Nije gotovo! Bjeličini "Vukovi" pomogli Jokiću, evo kako stoje stvari!

Autor: Beta Beta
utorak 04.04.2017.
08:25
Izvor: Beta

Košarkaši Minesote pobedili su rano jutros kod kuće Portland sa 110:109 i tako prekinuli seriju gostiju od šest uzastopnih pobeda, ali i pomogli Denveru da sačuva nade za plasmanom u plej-of.

CJ GUNTHER
CJ GUNTHER

Povezane vesti

Portland je na osmom mestu Zapada, poslednjem koje vodi u plej-of, i pet kola pre kraja ima 38 pobeda, dve više od Denvera, koji ima i meč manje. Nagetsi u noći izmedju utorka i srede igraju protiv Nju Orleansa, od koga su prošle nedelje ubedljivo izgubili.

Pelikansi teorijski i dalje imaju šanse da se plasiraju u plej-of, a za to je potrebno da pobede sve utakmice do kraja, a da Portland i Denver izgube sve do kraja. U slučaju da Trejlblejzers i Nagets imaju isti broj bodova, u doigravanje bi išao tim iz Oregona, koji ima prednost u medjusobnim susretima sa Denverom.

Centar Minesote Karl-Entoni Tauns predvodio je svoj tim do pobede sa 34 poena i 12 skokova, iskoristivši tako odsustvo Jusufa Nurkića iz Blejzersa, koji će propustiti ostatak ligaškog dela sezone zbog povrede noge. Ovo je Portlandu bila druga utakmica bez reprezentativca BiH, koji je preporodio ekipu od kada je došao iz Denvera poslednjeg dana prelaznog roka.

Endru Vigins doprineo je trijumfu sa 29 poena, dok je Riki Rubio završio meč sa 11 poena, 16 asistencija i sedam skokova.

Najefikasniji u Portlandu bio je Dejmijen Lilard sa 25 poena, ali uz slab šut iz igre, od 7/21, odnosno 3/11 za tri poena.

Do kraja, Portland gostuje Juti, sa kojom će igrati i kod kuće, dočekuju Minesotu, San Antonio i Nju Orleans.

To je ipak značajno lakši raspored od Denvera koji, kako rekosmo, ima meč više i dve pobede manje.

Nagetse čekaju dva meča sa Pelikansima, na strani večeras i kod kuće za tri dana, ali pre toga i gostovanje Hjustonu. Do kraja zatim dočekuju Oklahomu, a onda u poslednja dva meča gostuju Dalasu i ponovo igraju sa Tanderom na strani. Mnogo teži rivali, plej of je i dalje daleko, ali ako dobiju u Nju Orleansu večeras, stvari bi mogle da budu veoma zanimljive.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke