Neš u dobrom društvu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 25.03.2015.
16:16
Izvor: Sportske.net

Stiv Neš završio karijeru bez titule i postao jedan od četvorice MVP igrača koji nemaju prsten. Ko su ostali?

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Neš će ostati upamćen kao jedan od najbolji asistenata svih vremena, na večnoj listi Kanađanin je treći, iza Stoktona i Džejsona Kida.

On je dva puta u nizu bio MVP 2004. i 2005. to je pošlo za rukom samo još Lebronu u ovom veku. Dodajmo da je četiri sezone zaredom bio najbolji asistent lige, ali je imao i najbolji procenat šuta za dva, tri poena, kao i sa linije penala.

Ali, Neš nikada nije osvojio titulu. U karijeri je igrao za Sanse u dva navrata, četiri sezone za Dalas i poslednje tri za Lejkerse. On nikada nije bio blizu titule, gubio je konferencijska finala najčešće protiv San Antonija, ali bivao je sa Sansima poražen i od timova za koje je igrao, Dalasa i Lejkersa.

S obzirom da nema prsten pridružio se trojici veličanstvenih koji su otišli u penziju bez glavne nagrade.

Alena Ajversona ćete se lako setiti, on je bio početkom veka MVP koji je igrao finale, ali nije imao nikakvu šansu protiv Kobijevih i Šakovih Lejkersa.

Drugi je Karl Meloun, jedan od najboljih igrača u istoriji koji je karijeru proveo u Juti i imao nesreću da igra u vreme Majkla Džordana.

I na kraju, Čarls Barkli kao i Meloun igrao je u Džordanovo vreme, sa Feniksom je izgubio veliko finale od Njujorka 1993.

Pre kraj karijere je stigao u Hjuston da pokuša ponovo, igrao je jedno konferencijsko finale u prvoj sezoni sa Roketsima.

Neš je baš u dobrom društvu, fali im još jedan centar i sigurno bi osvojili titulu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke