Neverovatni Buker!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 07.11.2016.
18:18
Izvor: Sportske.net

Finiks Sansi su napravili najbolju moguću stvar kada su minule sezone izabrali ovog, tada 18-godišnjeg momka, na NBA draftu.

Beta/AP Photo/Alex Gallardo
Beta/AP Photo/Alex Gallardo

Povezane vesti

Još od doba Stiva Neša i Amare Stodemajare, ekipa iz Arizone nije svoja. Poslednji put su u plej-ofu učestvovali 2010. godine, tada su u timu imali pomenuti dvojac, kao i Gorana Dragića, Grenta Hila, Robina Lopeza, Leandrinja Barbosu i Džejsona Ričardsona.

Od tada, nikako da se domognu najboljih osam na Zapadu, ali bi to u skorijoj budućnosti moglo da se promeni samo zbog jednog momka.

Pred početak prošle sezone su Sansi kao 13. na drafti birali Devina Bukera, sada je apsolutno jasno da bolje nisu mogli da izaberu.

Minule sezone je Buker naprasno dobio šansu nakon povreda Bledsoa i Najta, koju je iskoristio na najbolji mogući način. Završio je prošlu takmičarsku godinu sa 13,8 poena po utakmici, bio je četvrti u izboru za Rukija godine.

Ovu sezonu je krenuo dobro, a u poslednje dve utakmice je pokazao šta od njega može da se očekuje u narednim sezonama.

Devin Buker, mladić od samo 20 godina, postigao je 77 poena u prethodna dva meča u NBA ligi, najjačem košarkakom takmičenju na svetu.


Najpre je bio najzaslužniji za trijumf Sansa nad Pelikansima, nakon produžetka koji je sam maltene doneo. Postigao je 38 poena protiv Nju Orleansa, a sinoć je protiv Lejkersa postigao i pola koša više! Ipak, to nije bilo dovoljno, kako je bio jedini rapsoložen u redovima ekipe iz Finiksa, "Jezeraši" su na kraju trijumfovali.

Dokazao je Buker da je vrsan poenter, kako je jako mlad nesumnjivo je da će samo moći da napreduje. Na Sansima je da ga okruže respektabilnim rosterom i uspeh neće izostati.

U nastavku pogledajte najbolje od Bukera iz prethodne dve utakmice, u kojim je podsetimo, skupa postigao 77 poena.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke