viđali ste kako me drugi hvataju za nogu. Volim takav stil igre, jednostavno, tako mi igramo u Srbiji. Prošle godine, pogodio sam koš uz faul, počeo da vrištim od uzbuđenja, a protivnički igrač me je gurnuo. Pao sam i okrenuo sam se, a moji saigrači su počeli da se tuku za mene. To je ono što ja želim, ne da se tučem, već da unesem strast u igru. Ne želim da mi košarka bude samo posao", završio je svoje izlaganje Nikola Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Friday, 15.04.2016
10:25

Da je otišao u Barselonu danas bi pričali o Nikoli koji je ''izgubio godiu dana karijere'', a ne o Nikoli koji je legitimni kandidat za rukija godine (bilo gde). U Evropi daleko je manja tolerancija prema mladim igračima, mnogo kasnije dobijaju šansu - ne znam zašto je to postala praksa evropskih trenera. Jako malo broj klinaca danas konstantno igra, možemo ih pobrojati na prste jedne ruke, dok su ranije igrači dosta brže postajali nosioci. Evo situacija sa Milutinovim, za koga se smatralo (od strane ino-skauta) da je čak i talentovaniji od Jokića, ali evo - otišao je u Oli i igra na kašičicu, plus i kad je na terenu totalno je marginalizovan. Tako da je topla preporuka mladim igračim je da što pre beže u NBA, ukoliko im ne legne taj stil, lako će se vratiti u Evropu, ali - budućnost košarke nije u Evropi!!