Nije samo Lebron, Smitov rafal za brejk Kavsa!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 21.05.2015.
08:12
Izvor: Sportske.net

Klivlend na krilima trojki Džej Ar Smita orvorio istočno finale pobedom u Džordžiji. Atlanta nije imala rešenje za seriju lošeg momka NBA lige!

Beta/AP Photo/Mark Duncan, File
Beta/AP Photo/Mark Duncan, File

Povezane vesti

Džej-Ar Smit je namestio ruku kada je bilo najpotrebnije. Loši dečko NBA je sasuo rafal od osam trojki, ukupno 28 poena, pa su Kavsi otvorili istočno finale brejkom.

Atlanta je bila nemoćna pred kombinacijom Smit-Lebron. "Kralj Džejms" je brojao do 31, sjajnim zakucavanjem je dokrajčio Atlantu u finišu, pokazao je u ovoj doigravanju čvrstu nameru da donese prvu krunu u Ohajo.

Houksi ponovo nisu bili na nivou igara iz regularne sezone, kao i u polufinalu protiv Vašingtona seriju su započeli porazom kod kuće.

Da stvar bude gora, povredio se DeMar Kerol, u pitanju je koleno, danas će biti poznato hoće li se uopšte vraćati do kraja sezone. Kod Houksa Tig je ubacio 27 poena,  ali izostala je pomoć saigrača, Kajl Korver i Kerol nisu doneli očekivane poene spolja.

Cleveland Cavaliers forward LeBron James shoots against Atlanta Hawks forward DeMarre Carroll during the first half in Game 1 of the Eastern Conference finals of the NBA basketball playoffs

Na drugoj strani Smit je držao dvoranu u Atlanti tihom, nisu mu mogli ništa, serija 22:4 u finišu treće četvrtine i početkom poslednjeg perioda je prelomila stvari. U tom rasponu od nekih sedam minuta je Smit ubacio 5 trojki.

Kavsi su dobili i bitku pod koševima što je jedna od najvećih slabosti Atlante.

Ovo je i trenutak za istoriju, prvi put je Klivlend dobio otvaranje plej of serije u gostima. Pre toga su u 14 pokušaja imali isto toliko poraza.

Pero Antić je na parketu bio desetak minuta, nije se upisao.

Naredni meč je ponovo u Atlanti u petak.

Atlanta - Klivlend 89:97 (0:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Djordjevic 035
Thursday, 21.05.2015
12:51

Bum !nPozdrav za momka koji je pricao da ce Kerol sacuvati Lebrona i da je Klivlend samo Lebron.

avatar
Nemanja K Xavi
Thursday, 21.05.2015
14:02

Naravno da jeste clivlend samo lebron, da im nije njega secem glavu ako bi oni igrali play off...nIsto tako mislim da je igrao Durant, Oklahoma bi bila u finalu bar...

avatar
Marko Djordjevic 035
Thursday, 21.05.2015
14:25

Irving, Lav, sinoc se videlo koliko je vazan Smit, Tomson takodje.