Nedović razbio Valensiju

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.05.2016.
00:52
Izvor: Sportske.net

'Slepi miševi' poraženi od Unikahe u Malagi predvođene sjajnim Nemanjom Nedovićem. Raduje i jaka minutaža i dobra rola Stefana Markovića.

twitter @nedovic1624
twitter @nedovic1624

Povezane vesti

Na premijeri 33. kola ACB lige košarkaši Unikahe savladali su Valesniju rezultatom 77:65, a centralna figura meča bio je Nemanja Nedović.

Srpski bek je uništio svoj bivši klub ubacivši 21 poen (4/9 za dva, 3/6 za tri, 4/4 penali), a uz to je imao 6 asistencija i dva skoka za nešto manje od pola sata u igri.

Veliki udeo u pobedi Andalužana dao je i Stefan Marković, takođe bivši igrač Valensije. Plejmejker reprezentacije Srbije je proveo 21 minut na parketu i za to vreme imao učinak od 9 poena (3/4 za dva, 1/4 za tri, 0/1 penali), 6 skokva i jedne asitencije.

Vladimir Lučić je igrao nešto više od 15 minuta za poraženi sastav i meč završio sa svega 2 postignuta poena, oba sa linije penala (0/1 za dva, 0/3 za tri).

U taboru 'Slepih miševa' su najefiaksniji bili centri Crnogorac Bojan Dubljević i 'Hrvat' Džastin Hamilton sa po 12 poena, isto toliko su na drugoj strani ubacili Vil Tomas i Dani Diez.

S obzirom da se na tri kola pre kraja Valensija nalazi na trećem mestu na tabeli, a Unikaha na šestom, veliki su izgledi da se ove dve ekipe sastanu u prvoj rundi plej-ofa.

stefan markovic

Jednako efikasan kao Nedović bio je bivši igrač Crvene zvezde i Partizana Luka Bogdanović, ali je njegova Andora poražena od davljenika Obradorija na svom terenu.

Srpsko krilni košarkaš je proveo u igri nešto manje od pola sata i bio najefikasniji igrač u svojoj ekipi sa 21 postignutim poenom (6/7 za dva, 3/5 za tri). Najzaslužniji za trijumf gostiju iz Kompostele bio je Litvanac Bendžius, koji je ubacio 23 poena, a bivši centar Partizana i podgoričke Budućnosti Aleks Marić je participiao u uspehu svog novog tima sa 10 poena i 3 skoka.

Ostale utakmice 33. kola igraju se sutra, osim derbija između Real Madrida i Laboral Kuće koji je odložen zbog učešća ekipe Velimira Perasovića na fajnal-foru Evrolige u Berlinu. Baskijci sutra igraju meč za treće mesto protiv Lokomotive Kubanj u Krasnodaru pošto su u polufinalu nesrećno izgubili od Fenerbahčea nakon produžetka.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke