Ne pobeđuje lep, nego Filadelfija!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 02.12.2015.
09:20
Izvor: Sportske.net

Bili su uporni i konačno se dogodilo, Brajant im poklonio trijumf u rodnom gradu. Vučević bolji od Bjelice, Vol održao čas Klivlendu. Dalas okrenuo u Portlandu, Gasol rasturio Pelikanse...

BETA/AP Photo/Matt Slocum
BETA/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Malo ih je verovalo, desilo se. U Vels Fargo Centru su  odahnuli, posle 28 poraza, računajući i prošlu sezonu, konačno pobeda.

Tako je prekinut najgori niz u američkom profesionalnom sportu, a žrtva su bili Lejkersi koji ni sami nisu mnogo bolji od Siksersa.

Brajantov rodni grad ga je pozdravio na oproštaju, ubacio im je 20 poena, uz mnogo promašaja. Nije ni važno, Filadelfija i Lejkersi se takmiče ko će manje puta izgubiti.

Ako ništa drugo, Siksersi nisu sami na vrhu galerije neuspešnih, dele 18 poraza u nizu na startu sezone sa Netsima iz jeseni 2009. godine.

Celtics Magic Basketball

Ne vredi, Minesota nikako da počne da pobeđuje kod kuće. Pobedu sa severa je odneo Orlandso uz 18 poena i 12 skokova odličnog Vučevića. Gosti su stigli do velike prednosti i na kraju sačuvali četvrtu pobedu u nizu.

Domaćin je imao šansu, ali je Vigins promašio bacanje za izjednačenje, Timbervulvsi su loše šutirali čitave večeri, Bjelica je ubacio jednu trojku, imao je 8 skokova.

Mark Gasol je obeležio veče, ubacio je 38 poena, imao 13 skokova i 4 blokade u pobedi Memfisa u Nju Orleansu. Španac je nakon par lošijih partija eksplodirao, ceh su platili Pelikansi u čijim redovima je Dejvis postavio rekord karijere, imao čak 9 blokada. Ali je na drugoj strani terena bio mnogo manje zapažen, ubacio je 17 poena, ali uz loš šut.

Wizards Cavaliers Basketball

Iznenađenje večeri videli smo u Klivlendu gde je Vašington očitao lekciju Kavsima. Džon Vol je rasturio favorita, ubacio im je 35 poena, a Lebron Džejms je uspeo da izgubi 9 lopti.Vizardsi su poveli 10:0 i nisu nijednom gubili tokom meča, ovo je prvi poraz Klivlenda kod kuće ove sezone, a i prvi u poslednjih 30 mečeva računajući prošli šampionat.

Netsi su se malo stabilizovali posle očajnog starta, počeli su sezonu sa sedam poraza, sada su na 5-13, pobeđuju kod kuće. Bruk Lopez je ubacio 23 poena Feniksu, Mirza Teletović na drugoj strani četiri trojke.

Mavericks Trail Blazers Basketball

U Oregonu produžetak, na početku je Ves Metjuz pozdravljen ovacijama na svom prvom povratku u Portland posle odlaska u Dalas. Ubacio je 18 poena, a njegov tim je nakon velike borbe odneo pobedu u Teksas. Deron Vilijams je postigao 30, Novicki 28, na drugoj strani Lilard 25, uz 10 asistencija i 8 skokova. Portland je izgubio dobijeno, imali su +7 na 100 sekundi pre kraja, ali su morali da se pomire sa porazom. Lilard je imao šansu u poslednjoj sekundi regularnog dela, ali je promašio uz zvuk sirene.

Rezultati:

Filadelfija - Lejkersi 103:91
Klivlend - Vašington 85:97
Nju Orleans - Memfis 104:113
Minesota - Orlando 93:96
Bruklin - Feniks 94:91
Portland - Dalas 112:115 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dushanseelny
Thursday, 03.12.2015
11:40

Jbt kakvu mocnu atmosferu pravi publika u Mineapolisu i ovi gube k'o u inat..

avatar
Арсенал
Wednesday, 02.12.2015
11:58

Браво за наслов. :)

avatar
lakipfc
Wednesday, 02.12.2015
10:53

Minesota kao raspustena banda,Bjelica im je najbolji igrac,bar najskolovaniji,al nece da dodaju,Lavine i Wigins samo kos gledaju,a ni Towns nije nista boljo,sramna ekipa....A bledsou zelim sve najgore zato sto mi obori tiket,uzeo najmanje suteva ove sezone bas nocas....