Neka bude treća sreća - Neka opet grmi ''Pionir'', Zvezda - Lokomotiva! (20:00)

Autor: Milovan Longinov
petak 29.01.2016.
11:12
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde večeras dočekuju Lokomotivu iz Kubanja u petom kolu Top 16 faze Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Ruski tim je dobro poznat rival ekipi Dejana Radonjića, pošto je pre dve i po godine povratak srpskog šampiona u najeltinije evropsko takmičenje obeležio upravo susret u Kombank areni protiv ruskog tima koji je tada bio predvođen Markusom Vilijamsom.

Crveno-beli izgubili su tada oba puta u grupi i sada će imati novu šansu za trijumf protiv tima koji vodi Jorgos Barcokas.

Crveno-beli posle podviga u Atini i trijumfa protiv Unikahe pokušaće da zabeleže i treću pobedu zaredom, što im neće biti nimalo lako.

U Lokomotivi igra Malkolm Dilejni, koji je u regularnom delu Evrolige postizao 17,4 poena po utakmici, dok u Top 16 fazi postiže u proseku 20,5 poena, uz visok procenat šuta.

''Čeka nas duel protiv kluba koji godinama mnogo ulaže u tim, sa ambicijama da ostvari velike rezulate i u Evroligi. Shodno ulaganjima, te ambicije su svake godine sve veće. Lokomotiva ima odličan tim, igra jako dobro i od 14 mečeva dobila je 11 u ovogodišnjem izdanju Evrolige . To dovoljno govori o njihovom kvalitetu''.

''Meč sa Fenerbahčeom u kome je turski tim napravio preokret u završnici, pokazao je da je Lokomotiva u rangu sa Fenerbahčeom i da će se između njih voditi borba za prvo mesto. Lokomotiva imenom nije jaka kao neke druge ekipe koje se od samog starta nameću kao kandidati za fajnal-for, ali kvalitetom i trenerom Barcokasom, osvajačem Evrolige, sigurno će se boriti za završni turnir''
, rekao je Dejan Radonjić.

U Zvezdi nema povređenih i svi igrači su spremni za utakmicu. Utakmica Crvena zvezda - Lokomotiva igra se večeras od 20 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke