Nedović: "Ključ je zaustaviti Veselog i Satoranskog"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.07.2016.
21:23
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović izjavio je da ključ za trijumf u duelu sa Česima leži u zaustavljanju dvojice najboljih pojedinaca protivničkog tima, Jana Veselog i Tomaša Satoranskog.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Košarkašku reprezentaciju Srbije u petak očekuje polufinalni susret sa Češkom u okviru Olimpijskog kvalifikacionog turnira koji se igra u Beogradu.

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović rekao je nakon večerašnjeg treninga da je ekipa spremna za sutrašnju utakmicu i da je dobro upoznata sa kvalitetima protivnika.

"Manje-više smo upoznati sa ekipom Češke. Igrali smo sa njima na Evropskom prvenstvu prošle godine. Radi se o ekipi sa dva NBA igrača, mislim da je ključ u tome da zaustavimo njih dvojicu ali pre svega moramo da se skoncentrišemo na našu igru i verujem da ćemo izvući pozitivan rezultat" rekao je Nedović.

Nemanja Nedović je dodao da sutrašnja utakmica sa Češkom nosi veći ulog nego ona koju su dve selekcije odigrale pre manje od godinu dana u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

"Njihova grupa je bila nešto teža jer su Češka i Letonija bile u istoj grupi. Obe ekipe su u vrhu evropske košarke. Biće sigurno drugačija utakmica u odnosu na onu sa Evropskog prvenstva, sada je veči ulog i verujem da ćemo imati podršku naših navijača. Ako se budemo fokusirali na našu igru i ako odigramo kao protiv Francuza i Grka u 'Areni' mislim da ne treba da brinemo" zaključio je Nedović.

Polufinalne utakmice Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu igraju se u petak od 18 i 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke