Nedović sve dalje od EuroBasketa

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.08.2017.
09:35
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Košarkaš Unikahe ispao je iz trenažnog procesa zbog povrede ramena i pitanje je hoće li biti spreman da pomogne reprezentaciji na Evropskom prvenstvu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

U danu kada je košarkaška reprezentacija Srbije ugostila predstavnike medija na Kopaoniku selektor Aleksandar Đorđević otkrio je da je Nemanja Nedović povredio rame ali da se ne očekuje pauza duža od sedam dana.

Prve prognoze pokazale su se previše optimistične što je i selektor priznao posle prve prijateljske utakmice "Orlova" pa je pred povratak u Beograd konstatovao da ga "brine Nedovićeva povreda".

Nemanja Nedović je obavio preglede magnetnom rezonancom i rengen koji su pokazali da se radi o povredi zbog koje bi čak mogao da završi na operacionom stolu.

"Kost se dosta odvojila, ligamenti nisu pukli ali su dosta oštećeni. Bio sam na ivici operacije kako bi se kost vratila na mesto", kazao je za "Žurnal" Nemanja Nedović.

Nakon konsultacija sa doktorom Vladanom Stevanovićem odlučeno je da se problem rešava mirovanjem koje može da potraje između dve i tri nedelje ali i više od toga.

Izvesno je da će uslediti novi pregledi ali je situacija takva da se sada i Unikaha pita i da je zbog svega rečenog Nemanja Nedović sve dalji od nastupa na EuroBasketu.

"Biću sa timom, makar dok ne uradimo te dodatne preglede. Moram da vidim i sa Unikahom, mislim da je klub, s obzirom na okolnosti, protiv mog igranja na Evropskom prvenstvu", zaključio je Nedović.

Ukoliko ne bude većih promena Aleksandar Đorđević neće moći da računa na Nemanju Nedovića, a to u kombinaciji sa odsustvom Marka Simonovića znači da ostaje sa 15 igrača dve nedelje pre početka Evropskog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Friday, 11.08.2017
10:41

Jedno je rešenje da ga zameni četvrti plej, Vasa Micić, a drugo da se Bogdan koristi kao kombo bek, mada je to rizičnije u slučaju povrede nekog pleja tokom napornog prvenstva, Tea ili Jovića. Ja sam bliži prvoj varijanti, da se u tim ubaci Micić. Ekipa Micić-Teo-Jović, Bogdan-Gagi, Kalina-Luča, Mačvan-Birča, Radulja-Kuzma-Štime. Između Kuzme i Bobija, prednost dajem Kuzmiću. Štimac ima prednost kao jedini lakši centar, a Raduljica zbog dosadašnjih zasluga za medalje.

avatar
Donald Tramp
Friday, 11.08.2017
12:10

Iskreno...nOsim Macvana i Bogdanovica, nijedan više bivši igrač Partizana nema mesta u Reprezentaciji...nKakav crni Bircevic Milosavljevuc Lučić pa i Raduljica...teški prosek....nLazić pod obavezno,Stimara i Marjanović je pod moranje... nLazić i Stimac imaju najbolje sezone u karijerama a Bobi je daleko bolji od Raduljice koga godinama teraju iz klubova...nNedovic će igrati sigurno...

avatar
nemam pojma
Friday, 11.08.2017
14:13

Da li možeš da zamisliš Bobija protiv braće Gasol ili Valenčijunasa, igrača dovoljno visokih i snažnih, a neuporedivo bržih i skočnijih, sa nemerljivo boljom tehnikom, igrača koji znaju da trče, pre svega. Na krilnom centru su samo dva igrača, znači idu Mačvan i Birča. Bila bi i nepravda prema Birči da ne ide, pošto je u prethodnim akcijama reprezentacije zaslužio, a to Sale i te kako vrednuje. Isto važi za Raduljicu, PRVOG CENTRA! Upoređivati Gagija i Lazića na bekovskoj poziciji je više nego smešno. Lazić ne zna osnovne elemente bekovske igre u napadu. Nema BALLHANDLING, SKOK ŠUT, DRIBLING, NEMA IGRU 1 NA 1! NESIGURAN JE U PASU! Sve ovo ima Gagi! Neuporedivo je talentovaniji igrač, a takođe i vredan. Da nije bilo povrede, ne bi ni bilo dileme, isti slučaj je i sa Lučićem. Da nije bilo povreda, on bi bio standardan UVEK!!! Što se tiče Štimca, slažem se, kao jedini laki centar je potreban.

avatar
3x3
Friday, 11.08.2017
10:11

Kako je samo lepo kada imas da biras izmedju 20 odlicnih kosarkasa, pa da sve ne znas kog da izaberes, a ne kada moras da biras na osnovu neke povrede. Zdrava atmosfera, druze se svi, zabavljaju medjusobno. Bice ovo jedno sjajno leto. Samo da ne bude jos koja povreda pored ovih vec pomenutih.

avatar
Amar Zornic
Friday, 11.08.2017
09:42

Ja nesto i dalje nmg da prezalim Simona , covek je bio u zivotnoj formi

avatar
R V T
Friday, 11.08.2017
09:39