Nedović otkriva - Evo ko završava akciju "Đinobili"

Autor: Beta Beta
utorak 08.09.2015.
17:34
Izvor: Beta

Sigurni smo da ste čuli na samom kraju prvog poluvremena na tajm-autu Saleta Đorđevića da je izgovorio da se igra akcija "Đinobili".

Beta/AP Photo/Chris Carlson
Beta/AP Photo/Chris Carlson

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Nedović rekao je da je današnja utakmica protiv Islanda na Evropskom prvenstvu u pojedinim trenucima bila teža nego prethodne dve na šampionatu.

U nekim momentima je bilo teže na ovoj nego na prethodne dve utakmice (Španija i Nemačka). Islanđani su atipična ekipa, imaju pet igrača iste visine i svi preuzimaju svakoga. Trebalo nam je vremena da se prilagodimo. Sada smo igrali mi mlađi, da bismo se razigravali i odmarali starije“, rekao je Nedović novinarima u Berlinu.

Srbija je pobedila Island sa 93:64 i tako zabeležila treću pobedu u tri kola. Sutra se sastaje sa Turskom.

Oni imaju jako dobar tim, kao i svake godine. Maksimalno ćemo ih ozbiljno shvatiti, a utakmica nam je bitna, jer nam donosi prvo mesto u grupi“, rekao je Nedović.

"Mondo" prenosi i još jednu izjavu Nemanje Nedovića kada je bio upitan za akciju Đinobili krajem prvog poluvremena za koju smo svi čuli od Saleta Đorđevića na tajm-autu.

"Uigravali smo, to je jedan od specijala. Cilj je da Teo završi trojkom. Ne smem da više otkrivam", rekao je Nemanja Nedović.

Bogdan Bogdanović je kazao da je ekipa bila nervozna u početku, ali da mu je drago da nije bilo neizvesne završnice.

Imali smo nervozu u početku, i dobro što smo pobedili lako, da ne uđemo u neizvesnu završnicu. U drugom poluvremenu smo pokazali šta znamo. Nadam se da ćemo u meč sa Turskom ući bolje nego u današnji i da ćemo prvu fazu završiti na prvom mestu. Oni se bore za drugu fazu i njima je utakmica 'biti ili ne biti'. Ne treba da uđemo uplašeni u meč, ali treba da imamo bolju koncentraciju“, rekao je Bogdanović.

Marko Simonović kazao je da je zadovoljan nastupima ekipe na šampionatu i na današnjoj utakmici.

Nismo im dopustili da naprave problem, razigrali smo 12 igrača, da se odmore nosioci...Super sve izgleda. Čekaju nas još dve teške utakmice. Protiv Turske neće biti lako. Ako dobijemo, imamo dosta dobru istuaciju. Mi ćemo imati malo više vremena za odmor, moramo da zaustavimo (Bobija) Diksona (Ali Muhamed) i (Irsana) Iljasovu, i da tu leži ključ pobede“, rekao je Simonović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke