Ne 'pucajte' u Bogdana!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.09.2015.
23:29
Izvor: Sportske.net

Pre nego što srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića označite kao krivca za večerašnji neuspeh "Orlova" trebalo bi da "podignete ručnu" i promenite rezon.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije neće ostvariti cilj koji je selektor postavio pre početka Evropskog prvenstva ali će u nedelju imati priliku da se bori za još jedno odličje sa kontinentalnih smotri.

Svesni smo da će mnogi omalovažiti činjenicu da je pre večerašnjeg poraza Srbija vezala sedam trijumfa i da će deo javnosti još večeras početi da traži krivce za "neuspeh".

Odmah nakon utakmice na društvenim mrežama počelo je prepucavanje navijača Crvene zvezde i Partizana koji su zaslepljeni klubaštvom krenuli da nasrću i brane Bogdana Bogdanovića.

Prvotimac Fenerbahčea imao je u svojim rukama loptu kada je Srbija još uvek mogla do izjednačenja ali je u želji da napravi ono najbolje pogrešio i tako omogućio Litvancima da stave tačku na pobedu.

Za one koji su u bivšem košarkašu Partizana pronašli krivca za poraz sledi poruka da život pruža nove šanse i da će upravo ovaj mladić koji je dve godine za redom izabran za najboljeg mladog igrača u Evropi u godimana koje slede pogoditi kada bude bilo važno.

Na kraju, setite se trojki sa Mundobasketa, pa stavite prst na čelo i zapitajte se da li treba "pucati" u Bogdana koji je na Evropsko prvenstvo krenuo uprkos povredi leđa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

62 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milan Blagojevic_fb
Sunday, 20.09.2015
23:20

Navijam za Partizan i mogu realno da kazem da decko nista nije pokazao! Nije debitant u reprezentaciji a sut mu je i dalje nula! Milion otvorenih suteva je promasio a poznat je po sutu za 3 poena.. I jos je naso sam da resava mec na kraju protiv Litvanije! Generalno smo svi slabo odigrali, ali od Bogdana sam ocekivao da zablista na ovom prvenstvu, ali nista!

avatar
delije sever NS
Saturday, 19.09.2015
22:45

Neka Bogdane,bilo je to tuzno vece,mozda,da si stao na sekund,mozda smo i mogli proci ali sve cestitke na hrabrosti i kazem ti-uradi opet isto jer hrabrost radja heroje,ova nije usla,mlad si,jednom ce nam se sve to vratiti.Glavu gore,vi ste nas ponos.

avatar
33
Saturday, 19.09.2015
15:29

Bravo za tekst. Momci, pravi i iskreni navijači su uz Vas a ostali neka leče frustracije kako znaju i umeju!

avatar
Dushan
Saturday, 19.09.2015
11:26

Zvezdas sam ali svakako da ne treba,... Momci,idemo dalje.

avatar
Raky_b
Saturday, 19.09.2015
09:24

Koliku mrznju prema Srbiji osete ti ljudi to je neverovatno. Pocelo je sa fudbalom, a sad se prosirilo na sve sportove, pa se slavi svaki poraz Srbije. Samo Zvezda, Zvezda, Zvezda... Pa makar to bio i FMP sa promenjenim imenom. nSecam se ja kad je Teo promasivao, naravno da je bilo kritika, ali nista ni slicno ovome sto rade ovi dusevni bolesnici. I momak izrastao u jednog od najvecih...a Bogdan bi sad bez problema mogao okreniti ledja reprezentaciji. nAl najjace je sto ti likovi, koji kosarku prate u posljednje 4 godine, o njoj sve znaju... osim cinjenice da je to timski sport, u kojem ne ovisi sve o jednom coveku. Pa makar taj jedan preuzeo odgovornost za zadnji sut i time postao junak ili tragicar.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Saturday, 19.09.2015
12:06
avatar
3x3
Saturday, 19.09.2015
09:19

Jasno i sasvim normalno je bilo da je Bogdanovic zeleo samo najbolje. Ali on ceo turnir igra katastrofalno. Bek od kojeg smo ocekivali da bude mozda i nas najbolji strelac na turniru ne uzima dovoljo suteva kada ima priliku za to, ali zato pali redovno kad je igrac ili uz njega ili sa metar ili dalje od trojke. Zanemaricemo ceo turnir jer smo pobedjivali, sada je bitna partija posle koje smo ostali bez prilike za zlato. Katastrofalan ucinak je imao na ovoj utakmici, ali je i dalje pokusavao. Nisu njegove lopte izlazile iz kosa, pa ga cekamo da prodari, vec je promasivao kos u stranu. Ali je i dalje trosio lopte. Teodosic nam je pored svega dao nadu onom neverovatnom trojkom i umesto da on uzme i poslednji sut, mi imamo Bogdanovica koji se kao malo dete zalece i baca loptu ko zna gde i gubimo utakmicu. Naravno da ga trebamo kriviti jer kriv jeste. Da je zeleo najbolje, takodje je istina, ali je zabrljao i to je cinjenica.

avatar
magister
Saturday, 19.09.2015
13:18

Nisam sinoć gledao utakmicu, nisam mogao, ali se osvrćem na komentar da je Bogdanović igrao katastrofalno ceo turnir. Slučajno sam pre dva dana gledao statistiku i znam: dao je manje koševa nego što se očekivalo, ali bio u prva četiri košgetera, bio u prva tri skakača, bio drugi asistent i četvrti otimač lopti, čak je i u blokadama među prvih pet (naših, sve je o našim igračima). Povređen, naviknut uz Obradovića da ne troši previše lopti, igrao je i sa manje ambicija u napadu, a i išlo je Tea, Bjelicu i Raduljicu, a odbranu je, kao i uvek, igrao više nego besprekorno. Možda je (nisam gledao, ponavljam) sinoć i upropastio utakmicu i zaslužuje kritiku ako je tako, ali ne linč. Mora više da preuzima odgovornost, drskije i više da pogađa, to je istina. Ali, on je vrlo ozbiljan igrač i kad god je on u timu rezultat ide na bolje (ne samo zbog statistike, nego i zbog načina odbrane, građenja koša, prostora, kretnji u napadu).

avatar
3x3
Saturday, 19.09.2015
14:21

Sve to stoji sto si napisao i istina je, ali i ovo sto sam ja napisao je istina. Za razliku od proslog tunira gde je bio jedan od vodja nase igre, ja ne znam sta se njemu desilo na ovom turniru. Sinoc je promasivao kos u stranu, ne da je malo jace ili slabije, vec u stranu bacao lopte, jedva obruc pipne. Na ulaze nije isao, samo je staticno cekao loptu (ovo govorim za ceo turnir u proseku). On treba da bude klasa, tj morao je da bude klasa. Navikli smo na onu njegovu drskost, na partije od proslog turnira, ovaj turnir ni bleda senka. Ne pricam sada o statistici, vec kako deluje na terenu. Necemo o odbrani, i Markovic igra fenomenalnu odbranu, tj. najbolju, ali nije igrac za napad. Dok Bogdanovic mora da bude igrac za napad jer bi trebalo da ima ono nesto. Odbrana se da nauciti, a onaj smek u napadu, lucidnost, sa tim se rodis. Bogdanovic to ima, ali je totalno podbacio jer je bio samo prosecan igrac.

avatar
Argentina10
Saturday, 19.09.2015
08:49

И име и презиме говоре све. БОГдан БОГдановић!

avatar
Marko Popovic_fb
Saturday, 19.09.2015
06:45

bice bolje.. nema veze

avatar
Marko Popovic_fb
Saturday, 19.09.2015
06:44
avatar
Ivan P.
Saturday, 19.09.2015
03:52

Kakve face ovi naši, lepa kinta u klubu, posao za stalno, isti premijer, predsednik i ulica kao i svima nama, a oni 250% sebe da nam bude do jaja na par dana... Nesto kontam, da su osvojili ne bih dosao do ovog, uzeo bi zdravo za gotovo. Ovako cenim sebe sto ih ovoliko cenim, i njih zbog svega toga, PA U KRUG.nKOJE FACE OVI NAŠI KOŠARKAŠI, KEVE MI, LOPTE MI TIGROVE NARANDŽASTE, IZ ŠKOLE OSNOVNE, DJORDJEVICEVE MI TROJKE, KOJE GOD....BAS SU FACE...HVALA IM NA NEKOLIKO DANA PUNOG SRCA!!!

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Saturday, 19.09.2015
03:14

Nema sta da se puca, nismo pobedili, u top 4 ekipe smo u Evropi i idemo po tu bronzu! SRBIJA

avatar
mihaBC
Saturday, 19.09.2015
02:40

Za njega nema opravdanja!! Ako je povredjen jel trebao da forsira bas toliko i uzima dva kljucna suta u polufinalu iako nije mogao da sastavi 2 kvalitetna suta na celom sampionatu??? Prvo je uzeo onu totalno nerezonsku trojku kada uopste nije bilo potrebe za tim a zatim se zaleteo kao bik u poslednjem napadu iako je bilo i vise nego dovoljno vremena za neki osmislem i organizovan napad! On je pokazao da je nabedjeni klinac koji posto poto zeli da bude junak ali treba jos znoja da prolije i da dobije po samar od svih saigraca kako bi se opametio! Deriste najobicnije, sta drugo reci posle ovoga veceras!?

avatar
The Real Man
Saturday, 19.09.2015
02:24

Samo najveci debil moze da krivi Bogdana!!! Jednostavno nije nas htelo, da smo pogodili jos 3 bacanja igrali bi produzetke, jos 3 trojke razbili bi ih!!! Idemo dalje!!!

avatar
DV
Saturday, 19.09.2015
01:53

Veliki so Bogdane! Sama odluka da preuzmes odgovornost u ovom trenutku, govori o tome koliki si igrac. Glavu gore, bice dana za megdana...

avatar
Mesi G.O.A.T.
Saturday, 19.09.2015
01:38

Ne treba ga kriviti jednostavno nije trebalo onako da završi akciju moglo se nešto napraviti ali eto šta je tu je, ko da je namjerno promašio,nije on tu kriv.Jednostavno to je sport,to je košarka.

avatar
your enemy
Saturday, 19.09.2015
01:28
avatar
Saturday, 19.09.2015
01:26

Onaj ko krivi samo Bogdanovica za ovaj poraz,ne zna nista o kosarci,samo toliko!

avatar
Kladionicar BAN 40
Saturday, 19.09.2015
01:19

Da se ne lazemo odigrao je ocajno prvenstvo, trebao je da bude jedan od nosilaca igre a to se nije desilo.. A naravno da ga ne treba kriviti za vecerasnji poraz, cak sta vise bio je jedna od najboljih veceras.

avatar
Saturday, 19.09.2015
00:41

Podrska za Bogdana !

avatar
Zvezda 91
Saturday, 19.09.2015
00:40

Momak je skroz podbaci ovo prvenstvo i to je cijnenica a sad sta ce on da uradi u buducnosti to niko ne moze da zna pa ni vi novinari. Bogdanovic je za mene jedino dobro odigrao u play-offu protiv Zvezde kada je Partizan uzeo titulu. Posle toga igre su mo toplo - hladno uglavnom sve se videlo protiv Litvanije... Trening i trojke sa pola terena su jedno a takmicarske utakmice potpuno drugo.

avatar
bvgcv
Saturday, 19.09.2015
00:16

Nije stvar u vecerasnjem mecu,on ima 23 godine i krajnje je vreme da pokaze taj potencijal ako ga uopste ima.

avatar
sakinagasaki
Saturday, 19.09.2015
00:12

Ma nije on kriv za poraz. Krivi su svi po malo. Sut iz igre 32%, trojke katastrofa. Ali ona njegova akcija 13 sekundi do kraja stvarno nema nikakvog smisla. Ne samo na ovoj utakmici nego uopste. Kazete hteo je najbolje. Sta moze dobro da izadje iz napada koji se zavrsava posle 5 sekundi a do kraja je ostalo 13, sta. Naravno nista. Ako promasis gubis loptu jer nema nikog na skoku to jest gubis utakmicu. Ako i pogodis opet ostavljas 7,8 sekunde do kraja, i vise nego dovoljno da primis kos. Akcija koja nema apsolutno nikakvog smisla, a kako smo u napadu igrali OCAJNO celu utakmicu izgleda da smo morali da je zavrsimo ovom besmislenom akcijom Bogdanovica.

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 19.09.2015
00:10

Nikako, on je i povredjen igrao, po meni najveci podbacaj je napravio Kalinic koga cele sezone hvalim i mislim da je jedan od nasa 3 najbolja kosarkasa ali ovo prvenstvo je odigrao ocajno i bedno, kao da su ga oni milioni uvrteli u glavu... plus mislim da sa Milutinovic, Milosavljevicem i Simonovicem na ovom sampionatu nista nismo dobili i o tome sam prica i govorio da je moralo biti mesta za Mitrovica i Jovica... ali dobro, neka sad malo pomuce za olimpijadu pa tamo barem po medalju, a mozda cemo imati i Bobija...

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Saturday, 19.09.2015
12:10

Jovic je bio povredjen...

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 19.09.2015
16:01

prica za malu decu a odmah na prvoj utakmici za Zvezdu igra vise od 20 minuta i daje preko 10 koseva... bio je manje povredjen o Milosavljevica i Bogdanovica, a Bogdanovic i kao takav je morao da igra da ne bude zabune...

avatar
bvgcv
Saturday, 19.09.2015
13:27

Zanimljivo Bobi,Mitrovic,Jovic.Nije tesko pogoditi za koga navijas :D Bobi bi sigurno posao da su ga pustili Spursi.Ali da podju Jovic i Mitrovic umesto Simonovica i Gagija?!Jel pratis kosarku uopste.Jovic je plej i mogao je da podje samo umesto Nedovica ili Markovic.A Mitrovic je krilni centar znaci jedino je mogao poci umesto Ercega a Zoran je odigrao odlicno prvenstvo.Tim je odlicno selektiran jedino eto Bobi da je posao.I ne treba sad svi da se pravimo pametni zbog jedne lose utakmice.

avatar
Rodjen kao ratnik
Saturday, 19.09.2015
00:10

Dok je igrao u Partizan i pogadjao je...

avatar
sakinagasaki
Friday, 18.09.2015
23:58

Ma nije on kriv sto smo mi izgubili. Krivi su svi po malo. Ceo tim je igrao lose cak se moze reci ocajno. Samo 32% sut iz igre. Ali stvarno njegova akcija na 13 sekundi do kraja nema nikakvog smisla. Ne samo na ovoj utakmici nego uopste. 13 sekundi do kraja i ti juris da zavrsis napad posle 5 sekunde. Ako promasis oni dobijaju loptu jer nema nikog da skoci, a ako i pogodis imaju jos velikih 7, 8 sekundi za napad.

avatar
dex
Friday, 18.09.2015
23:52

Ja ne volim da citiram duska vujosevica ali u njegovom maniru rekao bih: neko je teo a neko bogdan. Nazalost nije bogdan izgubio utakmicu ali je defitivno previse suteva uzeo a nije ga htelo

avatar
iskusna vezara
Friday, 18.09.2015
23:51

nije uopste stvar u poslednjem napadu (koji je katastrofalno odradjen, imas 12 sekundi do kraja i ti se zaletis kao muva bez glave, jaka blazic stajl.. kosarkaska inteligencija nula bodova za tako nesto.. ali taj poslednji napad je morao teodosic da resava.. znaci majstore, kapitenu, uzmi loptu i ako nema prodora sut za tri.. pa il pukovnik il pokojnik..) bogdanovic kao neko nase ne znam ni ja vanserijsko napadacko resenje je komplet turnir odigrao katastrofalno.. veceras su svi podbacili, od nase klupe na celu sa selektorom djordjevicem, do svih igraca na celu sa kapitenom teodosicem.. eto, sta da se radi, desilo se tako, kad je najvaznije da mi odigramo najgoru utakmicu, ljudi nas procitaju i u napadu i u odbrani i moram teska srca reci zasluzeno pobede.. na kraju krajeva to je sport..

avatar
Ivan Micic
Friday, 18.09.2015
23:50

Nije samo Bogdan kriv,svi snose krivicu!!! Da je Bobi igrao,sad bi bili u finalu!!! Poleteli smo posle onog srebra sa SP,isto kao i 2009.pa smo onda isto izgubili u polufinalu na SP,i bronzu protiv ovih nama uvek neugodnih Litvanaca!!!

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Friday, 18.09.2015
23:47

Ne treba kriviti ni jednog igraca posle poraza Bogdan je imao losu formu tokom ovog prvenstva ali je svakako dobar igrac koji nam je potreban desi se losija utakmica sto ce mo sad nema veze idemo sad gazenje za RIo

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Friday, 18.09.2015
23:44

Vidite, tako mogu da pisu samo pripadnici sekte bez obzira koja strana je u pitanju...

avatar
Vekson
Friday, 18.09.2015
23:41

A i zaslužio je kredit na pomenutom Mundobasketu.

avatar
Don Andres
Friday, 18.09.2015
23:41

a dobro, boze moj, desi se.. ali ipak onakva ishitrenost nije preporuciva. jos je on zelen da bi rjesavao meceve iako u njemu imamo sjajnog igraca za buducnost..

avatar
Nenad Stanisic
Friday, 18.09.2015
23:40

Ne nego cemo da ga hvalimo. Nema veze sa klubastvom, decko je odigrao potresno i glavni je krivac za poraz, uz naravno selektora koji nije uspeo da nadje pravo resenje za Litvance. S druge strane, naravno da ce i jedan i drugi imati punu podrsku svih navijaca Srbije, jer ce jos dugo biti deo srpske kosarke. Onaj koji raspiruje navijacke strasti ste uglavnom Vi, gospodo s ovog portala. ;)

avatar
Vekson
Friday, 18.09.2015
23:40

Iskupiće se on!

avatar
MAN_UTD«»CZV
Friday, 18.09.2015
23:40

Nikada ne osudjujem igraca... Pa decko je hteo najbolje, njemu je najgore. Nije on sam kriv! Drzi se Bogdane! Treba podrzati momke u borbi za bronzu

avatar
Doktor ijopet
Friday, 18.09.2015
23:39

Nije Bogdan kriv za neuspeh vec selektor. I uopste ja ne bih ovo nazvao neuspehom vec je ovo realna slika i realan rezultat. Pogledajte ko nam igra na centru? Raduljica i Kuzmic? Jel to centarski tandem za zlato? Pa nije i tacka. Selektor je oterao Bobija pod izgovorom da se ne uklapa u koncept a veceras nam je upravo trebao igrac kao Bobi. Pogledajte koliko skokova su imali Litvanci, pa ne bi se naskakali pored Bobija sigurno. Da ne pricamo koliko znaci Marjanovic kada nema ideje u napadu itd... Izlisno je sada o tome govoriti kada je greska napravljena i pre pocetka turnira... I nemojte samo te price kao neko je drugi kriv sto Bobi ne igra kada je selektor pozvao Kuzmica i pre nego sto se resio Bobija. Da nije mozda hteo da vodi 3 visoka igraca na prvenstvo?! Sve je to bilo unapred isplanirano.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Saturday, 19.09.2015
12:13

Nije to isplanirano nego ovo sto ti pises, jedino je Velibor Radovic upropastio nasu koncepciju onom izjavom, a ti sad spinujes da bi zataskao krivicu svog kluba! Ne bi me cak cudilo ni da su vam iz SA nalozili da sirite takve neistine da ne biste ostali bez kompenzacije!

avatar
Doktor ijopet
Saturday, 19.09.2015
13:11

Ma Velibor Radovic kako da ne? A San Antonio nema skaute u 21. veku ne znaju oni da je Bobi igrao povredjen u derbiju, nego eto culi su od Velibora Radovica, a bas su neki primitivci ti ameri jel da? Nemoj te price meni da pricas. Sve je to selektor napravio jer Bobi je pre potpisa ugovora prosao lekarske preglede u USA i bio je zdrav! Sale je bio izjavio prosle godine kako njemu Bobi nije potreban, googlaj! Ali, posto je Marjanovic bio MVP EL nije mogao tek tako da ga odbaci zbog javnosti pa je morao da smisli onakav genijalan manevar. Sa druge strane pozvan je centarski tandem koji on trenira u PAO. Mnogo se lako odreko Nikole Jokica koji je klasa i za Kuzmica i Raduljicu! Pogresna selekcija ekipe, kao i lose vodjenje ekipe na celom turniru a posebno protiv Litvanije je odgovornost selektora. Nisam za smenu da se razumemo, ali ako i dalje bude menzderskih kombinacija koje uticu na selekciju tima onda mora da ide!

avatar
crveno beli
Friday, 18.09.2015
23:38

A sto? Zato sto se u najvaznijem napadu za koji je imao 12 sekundi,zaleteo ne zna ni on gde? Mogao je da stane lepo i organizuje napad.Mogli smo da biramo sta cemo,ali ne najbolje se zaleteti u gomilu pa da se nekako iznudi faul.To ne rade veliki igraci.

avatar
Никола Сретковић
Friday, 18.09.2015
23:38

moze da da i 200 poena protiv bilo kog ako izgubimo 201:200 i on ukenja taj napad za pobedu...tragicar je i nema sta...

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Saturday, 19.09.2015
12:14

A kad je dao kos iz teskog ulaza dve sekunde pre kraja druge cetvrtine?

avatar
сочинитељ
Friday, 18.09.2015
23:37

таман посла да га пљујемо,добар је он момак и наша будућност,чињеница је да после партизана богдан није исти,зашто,како нека кажу стручњаци,имао је жељу да постане јунак,следећи пут ће погодити,и у фенеру је на неколико утакмица узимао шут за победу и промашивао,али буни чињеница да је на тренингу савршен...искрено мене је највише разочарао калинић,после звезде очекивао сам да уз теа и бјелицу буде водећи играч,очајна бацања,слабо истрчавање контре,слаба одбрана,ништа од онога што га је красило...

avatar
eldorado sb
Friday, 18.09.2015
23:37

Jednostavno ekipi nije islo...

avatar
ognjendakic
Friday, 18.09.2015
23:34

Nije on kriv za poraz. Ali da je nabjedjen - jeste. Nevezano od ove utakmice.

avatar
Delija_u_srcu_1989_0
Friday, 18.09.2015
23:34

Nije da ga kritikujem, on je odlican igrac ali cinjenica je da u glavnom sutira za tri poena (i daje ih) kad vodimo sa 10+ razilke, kad se lomi utakmica ili nema petlju da sutne ili to uradi izuzetno lose. Mlad je igrac, ima talenat, zna znanje ali mi deluje da kad se lomi utakmica nema tu petlju i opustenost da pokusa i pogodi trojku

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 18.09.2015
23:33

Meni je samo zasmetalo sto je tvrdoglavo jurnuo ka kosu a bilo je dovoljno vremena da se organizuje napad.

avatar
XL
Friday, 18.09.2015
23:32

Naravno, svakom se moze desiti los mec pa cak i prvenstvo. Ne treba ga razapeti zbog toga.