Nepopravljivi Taj Loson!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.10.2016.
23:15
Izvor: Sportske.net

Nekada jedan od najopasnijih košakaša NBA lige postao je neko koga niko ne želi u svom timu.

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Svesni svih rizika koje Taj Loson sa sobom donosi, Sakramento Kingsi su odlučili da mu ukažu poverenje ove sezone, te su u nedostatku opcija na poziciji jedan  potpisali upravo njega.

Sada sve kreće da im se obija o glavu, kako je kontraverzni košarkaš ponovo počeo da pravi probleme.

Najpre je pre nekih nedelju dana zakasnio na trening Kingsa u Las Vegasu, da bi nedavno propustio let svog tima u Kentaki, gde su Kingsi imali pripremnu utakmicu.

On će definitivno snositi posledice zbog svog ponašanja, a trenutno se nalazi u Sakramentu gde će razgovorati sa predstavnicima uprave franšize iz glavnog grada Kalifornije.

On je poslednjeg dana avgusta parafirao jednogodišnji ugovor za minimum (oko milion dolara), ali bi vrlo lako mogao da ostane bez istog .

Wizards Nuggets Basketball

Loson je svojevremeno u dresu Denvera pod palicom Džordža Karla bio strah i trepet za sve timove širom NBA lige. Te 2012/13 sezone, Karl je bio proglašen za najboljeg trenera u ligi, a ofanziva Nagetsa predvođena Losonom bila je jedna od najboljih u ligi.

Tada je Taj beležio 16,7 poena po utakmici uz 6,9 asistencija u proseku, a naredne sezone je u odsustvu Danila Galinarija zbog povrede bio još i bolji, kako je beležio 17,6 poena po meču uz 8,8 asistencija. Naredne sezone krenuo je pad Denvera, Loson je bio i dalje odličan, te sezone je beležio rekordan broj asistencija po utakmici, čak 9,6 ali nakon toga on je bio neprepoznatiljiv. U Roketsima i Indijani, nije pokazao apsolutno ništa.

Imao je tokom karijere problema sa alkoholom, uhapšen je par puta i zbog vožnje u pijanom stanju, a izgleda da se još uvek nije popravio. Ima 28 godina, ali deluje da mu je karijera već pred krajem.






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke