Nema smene, podrška Vujoševiću posle debakla u derbiju!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.01.2017.
17:49
Izvor: Sportske.net

Par dana posle katastrofalnog poraza Vujoševićevog tima u duelu sa tradicionalnim rivalom Po Ortezom, oglasio se prvi čovek Limoža Frederik Forte. Francuske novinare je zanimalo i da li će smeniti Vujoševića, odnosno zašto neće...

twitter.com/limogescsp
twitter.com/limogescsp

Povezane vesti

Limož je u nedelju doživeo težak poraz na gostovanju najvećem rivalu Po Ortezu, u ''100. Klasiku''.

Bilo je ''plus 32'' za domaći tim, Ortez je slavio sa 89:57 i tako još više udaljio ekipu Duška Vujoševića od plasmana u plej-of, ekipu koja ni prošle sezone nije uspela da se domogne mesta među osam najboljih u francuskoj LNB ligi.

Naravno, ovakav debakl izazvao je veliko nezadovoljstvo navijača Limoža, a i sam predsednik kluba Frederik Forte ne krije koliko ga je sramota zbog onoga što se dešavalo u pomenutom derbiju.

''Sramota! Bio sam posramljen svih 40 minuta utakmice, izgledalo je da sve predugo traje, pa sam čak finiš meča proveo u svlačionici, bez želje da se vratim nazad, koliko me je bilo sramota'', iskren je Forte, a prenosi francuski ''Le Populaire''.

Naravno, tamošnje novinare zanimalo je da li će posle svega ceh platiti trener Vujošević, ali je Forte i dalje kategoričan u stavu da promene na klupi neće biti do kraja sezone.

''Iako je on posle meča preuzeo odgovornost, nećemo menjati trenera ove sezone'', poručio je Forte.

''Zašto? Da li problemi potiču od njega?''
, bilo je naredno pitanje novinara.

''Zato što nije pravo vreme za to. Moramo da nađemo rešenja, a promenu trenera ne vidimo kao rešenje. On nije mogao da zaboravi košarku i do sada bismo verovatno primetili da problem potiče od njega. Nemam čvrst i definitivan odgovor, jer danas ne znam koji je realni nivo ovog tima'', poručio je Forte.

Jasno je i njemu da zbog poznatih zdravstvenih problema Duško Vujošević nema nekadašnju energiju, ali ističe da se trofejni trener ne žali i ne traži izgovore zbog toga.

''Ništa nam o tome nije rekao, iako prolazi kroz težak tretman koji ostavlja tragove i neminovno je da ima manje energije nego ranije. Ali, mi pokušavamo da mu obezbedimo najbolju podršku.

Na primer, uoči 'Klasika', ja sam se obratio igračima na engleskom i francuskom, ali nisam siguran da je to imalo mnogo efekta na njih''
, ističe Forte.

Podsetimo, Duško Vujošević je ekipu Limoža preuzeo prošle godine u ovo vreme, kada je nekadašnji šampion bio u sličnoj situaciji. Nakratko je uspeo da ih trgne iz letargije, ali su potom ponovo počeli da beleže (ispod)prosečne partije...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Donald Tramp
Tuesday, 17.01.2017
23:57

Pa i iz Limoza će da ga sutnu... Pitanje je samo dana....Veliki mag hahah

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 17.01.2017
22:01

Какав је то некад тренер био. У Србији је палио и жарио више од једне деценије а сад га уништише Французи.