Neverovatni Jokić na korak od tripl-dabla protiv Bjelice!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 29.12.2016.
08:42
Izvor: Sportske.net

Denver u trileru slavio protiv Minesote, Jokić opet oduševio. Bobi ponovo na parketu kada je sve bilo gotovo. Voriorsi iskalili bes na Kanađanima, Karmelo Entoni isključen. Batler brojao do 40, i povređen brži od sirene!

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Triler u Denveru, glavna uloga po običaju Nikoli Jokiću. Ponovo je Srbin odigrao strašan meč, 16 poena, 11 asistencija, 8 skokova, ali je heroj na kraju bio Vilson Čendler.

Odigrao je sjajnu odbranu na Viginsu, pa je pobeda ostala u Koloradu. Minesoti nije pomogao ni tripl-dabla Taunsa koji je imao 15 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

U finišu je Galinari pogodio, za prednost Nagetsa, to je bio i odlučujući pogodak. Jasno, nisu izostale ni sjajne asistencije Jokića, ponovo je Srbin dizao publiku na noge neverovatnim dodavanjima.

Kod Minesote se Bjelica nije upisao.



U derbiju je Golden Stejt prekinuo sjajnu seriju Toronta. Ljuti zbog poraza u Klivlendu, Voriorsi su ušli sjajno u utakmicu prvu četvrtinu dobili sa 42:17. To je praktično bio kraj nade za Toronto. Durant je ubacio 22 poena, imao 17 skokova, 7 asistencija i 5 blokada. Kari je dodao 27 poena, po 7 skokova i asistencija, pa dileme nije bilo. Rekord za DeRozana na drugoj strani, sa 29 poena preskočio je Krisa Boša, sada je najbolji strelac u istoriji Reptorsa.

I bez Demijena Lilarda, Portland je savladao Sakramento, zadržali su ih ispod 90 poena. MekKolum je dao 20, na drugoj strani Kazins 28, ali je njegov tim šutirao ispod 40% pa je pobeda ostala u Oregonu.

San Antonio je uz 27 poena Lamarkusa Oldridža lako izašao na kraj sa Feniksom u nastavku. Sansi su se dobro držali u prvom delu, iskoristili su odsustvo Leonarda, ali pošto je Pop očitao bukvicu igračima u poluvremenu, stvari su se preomenile. U poslednjoj četvrtini, Sparsi su dobro pritisli rivala, isprovocirali sedam grešaka gostiju, pa je pobeda ostala u Teksasu.

Čikago je u tesnoj utakmici savladao Bruklin, prevaga je bio Džimi Batler sa 40 poena. Stigao je sa sirenom da postigne koš za pobedu i to pet minuta pošto je jedva stigao do klupe, činilo se da je za njega utakmica završena zbog povrede zgloba. Ipak, vratio se na vreme da donese pobedu. Kod Netsa je Bruk Lopez dao 33 koša i postavio lični rekord sa pet trojki.



Pelikansi su srušili Kliperse, čak 25 skokova imao je DeAndre Džordan, vratio se i Kris Pol, ali nije pomoglo. Entoni Dejvis je predvodio preokret Nju Orleansa, odigrao dobru odbranu u poslednjem minutu i na kraju prelomio meč. Klipersima je uz Grifina nedostajao i Džej-Džej Redik.

Posle pobede nad Klivlendom mnogi su verovali da će Detroitu krenuti na bolje. Ne biva, lako ih je savladao Milvoki. Džabari Parker je blistao u redovima gostiju sa 31 poenom, kod domaćina je zaigrao i Bobi Marjanović, po jedan koš iz igre i sa penala, za 3 poena, uhvatio je i 3 lopte za nešto više od 4 minuta koliko je proveo na parketu.

Atlanta je posle produžetka savladala Njujork, meč će se pamtiti po sukobu Mela Entonija i Taba Sefološe, Karmelo je isključen, udario je rivala. Inače, oba tima imala su šanse za pobedu, poslednji napad je upropastio Derik Rouz šest sekundi pre kraja produžetka.

Dvajt Hauard je uz 16 poena, imao i 22 skoka za Atlantu, Rouz je postigao 26 za Nikse, Porzingis dodao 24.



Vašington je savladao Pejserse, šuterski obračun Vola i Džordžda je pripao pleju Vizardsa. Ubacio je 36 poena, imao 11 skokova, asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl. Kada Vol igra ovako, Vašington teško gubi kod kuće. U Pejsersima, Džordž 34 poena, Tig je uz 19, dodao i 11 asistencija, ali iako je Indijana jurila prednost rival, nisu uspeli da prekinu niz poraza. Recimo i to da Vizardsi deluju odlično u poslednje vreme, dobili su sedam mečeva u nizu kod kuće, i sada su samo jednu utakmicu ispod 50%.

Dileme nije bilo na Floridi, Šarlot je mnogo bolji tim od Orlanda. Nikola Vučević je ubacio 21 poen, ali nije mogao da spreči laku pobedu Hornetsa koji su prelomili u trećoj četvrtini. Nikolas Batum je ubacio 20 poena, bio blizu tripl dabla sa 9 skokova i 8 asistencija. Bekovi Hornetsa su bili prevaga, ubacili su zajedno 41 poen, Voker i Batum su bili enigma za domaće koji nisu uspeli da posle Lejkersa i Memfisa, stignu do treće uzastopne pobede kod kuće.

Rezultati:

Golden Stejt - Toronto 121:111
Portland - Sakramento 102:89
Denver - Minesota 105:103
San Antonio - Feniks 119:98
Čikago - Bruklin 101:99
Nju Orleans - LA Klipers 102:98
Detroit - Milvoki 94:119
Atlanta - Njujork 102:98 pr.
Vašington - Indijana 111:105
Orlando - Šarlot 101:120

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lakipfc
Thursday, 29.12.2016
15:57

Prestanite da pisete Leonardo vise...

avatar
Gigi Datome
Thursday, 29.12.2016
15:17

Decko je ogroman talenat. Videcemo kako ce proci njegova karijera u NBA, treba imati i srece da se nadjes u pravom timu u pravo vreme tamo da bi se borio za prsten(osim ako se ne zoves LeBron James naravno). Svakako ce podici i reprezentaciju na jedan visi nivo, imamo coveka oko kog ce se graditi igra kad se povuce Milos.

avatar
Madridista
Thursday, 29.12.2016
19:25

Pa i Lebron se uvijek bori za finale i prsten samo zato sto je cijelu karijeru u eastu i to je 6 od 7 finala u najjacem timu

avatar
Lazar Grobar
Thursday, 29.12.2016
14:07

Nije mnogo iza Tea po asistencijama. Teo deli isto po 10-11,ali se u Evropi igra 8 minuta manje.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 29.12.2016
10:31

Kakve pasove deli Jokic...svaka cast.