Nikad gori Lejkersi!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 16.04.2015.
11:00
Izvor: Sportske.net

Slavni NBA klub može da odahne, najgora sezona u istoriji ovog tima je konačno završena.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Regularni deo sezone za Los Anđeles Lejkerse završen je na odgovarajući i očekivani način.

Sakramento Kingsi savladali su Jezerdžije rezultatom 122:99, u utakmici u kojoj je postavljen nov rekord, crni rekord koji se odnosi na najniži ikada procenat pobeda u klupskoj istoriji.

U sezoni u kojoj je gotovo svaki košarkaš koji je trebalo da nosi sezonu doživeo povredu, bio to Rendl sa lomom svoje noge ili Brajant koji je iz konkurencije definitivno ispao na 43. utakmici sezone, nekako je i očekivano da se tmurna sezona okonča još jednim porazom.

Učinak od 21 pobede i 61 poraza, kao četvrti najgori u istoriji NBA lige, donosi procenat pobeda od 0.256.

„Nismo ponosni na to.“, rekao je ruki, Braun, koji je u sredu predvodio Lejkerse sa najviše poena postignutih ove sezone, 32, koji je uz debitanta u Stejlps centru, Blua, bio najzapaženiji igrač utakmice.

„Teško je, ljuti smo zbog toga. Ipak, uveren sam da će ovo biti sjajna priča oko koje ćemo se smejati kada budemo stvari preokrenuli u našu korist. Mi smo dali sve od sebe, trudili smo se. Nismo ležali na terenu.“, rekao je košarkaš koji je u dresu Lejkersa odigrao 19 mečeva ove sezone.

Ovo je najgori učinak ikada, kojim su Lejkersi skinuli ljagu sa generacije iz sezone 1957/58 koja je tada imala procenat pobeda od 0.254. Rekord, koji je pridodat i crnom rekordu po najvećem broju poraza u jednoj sezoni.

Sa osmoricom igrača među kojima pomenuti Rendl i Brajant, te Stiv Neš i Nik Jang, od kojih je svaki propustio najmanje 40 utakmice ove sezone, drugačiji ishod teško je mogao biti očekivan. Primorani da kombinuju bukvalno svake večeri, Lejkersi su regularni deo sezone izgurali sa igračima na minimalno plaćenim ugovorima, ili onima koji se bliže tome da postanu slobodni agenti.

Jedna od najgorih sezona, do sada viđenih u istoriji franšize, donela je to da Lejkersi budu na vrhu lestvice, među najgorim timovima u ligi na oba kraja terena. Neuigrana, spora i predvidiva grupa igrača sklona greškama u napadu i s nedostatkom discipline u odbrani.

„Dobili smo ono što smo i očekivali obzirom da smo bili primorani da igramo sa ovakvim timom. Deluje da sezona nije mogla drugačije da se završi.“, rekao je trener Bajron Skot.

Lejkersi su se već okrenuli narednoj sezoni.

Ako se makar jedna dobra stvar može izvući iz ove užasne sezone, to će biti pozicija u kojoj, kao četvrti ulaze u draft lutriju u maju. Lejkersi imaju 82.8% šansi da ostvare četvrti pik na draftu, očekuje se da budu dosta agresivni i kada je u pitanju angažovanje slobodnih agenata u nadi da je ova sezona napravila temelj za 'izgradnju' neke buduće zvezde ovog tima.

Očekuje se da se Rendl i Brajant vrate zdravi i spremni, Lejkersi se ne predaju i ne treba ih otpisivati!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke