Nije Deda-Mrazovo čudo, ali ima bradu! Hardenova noć iz snova!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.01.2017.
10:20
Izvor: Sportske.net

Rasel Vestbruk je napravio novi tripl-dabl, ali toga se na novogodišnje veče niko neće sećati. Džejms Harden je ušao u istoriju košarke!

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Uobičajeno.

Do poluvremena je Rasel Vestbruk već imao tripl-dabl, na kraju završio sa 17 poena, 14 asistencija i 12 skokova. Klipersi su bez Pola i Grifina bili nedorastao protivnik, na poluvremenu je već bilo +29 za Tander, pa su uzbuđenja izostala.

Vestbruk je igrao manje od 30 minuta, posle pauze u tim Oklahome se vratio Viktor Oladiplo, ubacio je 15 poena, a Španac Abrines je ispalio rafal u Klipse, 9 poena za 53 sekunde, a onda se povredio, ubacio je 4 trojke iz 5 pokušaja.

Teže nego što se očekivali, Juta je izašla na kraj sa Feniksom. Na početku su imali dosta problema sa Devinom Bukerom koji je pogodio 8 od 10 šuteva i držao goste u igri. Ali, onda smo videli pravi "Džez", stegli su odbranu protivnika, posle toga nije bilo problema, u poslednjih sedam minuta Feniks je postigao samo dva koša iz igre. Hejvard i Gobert su dali po 18 poena za Jutu, Francuz je imao 13 skokova, dodao je i 3 blokade, igra zaista u velikoj formi u poslednje vreme.

Junak večeri je Džejms Harden. "Bradonja" je ubacio 53 poena, imao 17 asistencija i 16 skokova u pobedi Hjustona nad Niksima. Na taj način je izjednačio rekord Vilta Čembrlena u broju poena, uz tripl dabl. On je postao i prvi igrač u istoriji košarke koji je imao 50 poena i 15+ asistencija i skokova u istorim meču. Jednostavno, Njujork je bio nemoćan, par puta su stizali na jedan posed, ali je "Bradonja" na kraju svoj tim doveo do pobede. Ovo je njegov osmi tripl-dabl u sezoni, u karijeri ih je napravio 17, a ovo je i četvrti put da je ubacio 50 i više poena u jednom meču.

Niksma ostaje za utehu da su se bez Porzingisa držali dobro, Melo se povredio u prvom poluvremenu, odličan je bio zaboravljeni Brendon Dženings sa 32 poena. Međutim, Njujork je izgubio četiri meča u nizu.

U možda najzanimljivijoj utakmici večeri, Lebron je komandovao u Severnoj Karolini. Svoju prethodnu partiju je, iako je bio na rođendan blizu tripl-dabla, ocenio kao "užasnu". Sada je bilo bolje, ubacio je 32 poena i imao 9 asistencija i 6 skokova u trijumfu Kavsa u Šarlotu. Kevin Lov je brojao do 28, Klivlend je vodio sa 19 poena, domaćin se vratio u finišu u meč, ali je šampion šutirao oko 66% trojke u prvom poluvremenu. Kemba Voker je sa 37 poena vratio Hornetse u igru, no prekasno, ipak je i ovaj meč pokazao da Šarlot ne može još uvek da ugrozi vodeće timove lige.

Čikago postaje vreća za udaranje. Dobro su počeli protiv Milvokija, ali na kraju su pretrpeli još jedan poraz. Nižu poraze u seriji, nisu uspeli da nađu rešenje za Antetokumpa koji im je ubacio 35 poena. Džabari Parker je dodao 27, Baksi su preuzeli kontrolu u drugom poluvremenu, oni su treći put ove sezone savladali Bulse. Grk je uz 35 poena, imao 9 skokova, po 7 asistencija i blokada...

U prvom meču večeri, Majk Konli se vratio nakon dva meča pauze, ubacio 22 poena, pa su i pored odsustva Gasola u nastavku, "Grizliji" slavili protiv Kingsa.

Dodajmo i to da je Memfis pogodio 17 trojki što je rekord franšize. Kod Sakramenta, po običaju, Kazins 26 poena, 8 asistencija, 5 ukradenih lopti, 4 skoka, ovo je drugi poraz za njegov tim nakon četiri pobede u nizu.

Rezultati:

Juta - Feniks 91:86
Oklahoma - LA Klipers 114:88
Sakramento - Memfis  98:112
Šarlot - Klivlend 109:121
Hjuston - Njujork 129:122
Čikagfo - Milvoki 96:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke