Neumesno je porediti Ljulja sa Teom

Autor: Boban Filipović
petak 02.12.2016.
15:01
Izvor: Sportske.net

Među Srbima i dalje ima onih koji nikako da se pomire sa činjenicom da je Teodosić košarkaški čarobnjak, verovatno iz razloga što nikada nije krio svoje navijačko opredeljenje, a sada kada je evidentno da je ubedljivo najbolji plejmejker u Evropi, isti ti

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prvo i osnovno, Ljulj nije klasičan plejmejker.

On je tipičan kombo-bek i stoga bi prirodnije bilo (ako več tako mora) da se poredi sa Nemanjom Nedovićem ili Bogdanom Bogdanovićem.

Odakle se stvorila potreba određenog dela ljubitelja košarke u Srbiji da ga stavljaju u isti koš sa Teodosićem, to samo oni znaju. Verovatno je dijagnoza navijačka ostrašćenost.

Tačno je da je odlaskom njegovog imenjaka Rodrigeza u NBA Serhio Ljulj postao prva violina 'Los Blankosa', tačno je i da je preuzeo na sebe organizaciju igre, ali čovek nije plej. Pablo Laso je odlučio da ovu sezonu igra sa 'lažnim kecom'.

Istina je i da on beleži veliki broj asistencija, ali to je mnogo više iz razloga što 'carini' gotovo svaki napad i one su neminovnost za nekoga ko toliko dugo ima loptu u rukama i provodi toliko vremena na parketu.

Ljulj je pre svega atleta, ako bi morala da se izabare njegova najveća vrlina to bi bila borbenost ili brzina, gracionznost ili lucidnost nikako.

Takav tip igrača je pomenuti Ćaćo i njega ima smisla porediti sa Teom. Ljuja ne.

Ono što je zajedničko Ljulju i Teodosiću je godina rođenja, kao i to što su dobitnici priznanja za najboljeg igrača oktobra i novembra u Evroligi ove sezone. Sve ostalo su prazne priče...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maximovic
Friday, 02.12.2016
18:35

Slazem se samo sa dve stvari u tekstu a to su oko pozicija u samoj igri i to da da Ljulj nema lucidnost pri asistencijama. I jedan i drugi imaju i prednosti i mane. Ono sto Tea cini iznad 99% danasnjih kreatora je taj da ima medju najboljim pregled same igre i brzine reagovanja u njoj. Ali da je otisao u NBA pre jedno 5 godina mozda bi cak i unapredio svoju najvecu prednost. Ovako lajicki receno mislim da je dosegao svoj max jer njegovi saigraci nemaju potreban kvalitet da bi izvukli iz njega njegov maksimum. A oni koji misle da je kvalitet u evropi veci ili isti kao u NBA sa njima nema sta ni da pricam. U evropi samo igrac koj nema veliku granicu potencijala i talenta moze da dosegne svoj maksimum a oni koji je imaju mogu samo u NBA da je dostignu.

avatar
zabac86
Friday, 02.12.2016
17:56

Mislim da nema sa navijačkim opredeljenjem. Jednostavno, ljudi su zavidni i ljubomorni. Grobar sam pa smatram ovo: 1. Teodosić, pa deset mesta prazno, pa neko drugi. Jednostavno čovek krije magiju u rukama. Sve pohvale za Tea.

avatar
Seoski Ronaldo
Friday, 02.12.2016
16:44

po meni najbolji evropski plejmejker do skoro bio je Toni Parker, ali godine su ga stigle, sad vise nije to to...

avatar
Friday, 02.12.2016
16:42

Ista frizura i slican brada, takodje su tu negde iste visine. Kosarkasni Teo je bolji igrac, bolji asistent, bolji suter, dribling bolji kontrola lopte i pregled. Ljulj je skocniji, i verovatno brzi, mozd ai snazniji, ali nije ni LJulj nesto preterano jak. A ko u Srbiji moze da kaze da je Ljulj bolji od Tea samo mi nije jasno?

avatar
Mare93
Friday, 02.12.2016
16:38

Isto tako, reći da Ljulj nije lucidan je neverovatno. Reći da nije lucidan kao Teodosić je apsolutno tačno i ko kaže drugačije ne zna baš košarku, ali molim vas nemojte se ponašati kao da je Teodosić Bog i niko ne može ni da mu primiriše.

avatar
neme
Friday, 02.12.2016
16:33

Razlika je velika LJULJ je NBA igrac a TEO evroligaski.

avatar
Markо Đorđević
Friday, 02.12.2016
17:25

Usao sam kod tebe u komentare da proverim. Lepo je napisao autor ovog teksta. Navijacka ostrascenost. Da Teo nekim cudom navija za partizan, pisao bi da je najbolji kosarkas ne u Evropi, nego na svetu.

avatar
neme
Tuesday, 06.12.2016
12:38

Ja opet ne kontam,nije igrao ni tamo ni ovamo -pravi Evroligaski igrac koji ne igra odbranu nulte fizike a zna da proda i brdo lopti -kao takav boljeg nemamo a LjuLj je NBA igrac .

avatar
majki
Friday, 02.12.2016
16:26

Ma batalite Tea, Ljulja i Rodrigeza... najbolji je Ratkovica!!!

avatar
Mare93
Friday, 02.12.2016
16:26

Čekajte, ne mogu se porediti? Nemojte molim vas, ovo je čisto pristrasno rasuđivanje. Da govorimo da se Ratkovica i Teodosić ne mogu porediti bilo bi u redu. Teodosić jeste najbolji plejmejker u Evropi, to ove sezone nije ni blizu, ali da li je najbolji igrač u Evropi? Mislim da ove godine jeste. Ofanzivno je Teodosić bolji od LJulja jer jednostavno ima talenat za dodavanje kakav se retko viđa. Glavni razlog zašto se može voditi konverzacija ko je bolji igrač od njih dvojice (ali ne ove sezone) je slaba Teodosićeva odbrana. Napravio je velike pomake, pre svega u voljnom momentu, ali i dalje ima dosta mana sa te strane. Ljulj pristupa sa mnogo više energije odbrani i zato je tu bolji. Tako da reći kako se ne može voditi konverzacija ko je bolji je veoma neistinito.

avatar
Nikolas Batum
Friday, 02.12.2016
17:58

Moze se voditi konverzacija ali i dalje je bolji Teo. Istina je da ga nasi mediji malo dizu u nebesa, svaki naslov kao da se prica o najboljem igracu svih vremena ali je decko jednostavno madjionicar i tvrdim da nema puno kosarkaski inteligentnijih igraca na poziciji pleja od njega.

avatar
Mare93
Friday, 02.12.2016
18:33

Iako se ne slažem sa tvojim mišljenjem da je najbolji (ne govorim o ovoj sezoni), za sve ostalo potpisujem to što si rekao. Takav način razmišljanja je ispravan po meni. Nijedan igrač ne odskače toliko da ne može da se vodi polemika oko toga ko je bolji. Meni je glavni problem sa Teodosićem njegova odbrana i zato smatram da je Ljulj bolji, ali ove sezone i nije loš defanzivno i zato zaslužuje da se o njemu govori kao najboljem u ovom trenutku.

avatar
JamesR10
Friday, 02.12.2016
16:13

Nije im samo godina rodjenja ista. Takodje imaju i istu frizuru, ali to da ne mogu da se porede na terenu je istina

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
16:07

Nema sto tu porediti Teo je za njega Dzordan

avatar
Alexander Stonsky
Friday, 02.12.2016
16:11

Ovaj tekst je moj odgovor na onu našu malu raspravu kad sam rekaoda Llull nije plej već bek, a ti odgovorio da ne pratim košarku.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
17:02

Mi smo raspravljali o trenutnoj situaciji a ne generalno ja sam tebi rekao da ne pratis kosarku a ne da se ne razumijes u kosarku to je velika razlika

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
16:55

Pisao si ti da je Ljulj nije kalsican plej sve to stoji ali Ljulj igra na pleja i rasprava je bila o tome ko je bolji plej

avatar
nikola nikola1
Friday, 02.12.2016
16:05

Teo je doktor.Mnogo je bolji I od Ljulja I od Rodrigeza.