Nedović na kraju sezone ide iz Golden Stejta

Autor: Miloš Marković
petak 31.10.2014.
11:48
Izvor: Sportske.net

Američki klub se odrekao poslednje godine ugovora sa srpskim košarkašem koji će od leta biti slobodan igrač.

Beta/AP Photo/David Becker
Beta/AP Photo/David Becker

Povezane vesti

Golden Stejt je potpisao ugovor u 2013. godini kada je kao 30. pik Finiksa trejdovan u redove Voriorsa, ali nije uspeo da uveri poslodavce da je spreman za izazove koje donosi NBA liga.

Srpski reprezentativac je potpisao dvogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka za još godinu dana, tokom kojih je Nedović trebalo da inkasira 1.15 miliona dolara. Ipak, američki mediji danas prenose da Golden Stejt neće iskoristiti opciju treće godine, te da će srpski reprezentativac od leta biti slobodan u izboru nove sredine.

Nedovićev boravak u Golden Stejtu obeležen je ozbiljnom povredom u ruki sezoni, prošle sezone je srpski košarkaš najviše vremena proveo igrajući u Razvojnoj ligi.

Tokom predsezone je pokolebao Voriorse u odluci da ne prihvate produžetak ugovora, obzirom da je pruža zaista zapažene partije, beleživši po 5.9 minuta na 24 utakmice u kojim se isticao svojim igrama.

Ipak, Golden Stejt je odlučio da pusti igrača, koji je jedini od košarkaša iz aktivnog rostera koji nije dobio priliku na otvaranju nove NBA sezone protiv Sakramenta. Po svemu sudeći, ni ove godine Srbin neće biti u prvom planu, videćemo kako će se stvari odvijati.

Američki mediji javljaju da je Srbin ipak skrenuo pažnju na sebe, te da neće imati problema da pronađe novi angažman u najjačoj ligi na svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke