Ne vredi, Nurkić obrijao i "Bradonju", Denver sve dalje od plej-ofa!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 31.03.2017.
08:17
Izvor: Sportske.net

Portland igra sjajno, uzeli su meru Hjustonu, Jokić i njegov tim sada pred velikim pritiskom u Severnoj Karolini. Ako se pogleda raspored, Blejzersi mnogo bliži osmom mestu. Lebron smenio Šeka, ali nije bilo puno razloga za radost...

AP Photo/Steve Dykes
AP Photo/Steve Dykes

Povezane vesti

Demijen Lilard gura Blejzerse ka plej-ofu.

Noćas je Hjustonu ubacio 31 poen, imao je i 11 asistencija, Portland je novim trijumfom istisnuo Denver sa osme pozicije i izvršio dodatni pritisak na Nagetse koji će večeras na parket. Jusuf Nurkić  opet sjajan 19 poena i 11 skokova, na drugoj strani, Hjuston loš, pogodili su samo 8 trojki iz 34 pokušaja, sa tako užasnim procentima Roketsi ne pobeđuju.

Doduše, postavili su noćas rekord 1078 trojki u regularnoj sezoni, to nije uradio niko. Ali, iako su u finišu uspeli da izjednače rezultat, u poslednja dva minuta Portland je serijom overio pobedu. Sledeći meč za njih je mnogo lakši, Sansi kod kuće.

Denveru je moranje u Šarlotu, kasne pobedu i po, ako ne slave u Severnoj Karolini, plej-of će biti baš daleko.

Čikago je savladao Klivlend, Mirotić sjajan sa 28 poena, na drugoj strani Lebron je ubacio 26, dve asistencije su mu nedostajale za tripl-dabl.

Ali, možda će pamtiti ovaj meč po nečem drugom. Naime, preskočio je O'Nila na sedmom mestu večne liste najboljih strelaca lige. Doduše, malo će mu to značiti, ako se pogleda forma tima, naime, šampion je prvi put u sezoni izgubio tri meča u nizu. Opet su pola pobede iza Bostona, a zanimljivo da Bulsi koji se grčevito bore za plej of ove sezone imaju skor 4-0 protiv Kavsa.

Čikago je pobedu iza Indijane i Majamija koji dele sedmo mesto, ako se dokopaju doigravanja, Mirotić će biti jedan od heroja, Crnogorac igra fantastično u poslednje vreme, nakon što je ispao iz rotacije. Vratio se jači, u proseku postiže oko 25 poena u poslednja četiri meča.

Minesota je uz rekord karijere Rikija Rubija savladala Lejkerse. Španac je ubacio 33 poena, imao 10 asistencija i 5 skokova. Šteta što tako nije igrao ranije, Minesota je ređala poraze posle Ol-Stara, jedan od tih bio je protiv Lejkersa.

Klipersi nisu ispustili šansu u Arizoni, iako se Devin Buker vratio sa 33 poena u ekipu Sansa. Kris Pol je brojao do 29, imao 10 asistencija, za Feniks ovo je deseti poraz u nizu, trkaju se sa Lejkersima ko će izgubiti više mečeva. Klipsi su ponovo na korak od Jute u borbi za četvrto mesto i prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Sledeća utakmica bi trebalo da bude laka, nedelja popodne i gradski derbi sa Lejkersima.

Detroit je dobio Bruklin u tesnom meču, Marjanović nije dobio šansu, Markus Moris je ubacio 28 poena za Pistonse, Iš Smit pogodio odlučujuću trojku, pa je domaćin nekako uspeo da pobedi najgori tim lige. Pistonsi su prekinuli seriju poraza, ali čini se da je za doigravanje kasno.

Detroit - Bruklin 90:89
Čikago - Klivlend 99:93
Minesota - Lejkers 119:104
Feniks - Klipers 118:124
Portland - Hjuston 117:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Danijella
Friday, 31.03.2017
08:57

Eee pa Nuggetsi ne pocinje da se hrani prase dan uoci Bozica..cele sezone se zezate i onda posle jurnjava pod pritiskom za 8. Mesto u poslednjih 5 utakmica. Sledece sezone od pocetka jedno 35 pobeda u prvih 50 utakmica pa na tanane.

avatar
lonchy88
Friday, 31.03.2017
19:20

O tome mogu samo sanjati. Oni su samo prosecan tim koji ima 2-3 odlicna igraca, a ovo je prava realnost kada se pogleda kvalitet ostalih timova u konferenciji.