Nema popusta za grčku braću, Čović najviše želi pobedu baš protiv njih!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.03.2017.
14:05
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek Crvene zvezde mts uputio motivacionu poruku i igračima i navijačima crveno-belih pred duel sa Olimpijakosom u Evroligi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Sinoćnja pobeda protiv Budućnosti već je u Zvezdinoj ''arhivi'', a naredni izazov, i to kakav, očekuje ih u sredu od 19 časova, kada u ''Kombank Arenu'' dolazi atinski Olimpijakos.

Najavljujući ovaj duel, predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović ističe važnost utakmice, s obzirom da bi pobeda našeg šampiona možda bila i presudna u trci za plasman u Top 8.

Takođe, on upozorava da ima i mnogo onih koji ne žele dobro Zvezdi, pa je, za početak, i na njihovo delovanje još jednom upozorio.

''Čestitke celoj ekipi, stručnom štabu, i navijačima, koji su se odazvali na naše apele i shvatili važnost situacije pred utakmicu protiv ekipe Budućnosti.

Taj meč je arhiviran, mada nas čeka nova utakmica, u Podgorici koja je za nas od izuzetne važnosti, a to znači, da i dalje moramo maksimalno biti mobilisani i pažljivo pratiti sve što se događa, jer oko nas ima puno onih koji nam ne žele dobro i upotrebiće sve zamisli da nas 'sapletu' ka našem zacrtanom cilju. No intenzivno ćemo pratiti sve što se događa…'',
naglašava Čović.

On se potom osvrnuo i na bratske odnose navijača dva kluba, ali ističe da ta činjenica ne sme da negativno utiče na motivaciju i želju za pobedom. Naprotiv, on smatra da motiv baš protiv ''braće'' treba da bude na vrhuncu.

''Razumem i vrlo poštujem odnose koje naši navijači imaju sa Olimpijakosom i Spartakom iz Moskve, i poštovanje koje međusobno gaje između sebe. U životu sam uvek želeo da dobijem utakmicu i stavljao potrebe svog kluba na prvo mesto.

Protiv brata i najboljeg prijatelja sam upravo najviše i želeo da dobijem basket.

Zato očekujem da naši navijači, kao i uvek, da budu uz navijače Olimpijakosa i u sredu, ispune dvoranu do posledneg mesta, ali takođe očekujem da prepoznaju trenutak, posebno ako budemo igrali rezultatski neizvesnu utakmicu, kada treba da budu uz naše momke, da im pomognu navijanjem da dođu do rezultata, koji nas zaista dovodi do praga velikog uspeha, ali nam donosi i novu finansijsku injekciju, koja je u trenutku kada se suočavamo sa mnogim problemima – preko potrebna.

Mi do sada nismo pobedili Olimpijakos, ali i mnoge druge do sada nismo pobeđivali, pa smo ih sada pobedili. Kao prava braća, očekujem iz svih grla navijanje za Crvenu zvezdu!'',
poručio je Čović.

Karte za utakmicu Crvena zvezda mts – Olimpijakos puštene su u prodaju u svim poslovnicama Eventima u ponedeljak u 12 časova.
Košarkaši Crvene zvezde mts nakon Milana i pobede nad ekipom Budućnosti, u izuzetno važnom prvom meču polufinala ABA lige, ulaze u jedan od najzahtevnijih i najtežih perioda u sezoni, u kome ih u rasponu od samo 7 dana očekuju 4 vrlo teške utakmice (Olimpijakos, Barselona, Budućnot u Podgorici i Uniks u Beogradu).

Prvi meč na programu je već u sredu u „Kombank Areni" protiv Olimpijakosa, a povoljnim rezultatom u meču sa crveno-belima iz Pireja, beogradski crveno-beli bi napravili još jedan značajan korak ka ogromnom uspehu, plasmanu u četvrtfinale Evrolige. Ipak, pred ovaj meč za koji očekivano, vlada ogromno interesovanje, predsednik kluba Nebojša Čović kaže:

Čestitke celoj ekipi, stručnom štabu, i navijačima, koji su se odazvali na naše apele i shvatili važnost situacije pred utakmicu protiv ekipe Budućnosti. Taj meč je arhiviran, mada nas čeka nova utakmica, u Podgorici koja je za nas od izuzetne važnosti, a to znači, da i dalje moramo maksimalno biti mobilisani i pažljivo pratiti sve što se događa, jer oko nas ima puno onih koji nam ne žele dobro i upotrebiće sve zamisli da nas "sapletu” ka našem zacrtanom cilju. No intenzivno ćemo pratiti sve što se događa…"

U Beograd stiže ekipa Olimpijakosa, bratskog kluba iz Pireja, bodovi su važni i preko potrebni obema ekipama:

Razumem i vrlo poštujem odnose koje naši navijači imaju sa Olimpijakosom i Spartakom iz Moskve, i poštovanje koje međusobno gaje između sebe. U životu sam uvek želeo da dobijem utakmicu i stavljao potrebe svog kluba na prvo mesto. Protiv brata i najboljeg prijatelja sam upravo najviše i želeo da dobijem basket. Zato očekujem da naši navijači, kao i uvek, da budu uz navijače Olimpijakosa i u sredu, ispune dvoranu do posledneg mesta, ali takođe očekujem da prepoznaju trenutak, posebno ako budemo igrali rezultatski neizvesnu utakmicu, kada treba da budu uz naše momke, da im pomognu navijanjem da dođu do rezultata, koji nas zaista dovodi do praga velikog uspeha, ali nam donosi i novu finansijsku injekciju, koja je u trenutku kada se suočavamo sa mnogim problemima – preko potrebna. Mi do sada nismo pobedili Olimpijakos, al ii mnoge druge do sada nismo pobeđivali, pa smo ih sada pobedili. Kao prava braća, očekujem iz svih grla navijanje za Crvenu zvezdu! rekao je predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović.

Karte za utakmicu Crvena zvezda mts – Olimpijakos puštene su u prodaju u svim poslovnicama Eventima u ponedeljak u 12 časova
- See more at: http://kkcrvenazvezda.rs/nebojsa-covic-svi-u-sredu-bratski-za-zvezdu-20-03-2017.html#sthash.2leRJ1Ff.dpuf

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke