Ne vredi, ode i Fil Džekson

Autor: Nikola Miloradović
sreda 28.06.2017.
11:08
Izvor: Sportske.net

Legendarni trener se nije najbolje snašao u novoj ulozi.

Beta/AP Photo/Mary Altaffer
Beta/AP Photo/Mary Altaffer

Povezane vesti

Čovek koji je tokom svoje trenerske karijere titulu u NBA ligi osvajao u 11 navrata, ipak nije uspeo da se snađe u ulozi predsednika košarkaških operacija, makar ne u Njujork Niksima.

Stigao je Džekson u "MSG" pre tri godine, ali za sada je samo unazadio jednu od najvećih franšiza u ligi.

Za tri sezone Niksi su upisali svega 80 pobeda, plej-of je postao privilegija za ekipu iz "velike jabuke".

Džekson nije uspevao da pronađe zajednički jezik sa trenerima Derikom Fišerom i Džefom Hornačekom, on je insistirao na igranju trouglova, iako se to ni trenerima ali ni igračima nije dopadalo, te su atraktivni slobodni igrači u velikom luku počeli da zaobilaze "Medison Skver Garden".

Minulog leta su stigli Derik Rouz, Žoakim Noa, Kortni Li i Brendon Dženings, koji su sa Kristapsom Porzingisom i Karmelom Entonijem trebali da čine jednu od najboljih ekipa u ligi, ali realnost je bila daleko od toga, Niksi se nisu domogli ni plej-ofa.

Kap koja je prelila čašu je Džeksonovo igranje sa sudbinom "letonskog čuda" Kristapsa Porzingisa, čije angažovanje se može smatrati najboljim Džeksonovom potezom. On je izjavio da bi trejdovao Letonca, počele su da pristužu interesantne ponude u Njujork, posebno jer se zna da Letonac nije srećan, ali na kraju do razmene ipak nije došlo.

Džekson je na kraju dobio otkaz, a klub će na ime preostale dve godine petogodišnjeg ugovora koji je potpisao, morati da mu isplati još 24 miliona dolara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke