Ne mogu kenguri tako visoko da skoče, koliko mogu ORLOVI da se vinu

Autor: Boban Filipović
petak 19.08.2016.
13:38
Izvor: Sportske.net

Australija je prema kladionicama izraziti favorit protiv Srbije u polufinalu, 'Bumersi' su nas već jednom dobili na igrama, ali optimizam ćemo bazirati na ovoj čuvenoj da je teško dobiti jednu ekipu dva puta na istom takmičenju...

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Sve neodoljivo podseća na Mundobasket iz Španije od pre dve godine sa koga se naša košarkaška reprezentacija vratila sa srebrnom medlajom.

Četvrto mesto u grupi, a onda na putu do finala obaranje na pleća ekipa koje su nas pobeđivale u grupi. Tada smo 'milo za drago' vratili Brazilcima i Francuzima, sada bi u toj ulozi mogla da bude Australija.

'Oziji' su definitivno najprijatnije iznenađenje na igrama, izgubili su samo od Amerikanaca, slomio ih je nadahnuti Melo Entoni, junački su se nosili protiv prvog favorita olimpijskog turnira u Riju. Žele da se revanširaju 'Drim timu' u finalu, ali želimo i mi.

Australija nas je dobila u drugom kolu grupne faze sa 15 razlike, ali to ne oslikava pravo stanje stvari na parketu. Bilo je egal sve do dva, tri mnuta pre kraja meča, onda smo pali i dozvolili im da ubedljivo slave.

'Keguri' igraju veoma prljavo i čvrsto u odbrani i veoma tečno u napadu. Osetili su to već naši košarkaši na svojoj koži i svesni su da moraju da se pobiju da bi se plasirali u finale.

Do tog cilja se dolazi hladnom glavom, voljom i htenjem, recept je treća četvrtina protiv Hrvatske u četvrtfinalu i poslednje tri protiv Amerike. Ne smemo sebi da dozvolimo lukzuz da mašimo zicere i otvorene šuteve, da nam se 'skrati ruka' na penalima, da ulazimo u jurnjavu koja više odgovara rivalu, niti da padamo na Delavedovine fore sa basketa kao u prvom odmeravanju snaga sa 'Ozijima'.

Ključ uspeha biće neutralizacija 'pick' n'roll' igre, flaster na sjajnom šuteru Patiju Milsu i dobro građenje pod svojim košem. U napadu pametno, strpljivo, pametno, sa što više kretnji bez lopte i bez ishitrenih šuteva iz neizgrađenih pozicija.

Plasman u finale znači i obezbeđeno mesto na pobedničkom postolju, ima li većeg motiva za jednog sportistu? Ulog je ogroman, verujemo da možemo, verujemo i da je značajan činilac to što smo bez dileme košarkaškija zemlja od Australije.

Oba tima ulaze u borbu za finale sa velikom dozom samopouzdanja, Australija je unakazila evropskog vicešampiona Litvaniju savladavši je sa 26 razlike, dok je Srbija bila nepremostiva prepreka za svoju 'redovnu mušteriju' Hrvatsku.

Počinje u ponoć...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Friday, 19.08.2016
15:14

Jesu favoriti, ali ne izraziti. Imaju dosta NBA igraca, i Milsa kao i Delavedovu. Oni se moraju zaustaviti + nasa timska i strpljiva igra. I da ne promasuju zicere kao protiv Hrvatske.

avatar
Vesely
Friday, 19.08.2016
14:52

Ako optimizam baziramo na tome da je teško izgubiti dva puta u istom turniru istog protivnika, da lu to znači da ćemo u finalu dobiti Amere? :-)

avatar
Mesi G.O.A.T.
Friday, 19.08.2016
14:14

Realno gledano bolji i kvalitetniji tim su od nas,cvrsci i jaci su u odbrani i veoma brzi u napadu.Zaista bice ih tesko pobjediti, jedino nasom timskom igrom mozmemo da pariramo sve ostalo ne dolazi u obzir,samo da neko eksplodira od nasih kao Bogdanovic ili Raduljica.

avatar
Steffi
Friday, 19.08.2016
14:07

Kakav bre favorit? Onaj Mils nam ubacio mnogo poena u prosloj, ako njega zaustavimo oni padaju. Bogut nije Gasol pa da nam ubaci 30 poena. Idemo u finale i osvajamo.

avatar
xman
Friday, 19.08.2016
14:05

Ako budemo igrali kao 3 cetvrtine protiv amera i trecu protiv hrvata sigurno dobijamo, a ja ne vidim ni jedan razlog da tako ne bude

avatar
Friday, 19.08.2016
13:58

Izraziti favorit sigurno nisu. Da se razumemo, mozda imaju malo vece sanse jer su do sada bolje delovali od nas i pobedili nas u grupi, ali MI SMO SRBIJA!

avatar
valdy
Friday, 19.08.2016
15:13

ako suđenje bude normalno,a ne rukometaško,velike su nam šanse da prođemo ove prljavce.

avatar
Friday, 19.08.2016
15:27

Apsolutno, ali cak i sa losim sudjenjem, ne mogu oni da budu izraziti...

avatar
CZBG1991
Friday, 19.08.2016
13:44

Samo hrabro !!!

avatar
valdy
Friday, 19.08.2016
13:41

znam šta ću raditi u 00...