Netsi traže pojačanja u Evropi - Teodosića pratio i vlasnik, gledaju i u Zvezdino dvorište!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 30.04.2017.
18:27
Izvor: Sportske.net

NBA franšiza iz Bruklina odlučila je da se za narednu sezonu pojača u Evropi, slali su nebrojene emisare, ovo su rezultati skautinga.

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Bruklin Netsi su bili najgori tim nedavno okonačnog regularnog dela sezone u NBA ligi. Upisali su 20 pobeda i 62 poraza, jasno je da će treneru Keniju Etkinsonu biti potrebno dosta pojačanja, kako bi "Mrežice" ponovo bile konkurentne u najjačoj svetskoj ligi.

Uprava na čelu sa ruskim milijarderom Mihailom Prokorovim odlučila se da pojačanja potraži na "Starom kontinentu".

Nebrojeno puta su posmatrali utakmice u Evroligi, ali i u španskom šampionatu, bili su u Španiji, Nemačkoj, Turskoj i Rusiji.

Sačinjena je i konačna lista igrača za koje su zainteresovani, a čini se da su najviše zagrejani da u svoje redove ovog leta dovedu plejmejkera moskovskog CSKA i srpske reprezentacije Miloša Teodosića.

Netsi su Tea posmatrali u makar tri navrata ove sezone. U novembru su emisari ekipe iz Bruklina prošli "ispod radara" na utakmici Moskovljana, da bi u martu Teodosića posmatrali GM (generalni menadžer) Šon Marks i direktor internacionalne skauting službe Netsa Danko Cvejtičanin.

Potom su u aprilu na 30-godišnjeg košarkaša iz Valjeva motrili gotovo svi bitniji ljudi u franšizi, trener Keni Etkinson, vlasnik Mihail Prokorov, kao i Šon Marks i direktor Netsa Sergej Kuščenko.

Čini se da su od pukog skautinga napravili i korak ka angažovanju srpskog organizatora igre.

Kako list blizak klubu "Nets Dejli" prenosi, imaće i jaku konkurenciju za potpis Miloša Teodosića, i to u Denver Nagetsima, za koje sa velikim uspehom nastupa naš Nikola Jokić, kao i u Juta Džezu i Filadelfija 76ersima, čiji je generalni menadžer Brajan Kolanđelo minule nedelje bio u Moksvi, gde je naravno pratio Teodosića.

Na listi Netsa nalazi se još jedno ime iz srpske košarke, a to je sjajni plejmejker Crvene zvezvde mts i naše reprezentatcije Stefan Jović.

Stefan Jovic

U martu je na utakmici Zvezde bio GM Šon Marks, ali na njegovu žalost Jović je tada dobio malu minutažu, kako su već tada krenuli problemi sa povredama organizatora igre "crveno-belih".

U članku "Nets Dejlija" govori se u superlativima o "jedinici" Crvene zvezde mts, karakterišu ga kao krupnog igrača za svoju poziciju, sa odličnim atletskim sposobnostima, a u odnosu na Teodosića ima tu prednost što je četiri godine mlađi.

Ističe se njegova blistava partija iz minule sezone, kada je postavio rekord Evrolige sa 19 asistencija na jednoj utakmici, kao i njegova partija na startu ove sezone protiv Cedevite, kada je upisao 16 asistencija za 24 provedena minuta na parketu.

Prema saznanjima Netsa, nije poznato da li je još neki klub iz NBA lige zainteresovan za usluge organizatora igre Zvezde, a u evropskim okvirima poznato je da je od imućnijih ekipa "Starog kontinenta" Barselona pokazala interesovanje.

Pored naših košarkaša, na listi su i krilni centri Bamberga Nikolo Meli i Danijel Tajs, zatim bek Estudijantesa Edvin Džekson, plejmejker Mursije i argentinske reprezentacije Fakundo Kampaco, krilni košarkaš Efesa Tajler Hanikat, kao i plejmejke te ekipe Toma Ertel, zatim organizator igre Darušafake Bred Vonamejker i krilo te ekipe Vil Klejburn, a na listi je i centar Obradoira sa NBA iskustvom Šejn Vitington.

Skautirali su Netsi i mlade evropske košarkaše, koji bi trebalo da se pojave na NBA draftu, a to su krilni košarkaš Barselone Radions Kurucs, krilni centar Nantera Matijas Lezor, kao i centar Gran Kanarije Anžejus Pasečniks.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Otac
Sunday, 30.04.2017
19:40

Njima treba 5 igraca bukvalno, od cega dva top da bi mogli do plejofa, katastrofa ekipa